settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Pro da Retina ekran soyulmasina karsi ekran koruyucu kullanmalimiyim?

0 oy
ama ekran kalitesinin dusduyunu soyluyorlar,aslinda kullanmak istemiyorum ama ekrani degistirilmesi cok pahali,Mac kullananlar yardim etsin lutfen
18 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde Miri Yardımcı (410 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

Apple bu sorun ile ilgili dünya çapında çok fazla şikayet aldığı için ekran değişim programı başlatmış. Aynı sorunu Late 2013 Macbook Retina 15" bilgisayarımda yaşadım, tabi bahsi geçen değişim programı başlatılmadan çok öncesinde ekranın köşelerinden soyulmaya başlamıştı, sonrasında ise ekranın orta kısımlarında klavyenin ekranla birleştiği noktalarda olmaya başladı.

ShiftDelete.Net sitesinde yakın zamanda gördüğüm, bu sorunla karşılaşan diğer Macbook kullanıcılarından gelen şikayetlerin artması üzerine gizli saklı ekran değişim programı başlatmış. Apple Değiştirme ve Onarım Kapsamı Uzatma Programlarında bu sorunu açıklayan ve açık bir program yok (bkz. http://www.apple.com/tr/support/exchange_repair/) Eğer Macbook'unuzda bu tür bir sorun varsa çok geçmeden 2016 Ekim ayına kadar program kapsamında ekranınızı (kasa ile birlikte) değiştirin. Aksi halde 2000TL gibi bir meblağ ödemek zorunda kalabilirsinizwink

ShiftDelete.Net sitesindeki açıklama ise şöyle;

Apple, Ekran Değişim Programını Başlattı!

Macbook kullanıcıları Temmuz ayında Apple forumlarında ilginç bir ekran sorununu dile getirmiş, ancak Apple’dan bekledikleri ilgiyi görmemişlerdi. Şimdi Apple MacBook'larda oluşan bu sıkıntıyı düzeltmeye karar verdi.

Bu problemi ilk olarak MacRumors Mart ayında gündeme getirmiş ve 6000 'den fazla kullanıcı Facebook hesaplarından paylaştıkları resimlerle probleme destek vermişti.

image

Retina ekran değişim programının detayları neler?

Bu problem MacBook ekranların bir kısmında başlayan ve görüntüyü engelleyen lekelerin, zaman içinde büyüyerek tüm ekranı kaplayabilen bir ekran problemi. Lekelerin neden çıktığı veya lekeleri neyin tetiklediği hakkında hiçbir fikir ileri sürülemiyor, ayrıca lekeler her kullanıcıda farklı bir biçimde ve ekranın değişik bölgelerinde baş gösterebiliyorlardı. Apple gelen şikayetlerin ciddi bir şekilde büyümesi üzerine orunu çözmek için kullanıcılarına yardım elini uzattı.

image

Apple hakkındaki sızıntılarıyla tanınan MacRumors'un haberine göre Apple bu problemi gidermek için 2016 yılının Ekim ayına kadar Retina Ekran donanımına sahip MacBook ve MacBook Pro'lar için Kalite Programı çerçevesinde bir Retina Ekran Değişim Programı başlatacak.

Kimler yararlanabilecek?

Macbook veya Macbook Pro'sunu 16 Ekim 2015'ten sonra satın alanlar veya 2016 Ekimine kadar 3 yıllık garanti süresini doldurmayanlar Apple'ın bu değişim programı kapsamında destek alabilecek.

Eğer bu problemi yaşıyorsanız ve hele Apple Care sahibi iseniz muhakkak Apple Destek Merkezlerine başvurmayı denemelisiniz.3 Yıl geçmeden garanti kapsamında da değişim talep edebilirsiniz.

Alıntı: http://shiftdelete.net/apple-retina-ekran-degisim-programini-baslatti-64930

MacRumors haberi: http://www.macrumors.com/2015/03/16/retina-macbook-pro-stained-coating/

Sorunla karşılaşan diğer kullanıcıların paylaştıkları fotoğraflar: http://www.staingate.org/

Bir kullanıcının sorun ile ilgili paylaşmış olduğu video (videoda tıpkı Apple'ın da dediği gibi "Yumuşak, tüy bırakmayan bir bezi yalnızca suyla nemlendirin, ardından bilgisayarınızın ekranını temizlemek için kullanın" temizliyor ve bahsi geçen soyulmaye neden oluyor. Videoyu buradan izleyebilirsiniz; https://www.youtube.com/watch?v=mchm7jFTZwE&feature=youtu.be

26 Temmuz 2016 sbarissonmez Yardımcı (880 puan) tarafından cevaplandı
26 Temmuz 2016 r00t tarafından seçilmiş
0 oy

macbook pro retina ise ekranın muhakkak almalısın ekrana bi darbe bi cizik bi kırılma olduğu zaman  ekran komple değişiyor ve fiyatı deli paralar ama kırılmaz jiletin cektirerek seni idare eder ama retina dısındakilerin ön cam lens değişiyor youtube fln videoları var teşekkürler

18 Aralık 2015 pol Yardımcı (600 puan) tarafından cevaplandı
he sorarsan sen kullanıyomusun diye hayır cunku ben dikkatli kullanıyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
25 Haziran 2019 Mac Ailesi kategorisinde Jackles Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Haziran 2016 Miri Yardımcı (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Mart 2017 Mac Ailesi kategorisinde kaan impar Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
24 Ağustos 2016 tybozkurt Yardımcı (720 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Ekim 2020 Mac Ailesi kategorisinde Jerfi1905 Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
19 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde AtaberkCkr Deneyimli (5,530 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
26 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde ygtsenol Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
10 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde bulutcolak Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,882 kullanıcı

...