settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Bootcamp bölümünün yanlış kaldırılması sorunu

0 oy
Merhaba macbook air cihazımda bootcamp ile windows kullanıyordum. Cihazımı donanımsal bir sorun sebebiyle servise göndermem gerekti. Windows'u da servisten dönüşte baştan kurmak istediğim için bu bölümü disk izlencesi ile silerek mac bölümüne ekledim. Ancak bootcamp bölümünün kaldırma işleminin disk izlencesinden değil bootcamp yardımcısından kaldırılması gerektiğini öğrendiğimde iş işten geçmişti. Şimdi disk izlencesinde birleştirilmiş halde mac bölümü görünüyor ve bootcamp yardımcısında windows yükleme seçemekleri görünüyor ama cihazı ilk açtığımda windows ile açılmaya çalışıp mavi ekrana düşüyor. Alt'a basılı tutarak açtığımda ise windows ve mac şeklinde iki bölümü de gösteriyor.

Sizce ne yapmalıyım?
1 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde aliboduroglu Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
1 Aralık 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba Cüneyt Bey,
Verdiğiniz linki inceledim, benim sorunum farklı, yine de verdiğiniz linkteki çözümü denedim ancak sorunum çözülmedi.
Şöyle ki; ben bootcamp alanını bootcamp yardımcısından silmem gerekirken disk izlencesinden sildim ve mac os x alanı ile birleştirdim. ancak açılışta alt tuşuna basarak açtığımda hala mac os x ve windows şeklinde iki disk görünüyor.

önerileriniz ışığında önce recovery'den diski (Mac OS X) silmeden kurulum yaptım, sorun düzelmeyince yine recovery'den diski (Mac OS X) silerek kurulum yaptım. O da olmayınca internet recovery'den yine diski (Mac OS X) silerek kurulum yaptım. 3 yöntemle de hala alt tuşu ile açtığımda 2 disk getiriyor. Oysaki disk izlencesinde tek disk (Mac OS X) var.

açılış ekranının ve disk izlencesinin ekran görüntülerini paylaşıyorum sizinle,

http://i.hizliresim.com/m4zVVy.jpg
http://i.hizliresim.com/jX2EEG.jpg
Verdiğim linkteki bir mesajımda: "Bölüntüleri tek tek silmeyeceksiniz, tüm diski tek parça HFS+ olarak biçimlendireceksiniz." diyor, sanırım gözünüzden kaçmış. Atladığınız adım da bu zaten. (Disk İzlencesi > Bölüntüle)
Recovery mode ile tekrar disk izlencesini açtım şimdi, bölüntüle kısmında tüm alanlar pasif geliyor.

http://i.hizliresim.com/ZMJN7a.jpg
Bölüntü Yerleşimi altındaki menüde 1 bölüntü gibi bir seçenek var mı?
Malesef o menü de pasif. İlgili sayfadaki tek aktif kısım alt kısımdaki + butonu o da diski bölmeye yarıyor zaten.

Bulduğum başka bir konuda bootcamp ile windows kurulumu yapmaya çalışıp windows kurulum ekranında kurmadan çıkın sonra mac ile açıp bootcamp yardımcısından tekrar silin gibi bir yorum yapılmış. Sanırım son şansım bunu denemek. Recovery bölümünün silmemiş olmam ile alakası yoktur sanırım.
Hayır yok. Recovery bölüntüsünü silseniz zaten oradan başlatamazsınız. Aslında diskiniz şu haliyle bile tek parça görünüyor, Bootcamp bölüntüsünden eser yok. Bootcamp yardımcısı (eğer izin veriyorsa) bir bootcamp bölüntüsü yaratıp daha sonra Windows yüklemeden tekrar bootcamp yardımcısı ile silmek bir çözüm olabilir.
Bu yöntem işe yaradı. bootcamp ile windows kurulumuna başlayıp tekrar ilgili alanı bootcamp yardımcısı ile silince sorun çözüldü. Teşekkürler.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
1 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde aliboduroglu Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
23 Eylül 2015 Mac Ailesi kategorisinde speedy Yeni Kullanıcı (390 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
13 Eylül 2017 Mac Ailesi kategorisinde yagizgezer Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
7 Aralık 2015 volkan atay Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,828 kullanıcı

...