settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mavericks 10.9 rest atma ve yavaşlık sorununu nasıl çözeblirim?

+1 oy
Merhabalar,

Ben mid2010 i7 2,66 GHz macbook pro 15" kullanıcısıyım. İlk aldığımdan beri snow leopard kullanıyordum lion'a güncelledikten sonra sorunlar yaşadığım için tekrardan snow leopard'a dönmüştüm. Mavericks ilk çıktıktan yaklaşık 1 ay sonrada temiz ve sorunsuz bir kurulumla Mavericks' güncelledim cihazımı.
Ancak Mavericks'i yüklediğimden beri cihaz kendi kendine durduk yere bi anda rest atıyor. Bu günde 3,4 kere hatta daha fazla oluyor.Sürekli çıkan raporu apple'a gönderiyorum. ( Örneğin masaüstünden resim açıyorum zoom yapıyorum bi anda kapanıyor " bi sorundan kapandı" uyarısı verip tekrardan açılıyor.) Onun dışında çok sık donuyor, takılıyor uygulamalar cevap vermiyor(flash cs5, dreamveawer vs.) geç açılıyor.. Hatta önizleme uygulaması ile 5,6 tane resim açınca(ki snow leopard'ta yüzlerce resin açıp sorun yaşamadığımı bilirim) önizleme kitleniyor daha sonra kendiliğinden uygulamayı kapatıyor.

Bu tarz çok can sıkıcı sorunlar yaşıyorum. bilgisayarda gereksiz uygulama yok HDD'nin yarısından bile azı dolu. Lütfen yardımcı olun bilgisayardan ve apple'dan iyice soğumama sebep oluyor bunlar.

Ram'lerim 2x2 GB bunları 4x4 yapsam faydası olur mu ? Yada tekrardan snow leopard'a dönmem mümkünmüdür )
1 Mart 2014 Mac Ailesi kategorisinde tt2010 Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap
Sorun mavericks olamaz,bir yerlerde bir sıkıntı var,yüklenen üçüncü parti bir uygulamadan olabileceği gibi,bir şekilde sistem dosyaları ile oynanmış olabilir.

Bu gibi durumlarda en doğrusu sıfırdan temiz bir sistem kurmaktır,veya daha öncesinde disk izinlerini onarıp, diskinizi kontrol edin gerekiyorsa disk onarma işlemi yapın,bu işlemlerden sonra onyx uygulaması ile sisteme ayrıntılı bir bakım işlemi yapıp eğer sorun hala devam ederse, yukarıda yazdığım işlemi,yani sistemi sıfırdan kurma işlemi yaparsınız.
1 Mart 2014 şekerlioğlu Uzman (19,030 puan) tarafından cevaplandı
1 Mart 2014 tt2010 tarafından seçilmiş
0 oy

Sayın Şekerlioğlu,

Öncelikle hızlı ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım. Diski doğruladım, izinleri doğruladım ayrıca onyX kurup check yaptırıp ayrıca temizlikte yaptım ve şimdiden gözle görülür bir hızlanma oluştu.

Ayrıca ibooks tarafından disk izinlerinde onlarca sorun oluştu, ibooks'u da kaldırdım.

Şu an için herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Önümüzdeki günlerdede test edip , tekrardan buraya bir problem olması yada olmaması durumunda geri dönüş yapacağım, aynı sorunu yaşayan kişilerede faydası olması dileğimle,

Tekrardan teşekkür ederim.

Yakşamlar,

image
1 Mart 2014 tt2010 Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
29 Nisan 2014 Mac Ailesi kategorisinde hgurcan Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
20 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde mordorgrp Yardımcı (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde aae Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
13 Temmuz 2014 Diğer kategorisinde egemenbora Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,644 kullanıcı

...