settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

macbook pro usb-c

0 oy
Arkadaşlar 2 sorum var.

Öncelikle şu an macbook pro alınır mı 15" düşünüyorum.  yoksa beklemeli miyim ?

ikinci sorum. usb -c kullanan arkadaşlar var mı? dönüştürücü performansları nasıl ? klavye/mouse ve hdd bağladığımızda sorunsuz çalışıyorlar mı? hangisini önerirsiniz ?
22 Mayıs 2018 Mac Ailesi kategorisinde n1crack Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

''Bu cevabı 3. defa yazıyorum. İlk iki seferde gayet açıklayıcı bir yazı olması için sabırla uzun uzun yazmıştım fakat ilkinde internet kopması ikinci yanlışlıkla sayfada geriye gitmem üzerine çöp oldu. Admin'in bu konuda bir düzenleme, bir uyarı mesajı vs. yapmasını beklerdim. 3-4 paragraf yazdı tek parmak hareketiyle hiçbir uyarı vermeden gitti.''

  1.   Almanı öneririm. Apple ürünlerinde, özellikle konu Mac ailesi olunca beklemenin bir faydası yok. Bu bir iPhone değil neticede. En fazla RAM yada SSD yükseltirler (ki şarj ömrünü kısalttığı için RAM yükseltmeyi pek sevmiyor Tim Cook, SSD de size yetersiz gelirse ''ki bilinçli kullanırsanız her şekilde yetecektir'' iler de alır daha yükseğini takarsınız, YouTube Macbook Upgrade videolarıyla doldu taştı.). Yada tüm klavye tuşlarını kaldırıp komple dokunmatik bir klavye? :) Neticede profesyonel amaçla kullanacaksanız performans üzerine çılgın değişiklikler olmaz.
  2.  Bu benim de çok korktuğum bir konuydu. İlk kısa vadeli çözümüm bu arkadaşlar oldu. ↓

                                                           

 Çiftini Kadıköy'de önüme ilk çıkan elektronikçiler hanına girip rastgele bir dükkandan, almadan önce deneyerek 10₺'ye aldım. İkisi de gayet güzel çalışıyor ama USB Type-C tarafı yuvaya tam oturmuyor ve Mac'i oynattığınızda çıkabiliyor. Ayrıca ben Mac'imi ses&müzik düzenleme işlerim için kullandığımdan hem ses kartı hem midi klavye için en az iki usb girişine ihtiyaç duyuyorum. E tabi bu esnada şarj dolumu vakti gelince? Birini kurban etmek zorunda kalıyordum...

 Çözüm için uygun fiyatlı Hub aramaya başladım. Şu arkadaşı (↓) yorumlara bakarak aldım. Havalı mavi ışıkları hariç çalışan hiçbir yeri yok. Windows laptopımda denedim, çalıştı.  bunu sevmedi...

             

 Daha sonra internette dolanmaya devam ettim. Ya çok pahalı ya da fazla ucuz ve kalitesiz ürünler çıktı karşıma. Daha sonra bu ürünü (↓) gördüm. Nasıl denk geldi hatırlayamıyorum şimdi. Ürünlerine baktım. Gayet makul geldi ve siparişi verdim gözümü karartım. Bu da çalışmasa  Store'a gidip kefen paramdan çıkartıp alacaktım düşün o derece :)

        

 Tüm girişleri canavar gibi çalışıyor. 3.0 hepsi. 4 adet giriş var, bir de micro usb girişi var, kullanan arkadaşlar için iyi. Yalnız çıkış kablosunun ucu da 3.0 olduğu için ilk aldığım minik dostum imdadıma yetişti hemen. Çıkış ucu usb c olanlar da vardı, o parayı güvenip veremeyeceğim için almadım, şimdi olsa alırdım. Bir de yanında bu ufaklığı (↓) yolladılar. Artık hediye mi yoksa yanlışlık mı bilemedim, o yüzden hiç ses etmedim ama okuyorlarsa burdan çok teşekkür ederim :) O da çalışıyor her girişiyle. USB 2.0 girişleri. Yedekte tutuyorum.

            

Ürünü satın aldığım site: https://www.butikteknoloji.com/urun-kategori/usb-hub/

 Tek bir sorun yaşadım şimdiye kadar (yaklaşık 1 aydır kullanıyorum); sanırım çoklayıcıyı takınca Wifi  bağlantımda sıkıntı oluyor. Wifi gidiyor baya, çoklayıcıyı çıkarınca ise tekrar eski haline dönüyor. Biraz bakındım, anakarta fazla geliyor falan diyenler olmuş ama pek mantıklı bir açıklamaya rastlamadım henüz. Bu sorunu da bu yazıyı yazdığım esnada farkettim bu arada :) 

 Umarım öncelikle senin daha sonra da bu konuda aklında soru işareti bulunan arkadaşlar için faydalı bir yazı olmuştur. Wifi sorunu konusunda fikri olanlar varsa altta cevap yazmaları beni çok sevindirir. Sevgi ve saygılarımla.... :)

*Edit: Wifi sorunu hakkında internet üzerinden dahilerimizden biriyle görüştüm :) Apple destekli bir ürün kullanmıyor olmama rağmen beni en yakın servise Mac'imin ve aldığım çoklayıcının durumunun kontrol edilmesi için yönlendirdi. Servisle görüşünce bu konu hakkında da son durumu yazarım tekrardan.

24 Mayıs 2018 husback Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından cevaplandı
25 Mayıs 2018 husback tarafından düzenlendi

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
17 Mayıs 2018 Mac Ailesi kategorisinde husback Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde rrdolaner Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2 Aralık 2021 Mac Ailesi kategorisinde ske216 Yardımcı (1,250 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
17 Mayıs 2020 Mac Ailesi kategorisinde newbieSDN Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Mart 2023 Diğer kategorisinde Levent34 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
24 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde gsspor Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Mart 2018 Mac Ailesi kategorisinde zagor Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,784 kullanıcı

...