settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook "Yedeklemeler" kısmı silme

0 oy
Merhaba.
Sol üst köşeden; Bu Mac Hakkında/Depolama sekmesine geldiğimde Yedeklemeler kısmı 50 küsür GB gözüküyor ama ne yedeklemsi anlayamadım? Time machine kapalı. Bu "Yedeklemeler" içeriğini nasıl görürüm veya toptan nasıl silebilirim? Lütfen yardımcı olun. Cihaza 2. işletim sistemi kurmak üzereydim bunu görünce 256 GB'lık SSD'nin 110 GB'ının boş olduğunu görünce askıya aldım.
2 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde mselgun Yardımcı (660 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
2 Kasım 2014 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Sanmıyorum Time Machine kapalı zaten açtığımda ise sadece birkaç saat öncesi gözüküyor ki cihazda yedeklemeelr kadar yani 58 gb veri yok zaten.
diger cevaptaki yontemi denediniz mi?
şimdi denedim ama hepten yedeklemeler kısmı gitti. ne olacak ilerde ne gibi sorun çıkarır bilmiyorum. iCloud'u da pasif yaparmı ne yapar bilmiyorum.
icloud'la bir ilgisi yok. ancak tamamen gitti derken yedeklemer bolumu hic mi gorunmuyor yoksa '0 gb' mi yaziyor?
hiç görünmüyor kategori olarak yok yani.
Tamamdır tekrar aktif etmek için terminale gerek dizini girdim aktif oldu yine. Hazır elim değmişken birde "Diğer" kategoresini de temizlemek isterim. Bunun içeriği hakkında bilginiz var mı? Nasıl temizlerim?
diger kismi biraz karisik. cunku mac'inizde film fotograf video ve app disindaki herseyi kapsiyor. yani word excel yada pages keynote dokumanlarindan tutun itunes yedeklemesine(iphone icin olan) pdf dosyalarindan yine itunes 'da bulunan ios uygulamalarina(saatin alinanlari aktarma olayi) kadar hersey diger kisminin icinde gosteriliyor. ornegin benim 'diger' kisminin boyutu 22 gb. mac'imde yaklasik 15 gb ios uygulamasi var. bunun disinda bircok slayt ve pdf dosyasi var. hepsini toplayinca yaklasik 22 gb ediyor. yani benim denetimimde olmayan bir disk kullanimi simdilik yok gibi. siz de buna benzer sekilde diskinizi kontrol edebilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim bu işlere girme sebebim ilk 2. işletim sistemi windows kurmak. Sizin tecrübeniz varsa, bu iş için kaç GB yer ayırmam gerektiğini ve hangi yöntem(bootcamp?) ile kurmamı tavsiye edersiniz?
cok fazla tecrubem yok. sadece deneme amacli virtual box uygulamasi ile sanal windows 7 yukledim. 1-2 saat sonra da sildim. ancak hangi yontemle kuracaginiz tamamen windowsu ne kadar kullanacaginiza ve windows ile ne yapacaginiza bagli. eger performans gerektiren islemler yapacaksaniz kesinlikle bootcamp ile yukleyin(mesela oyun oynamak) ancak bazi programlarin mac versiyonu olmadigi icin yada buna benzer sekilde cok sık kullanmak amaciyla yuklemeyecekseniz 'parallels desktop' yada 'virtual box' gibi sanal makine yontemi daha mantikli.

su linkte de detayli bilgiler var. http://www.sihirlielma.com/2012/09/02/mac-uzerine-windows-kurmak-yuklemek/

en altta ilgili yazilar bolumunde virtual box ve parallels desktop ile nasil windows kuruldugu detaylica anlatilmis. bootcamp icin google'da arama yaptiginizda yuzlerce yazi geliyor zaten.
Çok teşekkürler...
Benim için Autocad çok önemli. Bu yüzden Bootcamp daha mantıklı olacak sanırım. Teşekkrüler tekrar...
autocad'in mac versiyonu varmis http://www.autodesk.com/products/autocad/buy
ama biraz tuzlu :)
0 oy
http://prntscr.com/52dhi9

Site adresini de vereyim, ilgili komutu terminale copy-paste yaparsınız.

https://flux.org.uk/tech/2012/12/mac_os_x_tips.html
2 Kasım 2014 sharky25ant Uzman (20,330 puan) tarafından cevaplandı
Çok teşekkürler... Dediğiniz gibi yaptım ancak yedeklemeler bölümü tamamen kayboldu artık depolama sekmesine geldiğimde.
Bu bana ilerde başka sorun çıkarır mı?
Time Machine'ı aktif edersem eski haline döner mi?

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
27 Mart 2022 macOS kategorisinde Sauron Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
11 Temmuz 2014 Mac Ailesi kategorisinde oguzhanuzunlar95 Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
8 Aralık 2020 macOS kategorisinde Bahadirs Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Kasım 2016 Diğer kategorisinde eozbay Yardımcı (2,490 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,764 kullanıcı

...