settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

2016 MacBook Pro Touch Bar Tavsiye

0 oy
Merhaba, 2016'da tanıtılan MacBook Pro Touch Bar'lı modelleri tanıtıldı. Çok hoşuma gitti tüm modeller. Ben yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum.Laptop almak istiyorum.Tavsiye eder misiniz?
9 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde hasancan35 Yardımcı (650 puan) tarafından soruldu
10 Ocak 2017 hasancan35 tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Ne kadar süredir soruyorsunuz bu soruyu bilmiyorum ama dediğiniz tüm olayları tek bir alet ile yapabilirsiniz zevk ile o da macbook :). Touch bar'sız olan modelini kullanıyorum hiç bir özellik ekletmedim bilgisayar mühendisği okuyorum photoshop ve illustrator kullanıyorum, kodlama yapıyorum(o konuda visual studio hala yok mac de bilginize). Vatanda 24 ay taksit yapıyorlardı bi ara. Touch bar lı modellerini baya baya araştırdım almadan herkes kesinlikle çok güzel olduğunu ama bi süre sonra pek kullanmadıklarını belirtmişti ve aradaki fiyat farkını söylemiyorum zaten. İyi akşamlar
10 Ocak 2017 manlyhero Deneyimli (3,510 puan) tarafından cevaplandı
10 Ocak 2017 hasancan35 tarafından seçilmiş
Cevabınız için teşekkür ederim. öncellikle kullandığınız model touch bar'sız "13" model.Ekranı küçük olduğundan sıkıntı çıkarıyor mu.İşlemci hızı,bilgisayar açılma hızı,uygulamaya girme hızı,ssd hızı ve stabilliği nasıl.bir de dedikleri gibi batarya süresi 10 saate kadar dayanıyormuş doğru mu.ayrıca ısınıyor mu.İlk defa alıcağım için Mac, nasıl bir kullanım olduğunu merak ediyorum.Teşekkürler :)
Şimdi sorularına sırası ile cevap vermeye çalışayım öyle büyük ekranlar kullanmadım ben hiç bi zaman klasik 15.6' laptop kullandım buna geçince ilk başta 1 gün 2 değil ama küçük geldi ama alıştım(bunun çözümü mevcut evinizde ekrana bağlayabilirsiniz)
İşlemciyi zorlayacak bir program photoshop ve illustrator bir arada kullanıyorum(profosyonel değilim) ama işlemcinin eksikliğini görmedim(http://ark.intel.com/products/91156/Intel-Core-i5-6360U-Processor-4M-Cache-up-to-3_10-GHz buyurun işlemci ile ilgili her şey) bilgisayar açılma hızı 15 saniye ssd hızı olduçta fazla 2200 yazma gerçektende bende buna şaşırıyorum hala :D stabilitesi muazzam yani en beğendiğim özelliği diyebilirim(retina ekranda hoşuma gitti kesinlikle onu unutmayalım) bataryası hayır 10 saat değil ama 8 saat gider aynı anda osx ve win 10 çalışır halde 4-5 saat civarlarında kullandım ve şarj sadece %30(%91 - 61) azaldı en fazla 7 saat şarja takmadan kullandım %25 civarı şarjı vardı hala bu bir laptop oyun oynarsanız eğer yorarsanız ekran kartını veya işlemciyi(zaten ekran kartı işlemci içinde) ısınacaktık evet ısınıyor oyun oynarken ama boşta pc açık değil sanki. Başka sorunuz varsa cevaplayayım.
güzel.Fanlar nasıl,sesi duyuluyor mu ayrıca hemen ısınıyor mu. kamerası nasıl.ayrıca çift taraflı ses girişleri gelmiş,sesi güzel veriyor mu.ayrıca bu dreamweaver diye uygulama gibi uygulamalar indiriliyor mu Mac'e.Ekran Kartı nasıl,sorun çıkartıyor mu hiç yani photshop'u açınca,film,dizi izlerken.:))
Fanlar demek yanlış olur tek fanı var 13' modelin hemen ısınması söyle söyliyim yani intel iris 540 ile oyun oynarsanız evet hemen ısınıyor :D kamerası normal 720 p 30 fps kamera, ses çıkışları kesinlikle çok ama çok güzel. Win için yapılmış tüm programlar mac'de de mevcut adobe nin tüm programlarını indirebilirsiniz(ben zaten kullanıyorum dedim)dizi film izlerken sorun çıkaran bir laptop görmedim ben :D photoshop da veya başka bir programda daha hiç sorun ile karşılaşmadım. Ama bi şey dicem eğer oyun oynuyorsan yani gamer diyorsan kendine yüksek güç gerektiren oyunlar (LoL değil) oynuyorsan macbook doğru bir tercih değil bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.
haklısınız kesinlikle.Gamer değilim çünkü eski bilgisayarımda hiç popüler oyunları oynama fırsatım olmadı.Lol hiç oynamadım ama ara sıra oynasak bir şey olur mu.photoshop'ta ara sıra takılıyorum yani gerektiği zaman.15 inç model tasarımı hiç hoşuma gitmedi,bir de küçük değişiklikler dışında 9-10 bin vermek çok gereksiz olur diye düşünüyorum,13 inç model her şeye yeter. Bir de USB Type-c girişleri var,eski girişleri kaldırmışlar.flash bellek takmak için,sd kart takmak için,hdmi ile görüntü aktarmak için portlar gerekli.hepsinin mevcut olduğu bir port girişi olan aksesuar biliyor musunuz.Apple'ın sitesindeki aksesuarlar çok pahalı,ve ayrı ayrı satılıyor.
valla en uygunu apple ın kendi aparatıydı bende bi usb-c to usb-a var bir tanede usb-c to hdmı-usb ve şarj için usb-c girişi var yurt dışında alabilirsiniz farklı hublar görüntü olarak daha güzeller ama indirim ile birlikte apple dan almak daha ucuza geliyordu bende çektim direk.SATECHI var en çok beğenilen o http://www.satechi.net
+1 oy

Bir seneyi aşkın bir zamandır sorup duruyorsunuz, alın artık. :)

10 Ocak 2017 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
:D arkadaşlar yüzünden alamadım.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
31 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde Macabre Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
23 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde ertanku Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
26 Haziran 2019 Mac Ailesi kategorisinde mustafapusti Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
8 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde zangetsu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
2 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde medeabeko Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
25 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde muhammedfk1997 Yardımcı (2,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Temmuz 2020 Mac Ailesi kategorisinde skywalker Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,847 kullanıcı

...