settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Beklentilerimi tam anlamıyla karşılayamayan bir MACBookPro 

0 oy
Merhaba,

Eylül 2014'te satın aldığım (Üretim Tarihi: 03.03.14 / Model: MacBookPro9,2) MacBookPro bilgisayarım OS X Yosemite sürümüne geçişimle birlikte beklentilerimi neredeyse artık hiç karşılayamaz hale geldi.

Windows tabanlı bir bilgisayarda yaşamak istemediğim problemler nedeniyle Apple marka bir bilgisayar tercih ettim. Ancak Wi-Fi sorunu, sürekli donma ve takılmalar, geç işlem yapma, dönen renkli gökkuşağı dairesinin sürekli çıkması ve bir süre beklemek durumunda kalmam, OS X Mavericks'e göre çok daha geç açılma gibi yaşadığım bir çok sıkıntıyı paylaşabilirim.

Açıkçası sıfır alınmış ve yaklaşık 3 aydır kullanılan bir bilgisayarda bu kadar yavaşlık, özellikle de Wi-Fi sorunu beni çileden çıkarmaya yetiyor artık. Bu bilgisayara verdiğim parayla, çok daha iyi Windows tabanlı bir bilgisayar almadığımın pişmanlığını yaşamaya başladım nerdeyse :)

Bilgisayar kullanımımın daha çok internet (Safari), Ofis programlarını (Microsoft Office for MAC) aktif kullanmadan oluştuğunu ayrıca belirteyim. Yani, özel bir program kurulu değil ya da özel bir program kullanmıyorum.

Bahsettiğim sorunlar ortak sorunlar mıdır? Çözümü için neler yapılabilir?

Yardımlarınız için peşin teşekkür.
21 Aralık 2014 selimozcay Yardımcı (820 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7 Cevaplar

–2 oy
 
En İyi Cevap
Merhabalar, ben late 2011 13'' base model kullanıyorum 4gb ram'im var 500 gb hard diskim var ve yaşadığım çoğu sorunun çözümünü de buldum.Donma ve takılmada ben kendi adıma safari de geri için yapılan hareket yani iki parmağınızla sayfayı geriye almada sorun yaşıyorudum,takılıyordu bunun da çözümü bilgisyaraı kapatıp, ardından açaraken alt,p,r ve cmd tuşarına basılı tutarak Mac'in a.ılış sesini ikinci defa duyduktan sonra kapatmaktı uyguladım ve bunu aştım sizin bahsettiğiniz takılmalar donmalar vs. nelerdir biraz daha açar mısınız?

Wi-fi sorunundan kastınız nedir olması gerektiğinden fazla yavaşlık mı?,bağlanmaması mı ,çekmemesi mi bunu da açar mısınınz?Mesela benim 20 mbps internetim vardı ancak youtubeda video izlerken takılıyorudu çerezleri temizledikten sonra internetim gerçekten çok hızlandı.

Mesela aynanda kaç masaüstü kullanıyorsunuz?Ne kadar masaüstü o kadar kasıntı biliyorsunuz.

Arka planda uygulama açık bırakıyorsanız bu da ayrıca kasıntıya sebep oluyor.

Ben dashboardu da kapattım Terminalden,dashboardda performansı etkileyebilir.

Aynı fiyata canavar bir PC alabilirdiniz bu kesinlikle doğru ancak o pc'de 5 ay sonunda virüslerle dolacak yine yavaşlayacaktı.

Yani ben late 2011'de bahsettiğiniz kadar bi yavaşlama donma yaşamadım ve bilgisyarımın her detayını çok seviyorum,umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım Mac'e yeniden sempatinizi kazanabilirsiniz. İyi günler
11 Ocak 2015 esprinefes Deneyimli (8,090 puan) tarafından cevaplandı
4 Şubat 2015 selimozcay tarafından seçilmiş
Bilgi paylaşımınız için öncelikle teşekkürlerimi sunarım.

Benim bahsettiğim sıkıntı zaman zaman geç yanıt verme.
OS X Yosemite'ye geçişim sonrası bilgisayarım biraz geç işlem yapmaya başladı. Orta sıklıkta, yarım saniyelik gökkuşağı topu imleci çıkıyor. Daha önce böyle bir sorunum yoktu. Windowsta çıkan kum saati imleci ile aynı diyebiliriz.

Wi-Fi'de yaşadığım sorun ise, bağlı iken birden wi-fi kendiliğinden kesiliyor. Bir kaç dakika içerisinde yeniden bağlanıyor. Ancak bu kesinti, iPhone veya iPad'de gerçekleşmiyor.

Tek masaüstü kullanıyorum.

Mümkün olduğunca açık program bırakmamaya çalışıyorum.

Dashboard açık.

CleanMyMac2 programını yeni yıl indiriminden uygun fiyata satın aldıktan sonra yüksek GB'da temizleme yaptı. Bahsettiğim gökkuşağı topunun çıkması azaldı.

Alt, P, R ve cmd deneyeceğim.

Tekrar teşekkür ederim.
–3 oy
EVET KARDEŞİM BAHSETTİĞİN GİBİ WİFİ ADINA HERŞEY APPLE DA SIKINTI MALESEF KİMSE DERDİNİ APPLE A ANLATAMIYOR APPLE WİFİ İŞİNDE GÖZÜMDE SINIFTA KALDI YANİ BUNLAR NORMAL..
21 Aralık 2014 Yiqit Deneyimli (5,980 puan) tarafından cevaplandı
ben wifi sorununu birtek mountain lion un ilk sürümünde yaşadım diye hatırlıyorum onu da güncelleme ile çözmüşlerdi. şuan 3 tane macbook um var, macbook pro, macbook air, retina macbook pro ve hiç birinde de wifi sorunu yaşamıyorum hepsinde de yosemite yüklü. mavericks ve yosemite de hiç wifi sorunu yaşamadım.
Maverickste ben de yaşamıyordum ancak Yosemiteye geçtikten sonra ara ara bir anda wi-fi kopuyor ve bir süre bağlanmaya çalışıyor... iPhone ve iPad'den o sıra wi-fi'ye sorunsuz erişim sağlayabiliyorum.
0 oy
Eğer retina olmayan modeli satın aldıysanız, içerisindeki 5400 rpm sabit diski bir SSD ile değiştirip tekrar değerlendirme yapmanızı rica ediyorum. :)
21 Aralık 2014 r00t Uzman (22,160 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
MacBookPro 9,2 modeli 2012 yılında çıkmış bir model ve HDD bulunduğundan dolayı SSD li modellere göre açılış ve kapanıştaki hız farkı bariz bellidir. Neden bu modeli tercih ettiniz önce bunu sorayım ?

wifi sorunu modeminden kaynaklanabilir. wifi ismini ve kanalını değiştirip denemeni önerebilirim.

çok fazla takılma sorunu yaşıyorsan kullandığın, yüklediğin programlar orjinalmi ? örneğim office for mac demişsin. kullanacağın cracklı programlar da sistemi yavaşlatabilir.

Son olarak sıfır kurulum yapıp tekrardan kullanmanı önerebilirim. Yine aynı şekilde bariz çok sorun yaşayacak olursan eğer istanbuldaysan apple store a götürüp bi sorabilirsin sonuçta yeni almışsın cihazın garantili

edit : cihazında 4GB ram ve hdd olduğundan biraz yavaşlık olabilir 8GB ve ssd li modele göre ama normal kullanımda dediğin gibi internet, office öyle bilgisayarın açılış kapanış hızı haricinde çok da fark görmemen lazım..
22 Aralık 2014 CybeRmaN Uzman (23,320 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.

Neden bu model? Açıkçası windows tabanlı bir pc almak istemiyordum ve bütçeme en uygun bilgisayarın MacBookPro9,2 modeli olacağını söyledi ilgili satış danışmanı. Dolayısıyla bu ürünü tercih etmiş oldum.

OS X Yosemite sürümüne geçene kadar cihazla ilgili hiç bir sıkıntım yoktu. Ne zaman Yosemite'ye geçtim işte o zaman bilgisayar yavaşlamaya başladı ve Wi-Fi kopma sorunları yaşamaya başladım.

Kısaca, Yosemite'den önce sanki bilgisayarın performansı daha yüksekti de bu güncellemeden sonra düştü gibi bir izlenimim oluştu.  

Önerilerinizi deneyeceğim :)
0 oy
Bence yanlış bi başlık ismi olmuş o zaman çünkü sıkıntılı olan Yosemite ki bunu da herkes yaşamıyor 2011 macbook pro var bende baya prgram yüklü autocad photoshop office sıkıntı yaşadığımı söyleyemem . O yüzden iki ihtimal var birincisi bilgisayarınızda teknik bi sorun var yada ikinci olarak ise yosemite ile meydana gelen güncelleme sonrası halledilebilecek sıkıntılar .
22 Aralık 2014 mgbzkrt Yardımcı (540 puan) tarafından cevaplandı
Ben de 2011 kullanıcısıyım ve bu kadar sorunla karşılaşmadım
–2 oy
Bende 2 hafta önce aldım, hemde büyük bir heyecan ve sevinçle gelmesini bekliyodum. Ama hayal kırıklıgı ile karşılaştm. Söyledigin tüm sorunlar bende de vardı. iade ettim. şimdi kafam rahat.

Cihazın tek güzel yanı görünüşü. onun haricinde windowstan iyi değilmiş millet çok abartıyo bende  o abartanlar yüzünden aldım Birdaha mac mi? asla
22 Aralık 2014 developer Deneyimli (5,490 puan) tarafından cevaplandı
1 cihazda bir sorun oldu diye firmayı tamamen silmek yanlış. Değişim de isteyebilirdin. Bana göre asıl pc ler tamamen çöp. Bedavaya versen alır çöpe atarım. Ne pili düzgün gider ne kullanımı, windows desen direk çöp zaten.
0 oy
Hocam herkes birşey yazmı Bakıyorum da bir tane bile Apple firmasına suç bulan yok. Yok modeme gir, yok ayar değiştir.

Böyle bir saçmalık olur mu arkada. Ben her gittiğim yerde nasıl modem ayarına gireyim. Her dakika başı net düşüyor. Wifi açıp kapatıyosun geliyor, ama tekrar düşüyor hemen.

2015 yıında alınan retina macbookta da aynı promlem var.

Kısaca; kimse modeme, kullanıcıya, ttnete, uydunete baahane bulmasın.

Apple Macbook=Sorun sorun sorun
16 Kasım 2015 hilmicekic Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
9 Mayıs 2020 Mac Ailesi kategorisinde Vahapo Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
15 Ekim 2018 Mac Ailesi kategorisinde s1 Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Mayıs 2018 Mac Ailesi kategorisinde c.srkan Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde Dejavu Yardımcı (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
11 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde maclove Yardımcı (1,540 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Ekim 2022 iOS App Store kategorisinde mehmetyldzlar Yardımcı (1,150 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
12 Ocak 2021 iPhone / iPad kategorisinde ember55 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Aralık 2020 Mac Ailesi kategorisinde the_kawer Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,340 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,041 kullanıcı

...