settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mavericks ve Snow Leopard'a geçiş ve App Store hakk.

0 oy
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Soru daha önce soruldu mu baktım ama bir sonuca ulaşamadım. 2014 iMac kullanıyorum yani CD girişi olmayandan. İşletim sistemim OS X Mavericks ama ben OS X Snow Leopard 10.6 sürüme geçmek istiyorum. CD alıp, USB içine boot etsem, bu mümkün olur mu? Bir de arkadaşlar bu torrentten indirdiğimiz Mavericks kurulumları ne kadar güvenilir? Yani torrentten indirdiğimiz Mavericks sürümleri rahatlıkla kurabilir miyiz? Şimdiden desteğiniz için teşekkürler. Son bir soru daha sıkıştıracağım ama ben Mavericks kullandığım için apple store'dan hiç bir şey indiremiyorum bunun çözümü var mı? Tekrar teşekkürler.
13 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde Cyberdoom Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
mac'de yuklu gelen surumden daha dusuk bir versiyonu yuklemeniz mumkun degil. torrent'teki mavericks surumleri guvenilir degildir. app store'dan birsey indirememe sebebinizin mavericks kullanmanizla bir alakasi oldugunu sanmiyorum. mavericks kullanirken bahsettiginiz gibi bir sorun yasamamistim.
13 Mayıs 2016 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Cevabınız için çok teşekkür ederim ama neden düşük sürüm yüklemek mümkün değil? Hiçbir şekilde çözümü yok mu? Torrrenteki mavericksler güvenilir değilse nereden indireceğiz peki. Satın alınanlarda yok bende. Internet Recovery yapsam evet yükleniyor ama iPhoto malesef gelmiyor. App store sorunundaysa benden üst sürüm istiyor. 10.9 olmaz diyor.
Neden düşük sürüm yüklemek mümkün değil? Her model fabrikadan çıkışta firmware olarak o anki en son sürüm OS X'e göre çıkıyor. Dolayısı ile kendinden önce çıkan OS X sürümleri ile çalışmıyorlar. Bu aynı OS X sürümü için de bazen geçerli olabiliyor. Örneğin; aldığınız bilgisayar 10.6.1 ile gelmiş olsun ve 10.6.5 den sonra bir firmware güncellemesi görmüş olsun. Artık 10.6.1 e dönemezsiniz.
iphoto'nun gelmeme sebebi apple'in artik iphoto uygulamasini sonlandirmasindan kaynaklaniyor olabilir. bunun yerine yosemite ile birlikte gelen photos uygulamasi kullaniliyor artik. iphone'daki fotograflar uygulamasi ile baya benziyor ve iphoto'ya gore daha pratik.

app store'da bazi uygulamalar eski versiyon isletim sistemlerini kabul etmeyebiliyorlar. uygulamanin minimum ozelliklerinde mesela 10.10 yosemite gerekliligi varsa mavericks yuklu bir mac'e bu uygulama yuklenemez. acikcasi neden dusuk surum kullanmak istediginizi merak ettim. direk el capitan'a guncelleseniz cok daha rahat edersiniz
Cüneyt bey çok teşekkür ederim cevabınız için ama keşke böyle olmasaydı. Hiçbir zaman Snow Leopard ve Lion kullanamamak büyük hayal kırıklığı oldu. Desteğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.
Çok teşekkür ederim Erkam bey. Artık ilerleyen zamanlarda mecburen sürüm yükselteceğiz artık.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
16 Ekim 2012 Mac Ailesi kategorisinde Contrast Yardımcı (910 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
11 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde merhaba dunyali Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
9 Mart 2014 plactic Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
5 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde mithat Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap
16 Haziran 2012 Mac Ailesi kategorisinde pisagor Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
28 Nisan 2017 Kaptanmac Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Nisan 2017 Kaptanmac Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12 Ekim 2015 iOS App Store kategorisinde kemaltikna Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,132 kullanıcı

...