settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

II.El Bir Macbook ve Bir Dolu Sıkıntıları

0 oy
Merhabalar geçtiğimiz hafta II.El bir Macbok Pro (13 İnç,2009 Ortası) aldım.Fakat biraz sorunları var. Üniversite öğrencisi olduğumdan dolayı ucuz bulunca almış bulundum.Bir kaç problemim var bu problemlere karşı ne yapabilirim? Temizlik felan filan.Eğerki sorduğum soruları cevaplarsanız çok memnun kalırım.

1-Sorunlarından en büyüğü çok fazla ısınması. Özellikle video  izlerken yada adobe photoshop vs. açtığımda bilgisayar çok fena derecede ısınıyor hatta kapanıyor.Bu çok büyük bi sıkıntı çünkü filim izlerken filimin sesinden çok fan sesi çıkıyor.

2- BootCamp ile windows7 kurulmuş ve kaldırmak isitiyorum fakat hata veriyor.
Hatanın görüntüsü :  http://i.hizliresim.com/zrYlRY.png

3-Disk İzlencesinde windowsun kurulu olduğu kısımda gözükmüyor.
Disk İzlencisinin görüntüsü:http://i.hizliresim.com/XLJqy3.png

4-Başlangıç ekranında cmd+r ya da D tuşu ile açılması gereken Donanım Testi vs. yerler açılmıyor.


Özellikleri
İşlemci : 2,26 GHz İntel Core 2 Duo
Bellek: 4 GB DDR3
Grafikler : NVIDIA GeForce 9400 M 256 mb
HDD: 160 GB
2 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde c3mo7 Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
1-) Film izlerken google chrome kullanma safari kullan arada ciddi bir fark olduğunu göreceksin. kapanması problem ama işlemcinde çok aman aman bir işlemci değil. temizlemeyi dene, iyi bir apple servisine bakımını yaptır faydası olur.

2-) Donanım testi kullandığın macbook pro ya göre değişiklik gösteriyor. Hangi yılda vs. olduğuna göre kendi bilgisayarınınkinin hangisi olduğunu arayıp bulabilirsin. donanım testi yeni bilgisayarlardaki adı eski bilgisayarlar için olanın ne olduğunu hatırlayamadım şuan ama bunun dışında bir sorunsa sendeki daha önce rastlamadım.

3-) os x ve windowsun formatları farklı bu yüzden görülmemesi çok normal. bunun bir hata olduğunu düşünmüyorum, tabi kesin olarakda emin değilim.

4-) Diğeri hakkında fikrim yok ama 3.de anlattığım sebepten olabilir sanırım windowsu silmek istiyorsun nasıl yapılacağına googledan araştırabilirsin.
2 Ocak 2016 firatyenidunya Yardımcı (1,210 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat sorunumu tam olarak anlamadınız galiba. 1. Sorum için verdiğiniz cevap tamam denerim. Fakat geri kalanları için şunları söyleyeyim apple 2009 için kullanılan donanım testleri vs komutları cmd r ve direk d tuşu ile başlatılıyor. İsim farklı işlev farklı ama başlangıç aynı. Ayrıca Boot Camp dediğimiz olayda normal olarak windowsun kurulu olduğu yeri göstermesi gerek göstermiyor bu sorun. Windowsu silmek için googlede ve Sihirli Elmada tabiki bi çok arama yaptım fakat bu çözümler bende yemedi. O yüzden soru olarak yazdım.
0 oy
Temiz bir format işlemi sorunlarınızın çoğundan kurtulmanızı sağlayabilir. Aşağıda bulunan linkteki yazıdan nasıl format atacağınızı öğrenebilirsiniz. Yazı OSX Lion için ama fark etmez Mac'de yöntem değişmez :) Format attıktan sonra yine sorunları değerlendiririz.

http://www.sihirlielma.com/2011/11/29/lion-sifirdan-yeniden-yuklemek-hazirlik-silmek/
2 Ocak 2016 ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından cevaplandı
Dostum  çok teşekkürler cevabın için lakin şunu merak ediyorum. Ben format işlemini yaptıktan sonra windowstan kurtulur muyum ayrıca, HDD tamamını OSX için kullanabilir miyim ?
Daha önce deneyimlemediğim için kesin bir şey söyleyemeyecem ama büyük olasılıkla formattan sonra Windows'dan kurtulursunuz.
0 oy
Yeri gelmişken 2. el alacak olan arkadaşlar kesinlikle macbook'un sıfırlanmış yani ilk günkü gibi gelmesini talep etsinler. Kurulumu aldıktan sonra siz yapın. Sonradan format sorasında icloud ve oturum açma şifresi ile ilgili problemler çıkabiliyor.
2 Ocak 2016 sharky25ant Uzman (20,330 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
26 Temmuz 2013 Mac Ailesi kategorisinde Expadium Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde okanduman Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
23 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde thememoli Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
9 Ocak 2020 Mac Ailesi kategorisinde gevisgetirenzurafa Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,890 kullanıcı

...