settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Pro 2018 i7 / AŞIRI ISINMA /( ilk kullanım günü paket açımı sonrası) / çözüm öneriniz nedir ?

0 oy
iyi günler ,

bugun MacBook Pro i7 işlemci 256gb 2018 model ,bilgisayarın paketini açalım bir kaç saat oldu ve aşırı ısınma problemi ve fan sesi sorunu ile karşılaştım . yaptığım işlemler sistem günceleme ve xcode + opera browser yükleme oldu ve xcode indirime bitimine yakın bilgisayar deli gibi ısınmaya başladı . , bu çok saçma geliyor şuan , yeni ve modeli bu kadar yüksek bir cihazda iki indirme yaptım diye aşırı ısınma ve fan sesi ciddi bir problem . Bu sorunla alakalı nasıl bilgi alabilirim ve çözüm önerileriniz nelerdir.
27 Kasım 2018 Mac Ailesi kategorisinde hatice kübra Yardımcı (420 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Temiz kurulum sonrası spotlight'ın dosyalarınızı indexlemesi sebebiyle ilk gün cihazınız ısınabilir.
27 Kasım 2018 sefil_muzisyen Uzman (25,600 puan) tarafından cevaplandı
28 Kasım 2018 hatice kübra tarafından seçilmiş
teşekkür ediyorum internetteki yorumları ve haberleri okuduğum kadarıyla  i9 larda aşırı ısınma problemi olmuş çözüm olarak  da mojave önerlimişti , geliştirici olarak zaten mojave kurucaktım , mojave nin kurulumunun sonunda da yine  ciddi bir  ısınma ve fan sesi oldu , umuyorum ki devamnında da bu problem yaşanmaz o kadar  ve garantiye geri yollama gibi süreçlere girilmez. tekrar teşekkürler varsa mojave hakkındaki görüşlerinizi ve onda ısınma durumu hakkındaki görüşlerinizi öğrenmek isterim.
0 oy
xcode yüksek boyutta bir program ve sıkıştırılmış şekilde indiriliyor. daha sonra sistem bu dosyayı açarken cpu üzerine aşırı şekilde yükleniyor. etkinlik yöneticisinden görülebilir. %180 civarı kullanım oluyor. bu da macbookpro da ısınma ve fan sesi meydana getirir. ayrıca render işlerinde, örneğin adobe yazılımları veya final cut pro vs yazılımlarda da ısınma ve fan sesi çoğalır. hatta fan sesi o kadar çoğalır ki, yağmur yağıyormuş gibi bir gürültüye dönüşür.  xcode ile uygulama derlerken de ara sıra fan sesi gelir.
3 Aralık 2018 macuser001 Yeni Kullanıcı (330 puan) tarafından cevaplandı
bu fan sesi ve ısınma sorunun başta olucağını zannediyordum ama bu kuvvetli bir bilgisayar modeli böyle bir bilgisayar tabiki ağır uygulamaları kaldırması içn alınır Ps xcode gibi uygulamaları veya Big data işelemek için alınmış i7 bir bilgisayar çalışırken bir anda deli gibi fan sesi çıkarıyorsa çok ısınıyorsa insan şaşırıyor asıl bu bilgisayarın bu tür uygulamaları desteklenmesi sorunsuz çalıştırması gerekmez miydi ? xcode da uygulama yazmak için bilgisayar alıp sürekli ısınma ve fan sesi almak  kafamı çok kurcalar oldu bunu çözmenin bir yolu yok mudur
maalesef bir çözümü yok. ben de aynı sorunları yaşadım. sonunda mac pro aldım ve şimdi müthiş bir sessizlik ve performans var. dünya varmış diyor insan. macbook proda ne yaparsanız yapın, ağır programlarda ısınır ve fan sesi kaçınılmazdır.
0 oy
2017/2018 bazı serilerde bu sorun var sanırım sistem boştayken bile fan sesi geliyor çok ilginç.
18 Mayıs 2020 withcaner Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
14 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde asdas123 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7 Temmuz 2019 Mac Ailesi kategorisinde mericc Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde elagoz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
20 Ağustos 2018 Mac Ailesi kategorisinde fundamer Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
23 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde z_yataganbaba Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,329 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,790 kullanıcı

...