settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Time Machine'de Neden Eski Yedeklerime Ulaşamıyorum?

0 oy
2011 başı 17'' macbook pro sahibiyim.  Günlerdir bakmadığım yeri denemediğim yöntem kalmadı. Çıldırmak üzereyim. Yaşadığım sorun şu;

Snow Leopard üzerine Mavericks, Yosemite, El Capitan kurdum. ve bunların hiçbirinde temiz kurulum yöntemi kullanmadım. İki hafta önce bilgisayarım inanılmaz yavaşladı. Bunun üzerine time machine'e yedek alıp yeni baştan snow leopard üzerine temiz kurulum ile el capitan kurdum. İki gün önce yedeğimden bir dosyaya ihtiyacım oldu fakat... Time Machine' e girdiğim zaman sadece kurulum yaptığım iki hafta öncesine dönebiliyorum. Sağdaki zaman çizelgesinde Şubat 2012'ye kadar yedek listelenmesine rağmen bahsi geçen tarihlerin içeriğini göremiyorum. Buna karşın Finder'da ''Backups.backupdb'' klasörünün altında tüm yedeklerimi görebiliyorum.

İlk aklıma gelen User HomePage'e verdiğim isimlerin farklı olması. Eski sistemimdeki (Yedek Aldığım Sistem) homepage adı ile yeni kurduğum sistemdeki homepage adı farklıydı. Bu yüzden olabilir diye düşünerek yeni sistemdeki homepage adını eskisiyle değiştirdim. Bu kez de iki hafta önceki yedek de ulaşılmaz oldu. Artık sadece bugünkü yedeği görebiliyorum.

Bilgisayar aynı bilgisayar. Görmek istediğim yedekleri taşımak istediğim bilgisayar da aynı. İşletim sistemi de aynı OS X. Hatta şunu söyleyebilirim: Sistemi kurmadan önce sorunsuz çalışıyordu Time Machine. Ulaşabiliyordum yani eski yedeklere.. Hatta bir dosyaya tıklayıp tüm yedeklerden sil deyince os x kilitlenip kalınca karar verdim sistemi yeniden kumaya. Sanırım bir yerde bir hata yaptım ya da eksik yaptım ya da yapmadım ama sorun nerde bulamıyorum.

''Madem Finder'da görebiliyorsun neden Time Machine diye tutturuyorsun Finder'dan görüver işini'' diyenlere cevaben şunu söylemek istiyorum. Hard Diskimde yer azalıyor. En eski yedeklerimdeki artık ihtiyacım olmayan dosyaları silmek istiyorum. Time Machine'e girdikten sonra bu istemediğim dosyalara sağ klik yapıp tüm yedeklerden sil diyerek yer açmayı planlıyorum. Finder'da ise tek tek uğraşmam gerekecek.

Herşeyden öte ''Yedeklerime Ulaşmak İstiyorum'' =)

Çözüm aradığım problem özetle şu: Finder'da görebildiğim Time Machine yedeklerinin içeriğini Time Machine'de de görebilmemin yolu nedir?
22 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde MehMinMaz Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
22 Mayıs 2016 MehMinMaz tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Aynı sorunu bende yaşamıştım, Finder ile gerekli olan datalarımı aldıktan sonra yedekleme diskini silip sıfırdan backup almaya başladım. Ne yazık ki bende hiçbir forumda bu konuda bilgi bulamadım.
Tahminim, kullanıcı adı kaynaklı olabilir diyeydi ama bunu deneyecek zamanım da yoktu açıkçası.
Eğer bir çözüm bulur ve paylaşırsanız sevinirim.
22 Mayıs 2016 kurtmaker Uzman (15,910 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Daha önceden Time Machine ile yedeğini aldığınız *diski* silerseniz, Time Machine silinen diski (ismi aynı bile olsa) yeni bir disk olarak kabul eder ve ona yeni bir UUID verir.

Eski bilgilerinize Finder ile ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki yöntem ile eski yedeklerinizi yenileri ile birleştirebilirsiniz ama biraz terminal bilgisi gerektirir.

http://pondini.org/TM/B6.html

Sizim çözümünüz pembe renkli kutuda. ("Associate" an OSX volume)

(Direk o kutuya gitmeyin konunun başında yapmanız gerekenleri okudukan sonra gidin.)
22 Mayıs 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Peki Cüneyt bey,
Aşağıdaki resimde de göreceğiniz bilgilerimizi bir yerde saklar isek, daha sonra yedek aldığımız diski silsek bile "sistem ayarları -> kullanıcı -> ileri düzey seçenekler" kısmından yeniden aynı bilgileri girdiğimizde de   (kullanıcı, UUID, vs.. dahil) Time Machine yedeklerine ulaşma durumumuz olur mu acaba.

http://www.hatboyu.com/Shared_photos/osx_kullanici.png
Orada gördüğünüz UUID, diskin değil, kullanıcının UUIDsi. Aynı bilgisayarı (dolayısı ile de aynı diski) birden fazla kullanıcı kullanabilir.
Teşekkürler...
Teşekkür ederim cüneyt bey;

İngilizceye çok hakim değilim ancak anlayabildiğim kadarıyla izledim yönergeleri. Fakat zaman çizelgesinde hala göremiyorum eski yedeklerimi :/ Ancak şöyle birşey oldu: Zaman makinesindeyken Backups.backupdb klasöründeki tarihlerin içine gezinebiliyorum. Tek farkı çizelgeden değil de time machindeki finder'da. Yine istemediğim dosyaları tüm yedeklerden sil diyerek silebildim. Teşekkür ederim yardımınız için.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
15 Ağustos 2020 Mac Ailesi kategorisinde happymoon Yardımcı (440 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
9 Eylül 2019 macOS kategorisinde biship34 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde neo Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde iamjoker Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde Mr.OZ Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
31 Aralık 2012 Mac Ailesi kategorisinde ibooks_author Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
22 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde Estranged Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde Umut Kurtoğlu Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7 Mart 2017 noyang Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,328 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,745 kullanıcı

...