settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

2017 MacBookpro Touch Bar şarj olurken bazen pil doldurmuyor konumuna geçiyor.

0 oy

Merhaba;

Arkadaşlar sorunum biraz garip yeni 2017 macbook aldım. cihazı şarja takıyorum güzel şarj oluyor belli bir süre sonra pil sekmesinde

  •  pil şarj olmuyor
  •  güç kaynağı : güç adaptör

yazıyor. bunu bazen %30 da bazen %60 da yapıyor. cihazı apple yetkili servis gürgenler servise verdim batarya klavye değişti. ama sorun hala devam ediyor. apple aradım smc, nvram sıfırlama yaptım, piriz degiştirdim hatta mojaveyi tekrar sıfırdan yükledim yinede düzelmedi. bazen şarja takıyorum hiç sorunsuzca %100 doluyor bazen böyle hata veriyor. Problem cihazda mi adaptörde mi bilemedim. Serviste kontrollerinin yapıldığı söylendi. Sizce ne yapmalıyım?

3 Haziran 2019 Mac Ailesi kategorisinde class_zengin Yardımcı (810 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Adaptörün pimlerini kontrol edin, içeri göçmüş pin olmasın. Farklı bir adaptör ile de deneyin.
3 Haziran 2019 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
3 Haziran 2019 class_zengin tarafından seçilmiş
Bende sorunun kablo veya adaptör oldugunu düşünüyorum. sagını solunu kontrol ettim sorun yok. cihazda yeni 2 ay falandır kullanıyorum. Başka bir adaptör ve kabloyla deneyimleyemedim. Ama şunu farkettim %80 e inmeden taktığımdan sorun çıkmıyor. Apple sitesinde okuduğuma göre %80'e kadar hızlı doluyor %80 den sonra yavaş demişti. ve %80 kadar adaptör çok ısınıyor. Başta yazılımsal sanmıştım. çünkü 2 hafta önce servis tüm kontrolleri yaptığını söyledi. takar takmaz şarj oluyor sorunsuz ama belli süre sonra kesiyor bazen %10 bazen %50 de.
http://www.righto.com/2013/06/teardown-and-exploration-of-magsafe.html

Resimde gösterilen pimlere bakın, içeri kaçan veya ittirildiğinde dışarı çıkamayan veya az çıkan pim olmasın. Kontrolu adaptör prize takılı değilken yapın.
Teşekkürler Cüneyt bey attığınız siteyi inceledim. yalnız bendeki şarj girişi tipe-c küçücük bi girişi var toz gözükmüyor. pimlerde iyi. görebildiğim kadarıyla. Yeni  hardware test yaptım sorun yok diyor cihaz. adaptör gerilimde kendini kapatıyor diye düşünüyorum. başka bişey bulamadım. hani hiç şarj etmese bazen düzgün çalışıyor.
0 oy
Bende de 2018 MacBook pro Touch Bar var. Aynı sorunu yaşıyorum pil devir sayısı daha 13 ikinci el aldım. Evde şarja taktım %1de %2 oldu pil şarj olmuyor dedi çıkar tak yaptım tekrar olmaya başladı tekrar olmuyor dedi böyle 4 defa çıkar tak yaptım en sonda devam etti neyse ertesi gün aynı bir daha çıkar taklarla şarj oldu tam. Bugünde iş yerinde şarja taktım aynı sorun olacak diye bekliyordum taktığım gibi doldu ve hiç durmadı. Aklıma evdeki beslemelerde sıkıntı olabilir diye geldi ama emin değilim evde o kadar cihaz var hepsi takır takır çalışıyor. İsterseniz farklı bir yerde deneyin aynı binadan ev olmasın değişen bir şey olmayabilir ama test edilebilir. Eğer sorunu çözdüyseniz benide bilgilendirirseniz sevinirim.
8 Haziran 2019 ahmetsettar Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
sorun çözümü için suan Apple servisiyla randevu ayarladım. Problem besleme olabilir dediginiz gibi ancak benim 3 farklı konumda rast gele zamanlamalarda yapıyor ve cok can sıkıcı.Bu hafta servis ne diyecek bakalım. okudugum makalelerde adaptor ve mac cihazı kendini korumak için şarjı kesebilir yazıyor bi olasılık bizim adaptorler şarjı kesiyor. Servis raporlarını paylasırım
0 oy

DOCK BAŞLIK 61W ADAPTÖR VE TYPE-C KABLO bugün test edilmesi için yetkili servise verildi alınan cevap :

''Değerli müşterimiz, teknisyenlerimiz ürününüz üzerinde tüm tanılama testlerini gerçekleştirdiler. Ürünün artık performans ve işlevler açısından Apple'ın belirlediği özellikleri karşıladığını doğruladırlar. Ürününüzde donanımsal arızası tespit edilmemiştir. Gürgençler Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.'' 

Macbookun kendini kurs sebebiyle veremedim. Sorun maalesef devam ediyor. Kendim Test etmeye devam edecem farklı lokasyonda sonrasında cihazı tekrar yetkili servise veririm cözemezsem. 

10 Haziran 2019 class_zengin Yardımcı (810 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
23 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde ertanku Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde zangetsu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
31 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde Macabre Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
21 Mayıs 2020 Mac Ailesi kategorisinde yasin811 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
26 Haziran 2019 Mac Ailesi kategorisinde mustafapusti Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7 Temmuz 2019 Mac Ailesi kategorisinde mericc Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap
30 Haziran 2014 Mac Ailesi kategorisinde dogukaan Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde kaanulker Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
20 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde AttilaHan Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,241 kullanıcı

...