settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

macbook pro mid 2015 pil sorunu !

0 oy
Merhaba, macbook pro retina 15" mid 2015 kullanmaktayım, pil durumundaki tutarsızlıklar kafamı karıştırmakta "bu durum normal midir", "servise götürmemi gerektirecek bir durum var mıdır" diye merak etmekteyim. Bu doğrultuda tatminkar bir cevap aramaktayım.

Şarjım tam doluyken yaklaşık olarak 9 saat dayandığı söylenen pil, yaklaşık 4 saat gibi bir sürede %5 seviyelerine geliyor. Üstelik yüksek performans gerektirecek bir uygulama kullanmadığım halde, sadece internette gezinerek ve video izleyerek bu seviyeye geliyor.

Makineyi aldıktan yaklaşık 3-4 ay sonra farkettim durumu ve istanbul akasyada ki appla store'a gittim, durumu ilgilenen arkadaşa anlattım, o an ki coconutBattery sonuçlarını da gösterdim. İlgilinen kişinin verdiği cevaplar beni pek tatmin etmedi, coconutBattery'nin verdiği sonuçları dikkate almadıklarını söyledi. Makineyi nasıl kullandığımı sordu(sürekli şarjda olup olmadığını sordu) bende şarj fullenince çıkarttığımı söyledim, bunun üzerine, "neden öyle yapıyorsun ki, şarjdan çıkarmana gerek yok dolsada şarjda kullanmaya devam et dedi, "bu şekilde kullanmak pil ömrünü kısaltmaz mı?" sorusuna, tam tersi daha iyi olur, pil kendini daha iyi kalibre eder dedi. Buna inanarak söylenen şekilde kullanmaya başladım uzun bir süre, fakat değişiklik olmadı. Şarjın bitmeye yakın bir seviyeye gelmesiyle her seferinde etkinlik monitöründen kontrol ediyorum, ve pil kullanımıyla geçen süre yaklaşık dört buçuk saat görünüyor.

Şimdi şunu merak ediyorum, 1 yılını doldurmamış bir macbook'un pil kapasitesinin %91'e gelmesi (bazen 89 a kadar indiği oluyor) normal mi? yukarıda anlatmaya çalıştıklarımın 1 yaşını doldurmamış bir macbook da yaşanıyor olması normal midir?

coconutBattery kullanıyorum ve şuanki manzara şöyle, dizayn kapasitesi; 8755 mAH, şuanki kapasite; %91,3 - 7998 mAH, Loadcycles 208
20 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde AttilaHan Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Pili kalibre etmeni öneririm. Mac kendini kapatana kullanman lazım. (şarjı 0'a inene kadar) Mac kendini kapatınca 3-5 saat arası mac'e dokunma bırak öyle kalsın. Daha sonra mac'i şarja bağla fakat bilgisayarı açma kapalı kalsın şarj aleti turuncudan yeşile dönünce takribi 1-2 saat daha şarjda bırak daha sonra bilgisayarını açabilirsin.

Ayrıca, bilgisayarı şarjda kullanmak pil konusunda sıkıntı yaratmaz. Enerji akımını direk güç adaptöründen aldığı için pile yüklenmez. Yani aslında ne sürekli prize bağlı kullanmanızı öneririm ne sürekli pili doldur boşalt yaparak kullanmanızı bunun dengesini kurmanız gerekir.

Eğer bilgisayar hala garanti süresindeyse, bu işlemler fayda getirmezse servise götürmenizi ve pil değişimi yapmanızı öneririm.
21 Mayıs 2016 ozgursagdir Uzman (19,340 puan) tarafından cevaplandı
23 Mayıs 2016 AttilaHan tarafından seçilmiş
Cevap için teşekkürler. Kalibre işlemini tarif ettiğin şekilde yaptım, sonuç olarak dizayn kapasitesi %94,6(8283mAh)'ya yükseldi. Şuanki Loadcycles 212.

Şuanki haliyle %94,6 normal midir peki? Garanti devam ediyor fakat götürdüğümde sorumda yazdığım gibi, "normal" diyip geri göndereceklerini düşünüyorum.
Geç gördüm biraz mesajınızı özür dilerim, dizayn kapasitesine filan fazla takma o  hep öyle iner çıkar bende başta epey takıyordum. Ortam şartlarına göre değişiyor kesinlikle o. Yani %94 olması %90 olması aslında fazla bir şeyi ifade etmiyor gün aşırı takip ederseniz sürekli inip çıktığını görürsünüz dizayn kapasitesinin.
Evet genel olarak dediğiniz gibi inip çıkıyor, fakat diğer macbook lara nazaran düşük bir seviyede inip çıkması şüphe uyandırmıştı bende.

Diagnostics 'te yaptığım son test'te "pilin bakıma ihtiyacı var" gibi bir uyarı aldım, bunun üzerine servise götürüp şikayetlerimi aktardım ve makineyi teslim ettim, yaptıkları testlerde birşey çıkmadığını herşeyin normal göründüğünü söylediler.

Servisten teslim aldığımın ertesi günü de garanti süresi bitti zaten, şuan kafaya takmıyorum artık. :)
0 oy
Arkadaşım malesef bende senin gibi şikayetçiyim. 13'' retina var bende, özellikle ilk aylarda inanılmaz derecede memnundum pilin bana sunduğu süreden ancak ilk güncellemeden hemen sonra bozdu ve bidaha eskisi gibi olmadı. Daha önceden ''Bir cihaz için en uygun yazılım fabrikadan çıktığı şeklinde olanıdır'' diye okumuştum. Sanırım bu doğru, özellikle birkaç gün önce yayınlanan güncellemeyle cihaz kendini biraz daha saldı. Bende durum %96.3 şarj edilebilir. Ancak sunduğu süre kesinlikle eskisi gibi değil. Diğer yandan kapasitesinin %91'e düşmesi normal değil gibi. Bu durumu kullanıcı etiliyor olabilir çünkü ben doğru düzgün oyun bile oynamadım bilgisayarda...
21 Mayıs 2016 mertdeveci Yardımcı (910 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
28 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde merttascii Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
14 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde indefinable Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Kasım 2021 Mac Ailesi kategorisinde egeDRD Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
25 Mayıs 2018 totek Yeni Kullanıcı (370 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
13 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde 7pm Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Eylül 2017 Mac Ailesi kategorisinde kopoto Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
1 Şubat 2021 Mac Ailesi kategorisinde demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,329 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,773 kullanıcı

...