settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook'ta sıvı teması sonrası bazı tuşların çalışmaması klavye değiştirmeden yapılır mı?

0 oy
5 ay önce 2011 yılına ait 13 inch Macbook'umun arkasındaki su ısıtıcıdan sıçrayan su ve buhar yüzünden bilgisayarım (benim herşeyim) aniden kapandı, garantisi dolduğundan Apple yetkilileri telefonla ters yöne tutup saç kurutma makinesi ile kurutun ve tepsi içinde pirince yatırın dediler, ilkini yaptıktan sonra cihazım açıldı ama şimdi a,q,1 ve delete tuşlarım çalışmıyor. Zorlu Center Apple'de randevu bulamadım, bana oradan Mecidiyeköy Efor adlı servis önerildi, götürdüm topcase değişimi gerekli, 600 TL + KDV dendiğinde evden cenaze çıkmış gibi oldum, yaptıramadım. Sorunca sıvıdan kaynaklı dendi. Semtimdeki pc tamircisi ise orijinali değil ama 140 TL' ye yeni klavye alıp yaparım, kesin değişmesi gerek dedi. Sistem tercihlerini, klavyeyi, fare kısımlarını kurcaladım ama birşey olmadı. Sadece klavye temizlense olmaz mı? (Bu sitede biri Mac Air'ını ABD'ye gönderip ücretsiz temizletmiş ama benim garantim yok, onun var mıydı bilmiyorum) Başka neler yapabilirim? Yan sanayi klavyeler sonra yine hata verir mi? (Oto sanayide herkes yan sanayi kullanıyor ama) Şu an başka bir klavye taktım ve sanal klavyeyi çalıştırdım öyle yazıyorum ama işkence.. Orijinal klavyemin değişeceğine çok üzülüyorum :(  Orijinal klavye de bulamadım. Bir gün önce güncelleme yapmıştım, yazılımsal birşey midir? Klavye değişmeden kurtarma yollarım var mı? Lütfen çok acil cevap bekliyorum. Teşekkürler.
30 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde Macbook Girl Yardımcı (520 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
oncelikle hicbi yetkili servis telefondan fon makinesi veya pirince yatirma gibi islemler tavsiye etmez. apple yetkililerinin boyle bisey soylemesi imkansiz. eger 600tl'ye klavye degisimi bulduysaniz bence iyi bi fiyat. zamaninda benden 1700 tl istemisti pupa.

klavye temizligi veya klavye degisikligi islemlerinden hangisinin olacagina yetkili servis karar verir. yetkili olmayan bi servise guvenmenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. mac'iniz tamamen kullanilamaz bir hale bile gelebilir ve bunda sorumluluk kabul etmezler. sizin yapmaniz gereken sey ya zorlu'dan randevu almaya calismak yada YETKILI bir apple servisine goturup mac'inizi yaptirmak.(daha once abd'ye mac'imi gonderip temizletmistim. o zaman garantisi vardi. ancak sivi temasi garanti kapsamina girmiyor. orada ucretsiz temizlenmesinin sebebi apple'in musteri memnuniyeti saglamak istemesi. calisan kisiye gore farkli muameleler ile karsilasilabilir)
30 Temmuz 2016 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Cevabınız için teşekkürler, bir gün sonra yurtdışına çıkacaktım ve o akşam servise götüremezdim, 2013'te Pupa'dan aldığım için de oraya sordum, Pupa elemanı evde yapabileceğim şeyleri söylemişti ve kurutma işe yaramıştı gerçekten sağolsun ama sanırım o anda veya ertesi gün temizletmem gerekiyormuş yorumlardan onu anladım. Abd müşteri memnuniyetine her zaman önem verir, ben de o yüzden sizin yazınızı görünce umutlanmıştım ama sıvı girmiyorsa kötü tabi.. Kullanılamaz hale gelmesini düşünemiyorum :(  Teşekkürler randevu almaya çalışacağım veya başka güvenilir yollar deneyeceğim. Çünkü 600 TL de bana göre az bir ücret değil o yüzden çok karamsarım.
pupa elemani fon makinesi tavsiye ederek buyuk bi yanlis yapmis. fon makinesi sadece sivinin daha derinlere ilerlemesine sebep olur. onun yerine elektrikli supurge ile vakumlamanizi tavsiye etse daha mantikli olurmus.(ciddiye alip yapmayin :) eger yurtdisina cikacaksaniz sansinizi deneyebilirsiniz. ama ne kadar uzun sure bakim yapilmazsa zarar gorme sansi o kadar artacaktir. randevu en iyi cozum tabi.
Bilgisayarı ters yöne doğru tutun ve öyle kurutun demişti sonrasında açılmıştı tabi ama sanırım zarar vermiş. Böyle durumlarda çaresizlikten insan herşeyi deniyor çünkü bilgisayar bağımlısı olmuşuz. Evet Abd'ye gideceğim ama 7 ay daha bekleyemem. Randevu oluşturtmayı deneyeceğim. Teşekkürler.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
8 Şubat 2022 Mac Ailesi kategorisinde omer661133 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
20 Ocak 2016 Diğer kategorisinde gizemonder Deneyimli (3,910 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Kasım 2015 moddding Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
25 Mart 2013 Mac Ailesi kategorisinde brkcny Yardımcı (740 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
16 Mayıs 2012 Mac Ailesi kategorisinde alekko Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Eylül 2018 Mac Ailesi kategorisinde onurkacmaz Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Ağustos 2016 oguzhanoozel Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
–3 oy
1 cevap
16 Şubat 2016 Mac Ailesi kategorisinde brkcny Yardımcı (740 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
2 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,751 kullanıcı

...