settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macboook Pro Zoom In klavye kısayolu nedir ? [kapalı]

0 oy
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni macbook pro aldım. İlk defa mac os işletim sistemi kullanıyorum. Mesela terminal'deyken veya Chrome uygulamasında metinleri büyütmek istiyorum. Menüde Zoom In Command + , Zoom out için Command - tuşları yazıyor. Zoom Out için command tuşuna ve - tuşuna bastığımda çalışıyor. Ama Zoom in için klavyede direk + tuşu olmadığı için mecburen Command Shift ve 4 tuşlarına beraber basıyorum Command + yapabilmek için ama bu tuşlara bastığımda Zoom In yapmıyor Screenshot alma iconu çıkıyor. Nasıl Zoom in yapabilirim. COMMAND + tuş kombinasyonu bir türlü çalıştıramadım.

Macbook Pro Touchbarsız 2017 13 inç Türkçe Klavye İşletim sistemi dili iNGİLİZCE
notu ile kapatıldı: ...
2 Şubat 2019 Mac Ailesi kategorisinde elevres Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
4 Şubat 2019 cüneyt tarafından kapalı

1 cevap

0 oy
http://snpy.in/W3PjXm

Finder dahil, herhangi bir macOS uygulamasında menü komutları için kendi klavye kestirmelerinizi atayabilirsiniz. Bunu yapmanız, birçok uygulamada aynı şekilde çalışan genel bir kestirme belirli bir uygulama kestirmesiyle çakıştığında yararlı olabilir. Bu durumda, farklı bir tuş kombinasyonu yaratabilirsiniz.

Mac’inizde Elma menüsü  > Sistem Tercihleri‘ni seçip Klavye‘yi ve ardından Kestirmeler‘i tıklayın.

Solda Uygulama Kestirmeleri‘ni seçin, Ekle düğmesini tıklayın , Uygulama açılır menüsünü tıklayın, sonra belirli bir uygulamayı veya Tüm Uygulamalar‘ı seçin.

Örneğin, bir TextEdit komutu için kestirme ayarlamak için TextEdit‘i seçin. Uygulama listede değilse, Diğer‘i seçin, sonra Aç sorgu kutusunu kullanarak uygulamayı bulun. Bazı uygulamalar klavye kestirmeleri ayarlamanıza izin vermeyebilir.

Birden fazla uygulamada görünen bir menü komutu için kestirme ayarlamak istiyorsanız, Tüm Uygulamalar’ı seçin.

Menü Başlığı alanında, kestirme yaratmak istediğiniz menü komutunu, > karakteri ( -> tuşuna basın), elips karakteri (boşluksuz üç defa nokta tuşuna basın ya da Option-; tuş kombinasyonunu kullanın) veya diğer noktalama işaretleri dahil tam olarak uygulamada göründüğü şekliyle girin.

Örneğin, TextEdit‘de saptanmış ligature komutu için bir kestirme ayarlamak amacıyla, Format->Font->Ligatures->Use Default girişi yaparsınız. PDF Olarak dışa aktar komutu için bir kestirme belirmek üzere, alana File->Export as PDF… girişi yaparsınız.

Klavye Kestirmesi alanını tıklayın, klavye kestirmesi olarak kullanmak istediğiniz tuş kombinasyonuna basın, sonra Ekle‘yi tıklayın.

Örneğin, Kontrol, Option ve Z tuşlarına aynı anda basın. Bir tuş kombinasyonunda bir tuşu yalnızca bir defa kullanabilirsiniz.

Yalnızca var olan menü komutları için klavye kestirmeleri yaratabilirsiniz. Bir uygulamayı açmak gibi genel amaçlı görevler için klavye kestirmeleri yaratamazsınız.

Başka bir komut veya uygulama için mevcut bir klavye kestirmesi yaratırsanız, yeni kestirmeniz çalışmaz ve bu durumda yeni kestirmenizi ya da diğer kestirmeyi değiştirmeniz gerekir. Bir kestirmeyi değiştirmek için, kestirmeyi seçin, tuş kombinasyonunu tıklayın, sonra yeni bir tuş kombinasyonuna basın.

Yarattığınız bir kestirmeyi kaldırmak için, kestirmeyi seçin, sonra Sil düğmesini  tıklayın.
2 Şubat 2019 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Sadece iki parmakla trackpad'e iki kez hızlıca dokunmakta yeterliydi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
15 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde maclove Yardımcı (1,540 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
31 Ekim 2014 selimozcay Yardımcı (820 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Mart 2014 Canbaytak Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Ağustos 2016 bardakicooladam Yardımcı (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde mathystria Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
2 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,339 soru

22,756 cevap

15,870 yorum

70,827 kullanıcı

...