settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Apple internet sitesinden

0 oy

apple store türkiye online mağazasından yapılandırılmış bir macbook siparişi verdim.(i5 işlemciye yükselttim) şipariş sorunsuz gerçekleşti ve ürünüm 2 mayıs ups aracılığı ile çinden yola çıktı.suan türkiyede fakat Paket şu anda bizde. Alıcı, UPS dışındaki bir aracı tarafından gümrükleme talep etti. / Paket gümrükleme acentesinde son bırakma bekliyor. sonra yetki belgesi yolluycaklarını söylediler ama daha yollamadılar fakat doldurduktan sonra ben ürünü gümrük vergisi ödemeden alabilecekmiyim? ürünü türkiye üzerinden satın aldığım için vergileri kdv gibi ödedim zaten benim gümrük için yapmam gereken bir işlem var mı ?  Bu durumu yaşamış veya cevabını bilen biri beni aydınlatabilirse çok memnun olurum iyi günler şimdiden.

6 Mayıs 2020 Mac Ailesi kategorisinde dino5 Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
6 Mayıs 2020 dino5 tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
Merhaba benim de aynı şekilde Apple Store'dan RAM'i arttırılmış bir MBP siparişim çeşitli maceralar sonucu Çin, Kore, Almanya vs derken 7 Mayıs'ta UPS ile Türkiye'ye ulaştı. Tracking yaptığımda gelen "Alıcı, UPS dışındaki bir aracı tarafından gümrükleme talep etti..." şeklindeki son mesaj iki gündür değişmedi.

Apple'ı aradığımda burada "alıcı" denilen kişinin Apple kendisinin olduğunu ve gümrükleme işlemlerin bizzat Apple tarafından yürütüleceğini öğrendim. Gümrükten kurtulunca çok kısa süreliğine Apple deposuna gelecek ve oradan tekrar kargo ile (yine UPS ya da UPS'in alt taşeron olarak kullanacağı bir kurye ile) Türkiye içi dağıtıma çıkacakmış. Süre veremiyorlar.

Benzer deneyimi olan yazabilir mi: -Sizde kaç gün beklemeliyiz?
8 Mayıs 2020 erezmalka Yardımcı (460 puan) tarafından cevaplandı
9 Mayıs 2020 cüneyt tarafından seçilmiş
Güncelleme: Bugün ayın 11'i ve paketimin yukarıda tarif ettiğim durumu 7 Mayıs'tan beri hala değişmedi. Benzer deneyimi olanlar paylaşabilir mi?
bi gelişme var mı? ulaştıysa ne zaman ulaştı acaba ben de bekliyorum da
Siparişim 18 Mayıs itibariyle ulaştı. Faturası ise 15 Mayıs'ta email atıldı. Sanırım gümrük işlemlerinin bitmesi 15 Mayıs oldu. Böylece 7 Mayıs'ta Apple tarafından gümrük işlemleri başlatılması ardından bana ulaşması 11 gün almış aldı. Ürünün istediğim konfigürasyonda Çin'de üretilip ülkemize giriş yapması daha kısa sürmüştü.
Merhaba, gümrük ücreti ödediniz mi acaba? Benim de sözde yarın teslim edilecekti ama hong kong Dubai Almanya İstanbul derken takıldı orda sizinle aynı mesajlar yazıyor gümrükle ilgili. Teslimatta sizden para aldılar mı gümrük vergisi vs?
0 oy
Apple Store Türkiye mağazasından online olarak satın aldıysanız sizin bu gibi işlemlerle hiç uğraşmamanız gerekir. Ürünün kapınıza kadar ek hiçbir ücret istenmeden teslim edilmesi gerekir.
6 Mayıs 2020 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
bi gelişme var mı?
14 Mayıs 2020 jr5 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
9 Haziran 2020 Diğer kategorisinde bgrhnhtbgl Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
+2 oy
1 cevap
0 oy
6 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
14 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde yakamozyakut Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
12 Mart 2020 Apple TV kategorisinde Gürbüz Aytekin Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,959 kullanıcı

...