settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Dell XPS 15z mi Apple iMac 21.5" mi almalıyım ?

+7 oy
iMac 21.5" 2.5 GHz Intel Core i5 6MB L3 paylaşımlı ön bellek 12GB bellek 1333MHz DDR3 SDRAM (maks. 16GB) 500GB 7200rpm Seri ATA AMD Radeon HD 6750M grafik kartı, 512MB GDDR5 SDRAM
Bu iMac'i almayı düşünüyordum fakat birden DELL'in http://www.dell.com/tr/p/xps-15z/pd bu linkteki bilgisayarı çıktı karşıma tasarımı gerçekten hoş bir bilgisayar hatta şu ana kadar gördüğüm en iyi tasarımlı bilgisayar mac ailesi hariç fiyat olarak ikiside aynı pek fazla fark yok. Ben araştırıp ikisininde en uygun fiyatlarını buldum şöyle ki:

iMac 21.5" = 2849 tl

Dell XPS 15z = 2379 tl

Adobe'nin tüm programlarını kullanıyorum. Bunlardan en önemlileri Photoshop,İnDesing,Fireworks, Flash ve İllustrator. Bu programları yoğun bir şekilde kullanıyorum. Artık Video programlarınıda öğrenip kullanmaya başlıyacağım. After Effects, Premiere Pro, Vegas Movie Studio, Cinema 4D. İleride 3D Studio Max gibi programlarda kullanacağım.

Şimdi kararsızım hangisini alsam diye kara kara düşünüyorum. Sizlerden bu konuda bana yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
6 Temmuz 2012 Diğer kategorisinde hopeseconds Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
Paylaştığınız bilgisayarlarlardan birisi Windows biriside Mac OSX Lion kullanıyor.Ben yıllardır Windows kullanıyordum 9 ay öncede Mac OSX Lion kullanmaya başladım.Keşke daha önce geçseymişim diyorum sistemimden çok memnunum.Virüs sorunu yok hergün güncelleme yok ,stabil bir sistem ve sizin gibi resim ve video düzenlemeyle uğraşan insanlar için ekran renkleri mükemmel.

Kullandığınız Adobe Programlara burdan bakabilirsiniz.Mac e uygun versiyonları:

http://store.apple.com/us_smb_78313/browse/home/shop_mac/software/adobe

Video düzenleme programlarını internetten araştırabilirsiniz. 3D Studio Max in malesef Mac versiyonu yok.
7 Temmuz 2012 sezerergin Uzman (22,860 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Benim bir sorum daha olacak. Bu gösterdiğim "dell xps 15z" bilgisayar özellik bakımından iMac'den çok daha yüksek ve fiyat olarak da düşük. Ayrıca taşınabilir. Şimdi Benim iMac'i tercih etmem için tek sebep Os x lion işletim sistemine sahip olmasımı. iMac'in Başka artısı yok mu ? ( Ekran kalitesi hariç laptopun yanına bir tane Dell IPS monitör alabilirim.)
Rica ederim.Mac biligisayarlar her zaman diğerlerine göre daha pahalı olmuştur.Sebebi kalitesi,performansı,stabil olmasıdır.Eğer taşınabilir Mac istiyorsanız MacBook Pro ları inceleyin.Tasarımcılar genelde Mac bilgisayarları kullanır çünkü Photoshop tarzı programlar daha performanslı çalışır.Yakınlarınızda bulunan bir teknoloji marketine gidip iMac veya MacBook Pro incelemenizi tavsiye ederim veya kullanan bir arkadaşınız varsa biraz kurcalayın Windows la arasındaki farkı kendiniz görün :)
Teknoloji marketine her gittiğimde Mac'lere bakarım. :) Gerçekten çok hoş bir tasarımı var ki mağazada gözlemlediğim kadar'da hızlı.Taşınabilirlik benim için pek önemli değil şu anda laptop'um olmasına rağmen 3 yıldır en fazla 10 defa yanımda taşımıştırım.Beni en çok düşündüren nokta ekran kartı, çok nadir de olsa(yılda 2 hafta) oyun oynarım. 3 veya 4 yıl o ekran kartı bana yeter mi ? Birde 3D programları maya ve blender gibi rahatlıkla çalıştırır mı ? Kısacası iMac'i aldığım zaman uzun bir müddet kullanabilirmiyim. Çok soru soruyorsam kusura bakmayın. Pek fazla bilgisayar değiştirmeyi sevmeyen birisiyim onun için aldığım cihazın uzun ömürlü olması çok önemli. Ve uzun bir müddet pc altında windows kullandıktan sonra tamamen farklı bir pc'ye geçmek farklı işletim sistemi'ne geçmek beni biraz kaygılandırıyor. Bu yüzden'de biraz temkinli yaklaşıyorum. Şimdiden teşekkürler
hope seconds sizin için en iyi mac ortalama 2500 lük mac minitasarım için ideal bayağı performanslı oyun oynayabilirsiniz çünkü çift ekran kartlı
Evet Mac ler Windowslu pc lere göre hızlıdır.Teknoloji çok hızlı geliştiği için 3-4 yıl yetermi bilemicem.Maya yı rahatlıkla çalıştırır.Yıllardan beri Mac kullanan insanlar var ve hala kendilerine yetiyor. www.turkmac.com dan araştırabilirsiniz.Bende Windows'tan Mac e geçerken acaba nasıl alışırım ne yaparım diye düşünüyordum.Sihirli Elma sayesinde hiçbir zorluk yaşamadım desem yeridir,ihtiyacınız olan herşeyi Göktuğ'un Bey'in yazılarında bulabilirsiniz ve alıştıktan sonra Windows kullanmak istemezsiniz.Mac ler kasa,pil,donanım açısından uzun ömürlü bilgisayarlardır.O yüzden içiniz rahat olsun :)
Zaman ayırıp yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Önüme Asus G75VW bilgisayar çıktı çıkmasaydı mac alacaktım. :)
 
Özellikleri:
İ7-3610QM - 2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar 6 MB Cache
17.3"
1920x1080 Led
2GB Nvidia GeForce GTX660M
16GB 1600 MHZ DDR3
750GB + 256SSD 7200 RPM
Blue-Ray DVD Combo(Read only)

Fiyat olarakta 3360 tl Bu bilgisayar çıkınca karşıma açıkcası mac almaktan vazgeçtim özellik olarak bayağı bir fark var yinede alacağım iMac'in bu özelliklere göre daha iyi performans sergiliyeceğini düşünmedim. İnşAllah ilerde Maddi durumumuz daha iyi olursa Mac pro  alabilirim. Zaman ayırıp  yardım ettiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.
Evet haklısınız özellik olarak Mac in 2 katı özelliklerine sahip,daha performanslı olur dediğiniz gibi.Rica ederim karar vermenizde yardımcı oldum sadece elimden geldiğince :) Hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanın :)
Teşekkür ederim. :)

İlgili sorular

+2 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
8 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde melis Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
14 Temmuz 2022 Mac Ailesi kategorisinde omergokyar Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
19 Nisan 2021 macOS kategorisinde Stalkerz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
25 Kasım 2020 Mac Ailesi kategorisinde Ramazankurt0 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
30 Mayıs 2018 r.gkts95 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Eylül 2017 sezers Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Şubat 2017 Mac Ailesi kategorisinde Floran Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2 Ocak 2016 elmacim Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,858 kullanıcı

...