settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Pro Retina'da çözünürlük sorunu

0 oy
Merhaba.

Retina ekranlı 15 inç Macbook Pro aldım. Standart olarak ekran ayarlarında çözünürlük, "ekran için en iyisi" seçili... Aşağıdaki bağlantıdan görüleceği üzere, yazılarda pikselleşme oluyor. Safari ve dahili uygulamalarda keskinlik normal iken, sonradan yüklenen Word, Photoshop  gibi uygulamalarda görseldeki gibi. Bu normal mi?

http://hizliresim.com/K4arV4
9 Şubat 2014 Mac Ailesi kategorisinde kozmos Yardımcı (490 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Bu durum o uygulamaların retina ekranı hala desteklememesinden kaynaklanıyor ne yazık ki. Office uygulamaları ne yazık ki hala güncel değil, ancak Photoshop hakkında bilgim yok, bir yazılım güncellemesi ile çözülüyor olabilir.

Güncellemeleri yüklemeyi deneyebilir misiniz?
10 Şubat 2014 goktug Uzman (119,870 puan) tarafından cevaplandı
12 Şubat 2014 kozmos tarafından seçilmiş
0 oy
Merhabalar, aynı problemi ben de yaşadım. Grafiker olduğum için Macbook Pro 15" Retina'yı büyük bir sevinç ve istekle aldım. Lakin Adobe Creative Suit ve Office programlarını kurduktan sonra ciddi bir hayal kırıklığı yaşadım hatta makinayı hemen iade bile etmek istedim. Çünkü grafik tasarım için aldığım en yüksek ekran çözünürlüğü diye tercih ettiğim makinada atari kalitesinde grafik programlarla karşılaşmak dünyaya küstürdü beni. Paniğim geçtikten sonra tüm programları update yaptım Office programlarının tümü düzeldi. Adobe ailesinde de Photoshop ve illüstratör düzeldi. Şu an Adobe Acrobat, InDesign ve Adobe Bridge programlarında sorunum devam ediyor. İndesign CS6, Acrobat 10 kullanıyorum. Programlarım crack değil çalıştığım şirket sayesinde lisanslı. Creativ Cloud üstünden yaptığım güncellemeler illüstratör CS6 ve photoshop CS6'yı düzeltti. Office programları da öyle update ile düzeldi. Tost Titanium da update ile düzeldi. Sihirli Elma'da okuduğum kadarıyla asıl neden gerçekten de bu programların retina için updatelerinin yazılmamış olması gibi duruyor. Tabi bu durum gerçekten de çok ama çok saçma. Yani Adobe, Creativ Cloud da nasıl bir ayrım güdüyor ki illüstratör ve photoshop retinaya uyumlu ama indesign ve acrobat değil. Hatta programlar arası köprü görevini gören Bridge bile uyumlu değil. Tuhaf bir durum. Pazartesi Adobe üyeliği üzerinden CC sürümlerine geçmeyi deneyeceğim belki o zaman bu durum ortadan kalkar. Sihirli Elma'nın bu konuda bizleri aydınlatacağı başka bir bilgi olursa çok sevinirm. Forumu takip ediyorum.Onun dışında Macbook Pro Retina ile daha yeni tanışıyorum ve şu ana kadar diğer tüm özellikleri inanılmaz. Sanırım bu problem de ortadan kalkınca tadından yenmez bir hal alacak. Saygılarımla...
9 Mart 2014 Canbaytak Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından cevaplandı
aynı sorunu bende yaşıyorum macbook pro 15 inç retina kullanıyorum dediğiniz gibi office güncelledim fakat pixellenme geçmedi halen aynı özellikle web sitelerindeki bulanıklık hayli can sıkıcı. umarım apple bu konuda güncelleme yaparak sorunu yazılımsal olarak çözer.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap
+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
16 Aralık 2014 Mac Ailesi kategorisinde Brkdnkts Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde afigen Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
3 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde psychologist45 Deneyimli (3,000 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
15 Temmuz 2014 Mac Ailesi kategorisinde alisuat Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7 Ocak 2022 Mac Ailesi kategorisinde Bronze Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,278 kullanıcı

...