settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

El Capitan'da flash biçimlendirme saçmalığı - Sorun çözüldü

+1 oy
Merhaba, uzun zamandır buraya sorunla gelmemiştim. Keşke hiç de gelmeseydim :) Neyse MacBook pro kullanıcısıyım ve El Capitan 10.11.6 sürümünü kullanıyorum. Daha önce flashlarımı ( El capitan'dan önce) çok güzel disk izlenicisi ile biçimlendiriyor ve windows bilgisayarlara taktığım zaman gayet güzel çalışıyrdu. Bu El Capitan'a geçtikten sonra disk izleniciden ne kadar disk biçimlendirmesi yapsam windows'lara taktığım zaman sorun yaşıyorum. Ve aksine eski haline de gelmiyor. Sorun şu ki: 8gb bir flash diski biçimlendirdiğim de mac'te tam olarak 8gb görüyorum. Ama bunu windows'a taktığım zaman diski biçimlendirmemi istiyor. Windows'ta diski biçimlendirdiğim zaman da disk 200mb olarak görülüyor. Windows'ta disk yönetimine girdiğimde disk 200mb ve 7gb olarak görüyor. Ve kesinlikle kesinlike 7 gb kullanmanılmayan alana hiç bir müdahale edemiyorum. Yani 200mb kullanılabilen alan oluyor ama 7gb kullanılamayan alan olarak kalıyor. Bu neden böyle olur. Hangi flash'a yaptıysam öyle oldu. Lütfen bu konuda bilgisi olan yardımcı olsun. Çünkü neredeyse tüm flashlarım kullanılamaz hale geldi. Mac dışında hiç bir yerde kullanamıyorum. Şimdiden teşekkürler.


Edit: Sorun çözüldü ve belki aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara faydam dokunur diye yazıyorum :)

Şöyle ki: Disk İzlencesi'den flash'ımızı sil yapıyoruz. Karşımıza gelen sil seçeneklerinden Biçim olarak exfat'ı seçiyoruz, düzen sekmesinden de Ana önyükleme kaydı (Master Boot Record) 'u seçiyoruz. Sonra sil diyoruz. Flash biçimlenmiş oluyor. Sonra bunu içine mac'ten dosya atmadan önce windows yüklü bir bilgisayarda tekrar normal biçimlendirme yapıyoruz ve daha sonra mac'te de windows'ta da hiç bir sorunla karşılaşmadan flash'ımızı kullanıyoruz. Ben bu yöntemi yaptım ve oldu Çok da güzel oldu :) Umarım sizde de işe yarar :)
6 Ağustos 2016 rapper-reset Yardımcı (920 puan) tarafından soruldu
9 Ağustos 2016 rapper-reset tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
bahsettiginiz sorundan bircok kisi muzdarip gibi duruyo. hatta ayni konuda ben de soru acmayi dusunuyordum. siz once davranmissiniz :) apple'in sitesinde ayni konu ile ilgili bir cok oneri sunulmus. ancak deneyenler bir sonuca ulasamadiklarini yazmislar. ayni sekilde ben de bircok sey denedim ama bir turlu cozemedim. cozum onerileri:

https://discussions.apple.com/thread/7271939?start=0&tstart=0

https://discussions.apple.com/thread/2233410?start=0

https://discussions.apple.com/thread/7286868?start=0&tstart=0

hatta microsoft'un sitesinde de ayni sorundan sikayetci olmuslar

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-hardware/usb-sandisk-8-gb-device-showing-as-200mb-how-do-i/f631df0d-9068-4f2d-820e-a6cbe9b464c3?auth=1  177 kisi ayni sorunu yasadigini soylemis.
6 Ağustos 2016 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için amma sorunu çözdüm :) Hem de kafayı yemek üzereyken :)) Çözümü anlatayım da arkadaşlara da yardımcı olsun bari. Hatta size de faydası dokunsun. Olayın çözümü çok basitmiş :) Daha doğrusu bende işe yaradı :) Şöyleki: Disk İzlencesi'den flash'ımızı sil yapıyoruz. Karşımıza gelen sil seçeneklerinden Biçim olarak exfat'ı seçiyoruz, düzen sekmesinden de Ana önyükleme kaydı (Master Boot Record) 'u seçiyoruz. Sonra sil diyoruz. Flash biçimlenmiş oluyor. Sonra bunu içine mac'ten dosya atmadan önce windows yüklü bir bilgisayarda tekrar normal biçimlendirme yapıyoruz ve daha sonra mac'te de windows'ta da hiç bir sorunla karşılaşmadan flash'ımızı kullanıyoruz. Ben bu yöntemi yaptım ve oldu Çok da güzel oldu :) Umarım sende de işe yarar :)

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap
26 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde jazzer Yardımcı (720 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
24 Ekim 2015 Diğer kategorisinde Furkan AKMAN Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
30 Ekim 2014 Diğer kategorisinde Eda- Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,887 kullanıcı

...