settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi için MacBook Pro tavsiye eder misiniz?

0 oy
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bilgisayar mühendisi olmak için adayım. Bu sene başlayacağım üniversite ve yaklaşık olarak 2 aydır deli gibi bilgisayar arayışı içindeyim. Sürekli bilgisayar değiştirmeyi seven bir insan değilim ve en son aldığım bilgisayarda yaklaşık olarak 7 yıl önceydi. Ve beni şimdiye kadar gayet iyi idare etti. Fakat artık yeni bir bilgisayar alma vaktim geldi. Keza benim bilgisayarım masaüstü ve laptop ihtiyacım var.

MacBook Pro özellikle hoşuma giden bir bilgisayar. Fakat aklımda ki sorunlardan biri şu, MacBook ile programlama yapılabilir mi? Java, C++ vb.?
Öte yandan biraz absürd olacak fakat çok fazla oyun oynamasam bile oyun oynama ihtiyacı duyuyorum bazen ve bu nedenle popüler olarak adlandırabileceğimiz oyunlar Mac için ne kadar stabi ya da ulaşılabilir?
Mac'i Windows kurarak da çalıştıralabileceğini biliyorum. Fakat MacBook alıp da tamamen Windows işletim sistemi yükleyerek kullanmak bana hainlik gibi geliyor bu yüzden ikisini birden idare edilebileceğini de biliyorum. Fakat bu sistem de ne kadar stabil olur? Keza eğer olursa programlamayı Windows üzerinden yürütürüm, fakat verilerin saklanması vs. ne kadar güvenilir olur? Bir sabah baktığımda gece boyu çalıştığım şey uçup gider mi?
Ve birde alırsam eylül sonuna kadar almış olmam lazım. Tam olarak Mac ailesini araştırmadım fakat alırsam MacBook Pro Retina almayı planlıyorum. Sizce eğer alırsam yalnış bir karar mı vermiş olurum? Daha iyisi çıkarda kısa sürede üzülürüm.

Ve belirtmek isterim ki vereceğiniz cevaplar benim için altın niteliğinde. Çok teşekkür ederim.
14 Ağustos 2013 Mac Ailesi kategorisinde ugiican Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

+2 oy
Bende geçen sene başladım bilgisayar mühendiliğine bende senin gibi düşünerek gittim aldım şuan hiç bişman değilim 1.sınıfta kullandığımız c programlamayı web tasarımını macbook ile kullanabildim.Sadece hocalar programlama için devc++ kullanıyordu bu macbookta yok ama ben Apple ın kendi programı xCode(ayrıca iOS/OS X uygulama geliştirme programı) kullanıyordum ama yinede aradaki farkı görmek için bootcamp ile küçücük bir windows kurdum oraya devc++ ve matlab yükledim.Adobenin bütün programları maclerde de var.Ayrıca bootcamp ile windows yüklemekte  veri kaybına sebep olmaz,yaptığınız işlemler uçup gitmez.Geçen seneydi sanırım windowsun en iyi çalıştığı donanım macbook pro 2012 seçilmişti :D...Oyun konusuna gelince arada bir oynamayı severim demiştiniz bende öyle OS X(macbook işletim sistemi) destekli oyunlar oynarım bilgisayarın aynı iphonelarda olduğu gibi App Store u var oradan indirebilirsin veya steamde de güzel oyunlar var.Ama windows tarafında da stabil çalışıyor oyunlar.Bence pişman olmazsın özelliklede retinalısına paran yetiyorsa.
14 Ağustos 2013 worldunya Uzman (11,480 puan) tarafından cevaplandı
Retina pro kesinlikle sizi yarı yolda bırakmaz. Ancak eylül ekim gibi retina ailesinin yenilenmesi bekleniyor. Haswell işlemcileri pil ömrünü uçuracak ve 2013 macbook air larda olduğu gibi ssd performansı da ikiye katlanacak. Tabii karar sizin...
+1 oy
C++ için 'eclipse' programını kurabilirsiniz. Ayrıca @worldunya arkadaşımızın dediği gibi Xcode kullanabilirsin. Matlab kurmak içinse windows kurmana gerek yok Mac için Matlab programı mevcuttur.Mac dünyası çok farklıdır, kesinlikle pişman olmazsın.Pil ömrü,stabilitesi,kolay kullanımı gibi özellikleriyle diğer firmalardan hep bir adım öndedir.Retina MacBook Pro yerine daha güçlü bir normal MacBook Pro almanı tavsiye ederim.Ayrıca acele etme yakında Haswell işlemcili Mac ler tanıtılır.Onlardan bir tane alırsın.Şimdiden hayırlı olsun :)
17 Ağustos 2013 sezerergin Uzman (22,860 puan) tarafından cevaplandı
Yani normal MBP lar retina olanlara göre daha mı güçlü oluyor? Bunu yeni öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim ve beklemişken biraz daha bekleyeyim. :)
Benim kastettiğim Retina'ların normal Mac lere göre daha pahalı olması,yani Retina'ya vereceğin parayla daha iyi özellikte bir MacBook Pro alabilirsin :) Şu an apple.com dan fiyatlara baktım. Aynı özellikteki Retina ve normal MacBook Pro Arasında 100$ bir fark oluşuyor.Bu fiyatada retina almaya değer.Ama Türkiye'de bu fiyat ne kadar olur bilemem. :)
0 oy
Bilgisayar Mühendisi olacaksan yani performanslı bir bilgisayara ihtiyacın olduğunu düşünürsek Pro'yu tavsiye ederim. Ayrıca BootCamp ile hem Mac Os X'i hem de windows'u kullanabiliyorsun. Hem İhtiyacın Olduğunda windows'u da açarsın Mac a ihtiyacın olduğunda mac'i açarsın. Son Karar Senin
16 Temmuz 2014 mlkiqrfenşj Yardımcı (1,680 puan) tarafından cevaplandı
–1 oy

Hocam base model macbook air 2014 kullanıyorum, xCode illustrator photoshop indesign premiere pro cc kullanıyorum. Rendering işini bilgisayar geç yapıyor haliyle ama o farklı konu. Ayrıca counter strike go ve dota 2 oynuyorum onlarda da sorun yok hani grafikler yüksekte deil ama oyunlar 60 fps de yürüyo :) Windows kullanacaksan yine mac al arkadaşım gerçekten bilgisayarlar güvenilir bilgisayarlar ve bilgisayarına bişey olduğu zaman en azından konuşabileceğin başvurabileceğin düzgün muhattabın var.

23 Şubat 2015 Egemen İpek Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
17 Eylül 2013 Mac Ailesi kategorisinde Keremsan Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
29 Aralık 2019 Mac Ailesi kategorisinde emretfn Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde metekaan97 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Ağustos 2017 Diğer kategorisinde werbeastdu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
7 Temmuz 2016 TheyCallMeAlpha Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde dcmavideniz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,757 kullanıcı

...