settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Neden başka bir dizüstü bilgisayar değil de Macbook Pro almalıyım?

0 oy
Merhaba,
Sorum şu: Neden daha iyisi ve daha ucuzu varken Retina Ekranlı Macbook Pro 13" (8GB RAM 256GB SSD) almalıyım?
Örneğin şu (http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge62-apache-core-i7-6700hq-26ghz-16gb-128gb-ssd-1tb-156-gtx960m-w10.html?srt=PU#ozellikler) bilgisayar yazdığım Apple ürününden daha iyi özelliklere ve fiyata sahip.


Bilgisayarda yapacağım işler
+Kod yazmak
+Grafikerlik
+Nadiren oyun
+İnternette sörf yapmak
26 Aralık 2015 Hyper Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
26 Aralık 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
28 Aralık 2015 ATIL tarafından seçilmiş
Bazı arkadaşlar Macbook Pro'nun Cs 1.6 gibi bir oyunda bile kastıığını belirtmişler. Peki bu nasıl açıklanabilir?
YouTube a girip gameplay lere bakarak kasmadığını kendiniz de görebilirsiniz
+2 oy
Yine bir donanımı daha iyi ozaman mac'e basar çılgınlığı ama işte öyle olmuyor dostum. Bu alete sen 1000gb ekran kartıda gömsen 2000gb ramde yapıştırsan olmuyor yav olmuyo oldurtamıyorlar birtürlü. O donanım bu stabilliği bu rahat çalışmayı vadetmiyor. Ne yazıkki kağıt üstündeki teorik pratiğe deneysele uymuyor. Android telefonların donanımlarına birde iphone donanımlarına bakın herzaman amiral gemilerinde android cihazlar ios cihazları tokatlar. ama performansta? İşte öyle olmuyor kardeşim stabillik ve performansta android, iosun yanında bence sınıfta kalıyor. Yazılım denen bir gerçek var malesef.  Birde bu gamer laptop çılgınlığınada hayranım. laptopu uzay mekiğine çevirip yok ultraboost yok thunderboost yok alet uçuyo diye allayıp pullayıp tüketiciye bunu pazarlamasını çok iyi yapıyorlar. E malum ülkemizde bir dizüstünün iyiliği kötülüğü oyunu kasıp kasmamasına göre değerlendirildiği için durumda buralara geliyor.

Dostum ben 13'' macbook pro kullanıcısıyım. 28 yaşındayım ve bu 2. laptopum. İlk laptopum 2005 yılında aldığım bir toshibaydı ve hakkı var alet çatır çatır çalışıyor hala. Bataryası dışında. Ama aynı sene alınmış bir macbook cihazı olan arkadaşımın hala nerdeyse ilk günkü gibi şarjı dayanıyor. Benim 4. senede uçmuştu bataryam. Neyse neden mac diye birsürü madde sayabilirim ama beni en çok etkileyen tarafı. Malzeme kalitesini eline aldığında ve o ekrana baktığında hissediyosun.

Kendine ait profesyonel uygulamaları var (sadece mac cihazlar için) ve endüstride lider olan programlar bunlar. (Logic pro x, final cut pro gibi) internette araştırırsan sırf bu programlarla iş yapabilmek için mac alan insanlar görebilirsiniz. Amatör olarak müzikle uğraşıyorum ve davul çalmaktayım. kayıt aldığım küçük bir stüdyom var. Bugüne kadar windowsta o kayıt programından o kayıt programına istediğimi tam olarak elde edemeyen kayıtlar aldım. Logic pro x ile tanıştığım günden beri kaydımın kalitesinden tut çalış zevkimi bile etkiledi bu. Aslında amaca yönelik ve arkadaşım sen kayıt alacaksan müzikle uğraşacaksan sadece ona odaklan gerisini ben stabil ve sana hiç sıkıntı çıkarmadan kasmadan hallederim diyen bir alet olduğu için mac. Bir çok aranjörde müzik yapan insanlarda mac cihaz görürsünüz yüzde 90 çalıştığı programda logic pro x' dir. Bir çok film video işiyle uğraşanlarda video edit için mac cihaz görürsünüz final cut pro bu iş için çok iyi programlardan biridir. Ve bunlar öyle sistemi az yoran programlar değildir anasını ağlatır bilgisayarın. O bahsedilen 1850 gb lık 25000 terabaytlık karşılaştırdığınız bilgisayarlar bir bakmışsın video edit de rendera girerken donakalmış hata veriyo. E ama donanım? der kalırsınız orda. Bu bahsettiklerim tecrübeyle sabittir fanboyluk yapmıyorum. Ancak profesyonel işlerle programlarla uğraşacaksanız kesinlikle macbook pro tercih etmenizi tavsiye ederim. Kıstas şu oyunun şu chapterının şu dakikasında kasıyormu hocam iyi bilgisayarı ben ordan anlarım gibi olmasın :)
28 Aralık 2015 maniac Deneyimli (4,280 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
7 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde slashthecat Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
17 Ağustos 2017 Diğer kategorisinde werbeastdu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde MUNDERMİND Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde murat0606 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde expless Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,194 kullanıcı

...