settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook pro kola döküldü

0 oy
Arkadaşlar merhaba az önce macbook pro bilgisayarımın üstüne yarım bardak kadar kola döküldü klavyenin sol alt bölümüne doğru hemen bilgisarayı kapatıp sildim ve ters çevirdim ancak benzer soruları da okumama rağmen bilgisayarı açmalımıyım yoksa direk bu şekilde servise felan mı göndermeliyim eğer açmam gerekiyorsa kaç saat veya gün beklemem daha doğru olur ?
27 Eylül 2015 Mac Ailesi kategorisinde Trezeguet Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+2 oy

Açmanın ne gibi bir sorunu çözebileceğini bilemiyorum, direkt götürün. Sıvı dökülmelerinde geri dönüşü olmayan hasarlar olabileceğini de üzülerek hatırlatırım.

27 Eylül 2015 ahmetbozkt Deneyimli (6,740 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
ahmet beyin soyledigine katiliyorum. direk teknik servise goturun. ozellikle kola gibi sekerli ve yapiskan bir madde mac'e ciddi zarar verebilir. daha once benim mac'ime de cay dokulmustu. klavye bir sure sonra tutukluk yapmaya  basliyor.
27 Eylül 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Hocam sizce sıvı temasının hemen ardından kısa devre tehlikesine karşı arka kapağı açıp batarya bağlantısını kesse daha güvenli olmaz mı?
Daha güvenli olur ancak cihazın garantisi gider. Benim Mac'e çay döküldüğünde ekran ile klavyenin Arasına peçete koyup ters çevirdim. 1 gün beklettim. .Mac'i pirince yatırmak da bir çözüm. Pirinç sıvıları iyi çeker. Tupperware kapları gibi kapalı bir yere koyulabilir. Bu şekilde üstüne gazoz dökülen Nokia marka telefonu önce yıkayıp -evet, yıkayıp- sonra pirince yatırarak kurtarmışlığım var. Sorun şu ki kola biraz pis bir madde. Yapışkan vs. Benim Mac'e dökülen çay yarım bardaktan daha az ve şekersizdi. O yüzden ucuz atlattım. Gerçi yine de 3 ay kadar sonra klavye tutukluk yapmaya başlamıştı. Sonra servise gitti zaten.

O yüzden şahsi fikrim vakit kaybetmeden teknik servise götürülmesi yönünde. Benim gözümde elektronik bir aletin başına gelebilecek en kötü şey sıvı temasıdır.
+1 oy
Yaklaşık 3 ay önce benim de başıma geldi bu. Yarım bardaktan daha az olsa da kola devrildi Macbook Pro'nun üstüne. Hemen ters çevirip kapattım, ters dururken akan kola damlalarını da sildim. Yaklaşık 8 saat klimanın önünde ters bir şekilde beklettim. 8 saat sonra bir cesaret gittim açtım bilgisayarı, o günden beri sıkıntısız çalışıyor. İlk zamanlarda tuşlarda bir yapışkanlık hissi vardı ama o da geçti. İstanbul'a dönünce detaylı bir temizlik yaptıracağım.

 

Siz yine de mutlaka servise götürün, ben bilgisayarı o anda ters çevirdiğim için sıvıların çok derine gidemediğini tahmin ediyorum, bu süre uzadıkça sıkıntı da artar muhtemelen.
27 Eylül 2015 filth01 Yardımcı (640 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
23 Haziran 2016 nikoflex Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
0 oy
2 cevap
25 Ağustos 2016 yaprakaktas Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
8 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde carlbox Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde macsierraos Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,749 kullanıcı

...