settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Air'imin Pil Ömrü Neden Bu Kadar Kısa ?

+1 oy
Merhaba,

Yeni yıl itibariyle MacBook Air kullanmaya başladım. Yeni bir cihaz aldım. Fakat pilim çok çabul tükeniyor, açıkçası çok daha iyi olmasını bekliyordum. Pilin tükenme hızının kullanım ile ilgili oldukça fazla parametreye bağlı olduğunu biliyorum ama yine de sormak istedim.
Çok kaba bir örnek vermek istiyorum :
Bu akşam açtığımda %78 olan pilim, 40 dakikalık bir skype görüşmesi, ve kısa süreli sörf sonucunda %33'e kadar düşmüş durumda. Bilgisayar internete Wifi üzerinden bağlı, son 25 dakikadır Magic Mouse üzerinden kullanıyorum, ekran parlaklığım ortada duruyor.
Pilimin kalibrasyonunu da yapmaya özen gösteriyorum belirli sürelerde. Acaba normal midir, rica etsem tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ??

saygılarımla sunarım
14 Ocak 2013 Mac Ailesi kategorisinde yonatan Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
bnde macbook air kullnıyorum ve bahsetmiş olduğunuz durumun normal oldugunu dusunuyorum..şuan mac os 10.8 mi kullanıyorsunz?yani yazılımınız güncelmi?siz yınede sihirli elmadaki şu yazıyı bi inceleyin isterim... http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/  bence aklınızda bi soru kalmasın pil süreniz gayet iyi bence...
14 Ocak 2013 okankara06 Uzman (38,670 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim, verdiğiniz bağlantıdaki yazıyı incelemiştim. CocoNut'ı da kullanıyorum hal-i hazırda.
Günlük yaşamımda iş yapmak için veya uzun süre kullanma imkanı bulamadım şimdiye kadar, siz bulduysanız kullanım tecrübeniz ile ilgili bilgi verebilir misiniz ? Şöyle ki, örneğin ne kadar sürede bir şarj ediyorsunuz veya ne kadar süre kesintisiz çalışma imkanınız oluyor, mesela resmi açıklamadaki gibi 7 saatlik ömre ulaşabiliyor musunuz ? Yoksa bu ömür bilgisayar en sabit durumda iken, örneğin Wi fi ve bluetooth kapalı, klavye aydınlatması kapalı, ekran arkası ışığı belirli bir düzeyin altındayken vs. durumdaki ömür mü ??

Teşekkür ederim.
an itibariyle şuan benım batarya ömrü coconut uygulaması ıcın 12 ay,battery capacity %90,load cycles 172...7 saatlik pil ömrüne gelince ben hiç sanmıyorum bu kadar süre dayanabilceğine..bu şuna benziyor bazı araçların şehiriçii ort yakıt tuketımınin 7 yazıp sizin kullandıgınız tuketım ortalamsının 8-9 larda olması gibi:) tabikide tüm ozelliklerı kapatıp wifi ekran parlaklığı java gereksız programlar acık uygulamar vs belki 7 saat gidebilir...ama hiç sanmıyorum...
bilgi için tesşkrler...bnde 13' kullnıyorum ama açıkçası saatıme bakıp kac saat gıdıyor dıye hıc test etmedım...8-9 saat gıderse test etme şansınz olursa tecrubenızı paylaşırsanz sevınırz...cocouttaki batarya bilgilerinz nedir??
11" kullanıyorum
Bilgiler için teşekkür ederim, bu kullanım profili için ben de bir deneme yapacağım
Selamlar
0 oy
merhabalar aslında sorunuza cvp olarak yazmıyorum bır kac dusuncemı yazacagım. Genelde herkez pilden şikayet ediyor haklı olarak ben 1 senedir mac kullanıcısıyım mumkun oldugunca duzenlı olarak pil kalibrasyonu yapıyorum normal kullanımla ( gun ıcınde ınternet, mesajlasma, facebook, facebook videoları, yotube ) 3 gunde bazen 4 gunde bır sarj edıyorum. yanı pilinden oldukca memnunum. tabıkı hıc durmadan pil bitinceye kadar kullanmadım hıc  yanı tam dolu sarjı bı seferde bıtırmedım bu nedenle bı sure hesaplaması yapamam ama normal kullandıgım sekılde gunde 3-4 saatı macbook basında gecırıyorum o sekılde hesaplama yapınca 12 saati bile geciyo :) yada apple bır tane nazar boncugu mac yaptı o da bana denk geldı cunku 1 senede ne performansla ne de pille alakalı tek bır sorun bıle yasamadım. Pil kalibrasyonunun cok onemlı bır ayrıntı oldugunu bılıyorum mumkun oldugunca 15 gunde bır yapıyorum. belkı bundan dolayı bır sorun yasamadım.sık aralıklarla yapmanız belkı faydalı olucaktır.tesekkurler.
8 Ağustos 2014 jakkob Deneyimli (2,610 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
25 Ocak 2013 Mac Ailesi kategorisinde TaKo Yardımcı (1,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde mmilky Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12 Temmuz 2019 Mac Ailesi kategorisinde tahaetr Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde merttascii Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap
1 Şubat 2016 Mac Ailesi kategorisinde onurece95 Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
25 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde srhnyldz Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
+1 oy
4 cevap
5 Şubat 2013 Mac Ailesi kategorisinde berkeso Yardımcı (990 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
29 Ağustos 2017 iPhone / iPad kategorisinde kadirolgac Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,776 kullanıcı

...