settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Pro 13" menteşe çıtırdaması

0 oy
Merhaba. Henüz iki ayını dolduran bir MacBook'um var. Bir süredir kapağını kapatıp açarken çıt çıt şeklinde ses çıkarıyor. Sanırım sol alttan geliyor. Arka arkaya açıp kapatınca ses yok oluyor ama monitör aynı konumda bir süre durduktan sonra hareket ettirince yine ses çıkıyor. Menteşe kapağının sol tarafı ortaya kadar hafif gevşek, sağ taraf epey sıkı. Ayrıca menteşe yuvası önden bakıldığında sola dayalı. Sağda neredeyse iki mm'lik bir açıklık var (Bu mesafe sağ ve solda eşit olmalıymış). Sizce çıtırdamanın sebebi ne olabilir? Kullanım kalitesini düşürmesini kafama takmıyorum, ileride daha vahim donanımsal sorunlara yol açar mı? Sizin tecrübe ve yönlendirmelerinize göre teknik servise göndereceğim (Bilgisayarı masaüstü gibi kullanıyorum. Oradan oraya taşıma, hor kullanma gibi bir durum söz konusu değil, kaldı ki bence böyle bir lüks tüketim cihazını istediğimiz yere taşıyabilmeliyiz). Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
26 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde coulrophobic Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
Merhaba, benim de macbook um 2aylık(vatandan almıştım) bahsettiğiniz sorunu tıpatıp aynısı bende de var bir süredir ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Eğer bir çözüme ulaşırsanız beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.
2 Aralık 2015 myilmazkayaa Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
Yabancı forumlarda araştırdım, hatta Apple'ın sitesinde de bir başlık var bununla ilgili. ABD'deki genius'lar bunun normal olduğunu söyleyip geri çeviriyorlarmış genelde. Fakat ben normal olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. İşin kötüsü cihazı servise vermek de istemiyorum. Kayıp piksellerle dönebiliyorlarmış servisten çünkü. Biraz daha beklemeyi düşünüyorum.
Sorunun nereden kaynaklandığına dair okuduklarımsa şöyle: Genelde retina ve 15" modellerde görülen bir sorun (Benimki mid 2012 ve 13"). Menteşelerden birinin çok sıkı, diğerinin ise gevşek olmasıyla ilgiliymiş.
Ben de yollamak istemiyorum servise,  her gün kullandığım için o son çare olur sanırım. Umarım yakın zamanda başka problem yaşatmaz da gerek kalmaz. Benimki de sizin modelle aynı bu arada.
Bir girişimde bulundunuz mu yahut çatırdama geçti mi? Benimki devam ediyor.
Maalesef benimkinde de devam ediyor sorun, ancak yollama girişiminde bulunmadım. Çünkü bilgisayarı her gün kullanmam gerekiyor, bu nedenle de uzun bir süre daha yollayamayacağım heralde.
0 oy
Yapmanız gereken tabiki de garantiye göndermek. Sizi rahatsız eden bir sorun varsa canınızı sıkmaya gerek yok, gönderin garantiye gitsin.
2 Aralık 2015 umutayberk Deneyimli (3,480 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy

Ben kendi kendime oturdum ve çözdüm sorunu. Şu an çat diye değil de %90 daha az tık diy ebir ses geliyor ki rahatsız da etmiyor.

Bu arada yaptıklarım tamamen garanti kapsamından ürürününü çıkaracaktır yani eğer riske atmayım da çat sesine razıyım dersen sen bilirsin.

İlk başta bilgisayarını tamamen kapat (uyku moduna alma). Prizden ilgi alakasını kes.

Sonra bilgisayarını menteşeleri aşağıya bakacak şekilde kucağında ya da bir düzenekte tut. Böyle tutmadığın taktirde bilgisayarın içerisine su kaçacaktır ve geri alınamaz sorunlara neden olur. Tutuş buna benzer bir şekil ve bunun gibi tutarsan sorun olmaz.


Bulduğun bir sprey su veya temizleyici maddeyi hafif hafif menteşelerin başlangıç bölgelerine fıslat. Ardından bir peçete ile üst kısmını kurula menteşe girişlerinin. Tuşlara fıslatmamaya dikkat edersen tadından da yenmez. Ardından bütün su akana-kuruyana kadar beklet. Beklerken bilgisayarın menteşeleri yine aşağı baksın ki içeri sıktığın su aşağıya doğru rahatça kaysın.Bu zamanda asla açma çünkü bilgisayarının içinde su kalırsa geri dönüşü olmaz.

Menteşelerin başlangıç kısımlarından kasıt şu siyah yerlerin köşeleri.

 

Benim bilgisayarım da 2012 model 13 inç MacBook

 

 

 

21 Mart 2016 Said Buğra Karabulut Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından cevaplandı
21 Mart 2016 Said Buğra Karabulut tarafından düzenlendi

İlgili sorular

0 oy
5 cevap
28 Şubat 2016 murat0606 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
19 Haziran 2022 Mac Ailesi kategorisinde TrendMark Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Mart 2022 Mac Ailesi kategorisinde muzo Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Mart 2022 Mac Ailesi kategorisinde djofworld Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
24 Kasım 2021 iPhone / iPad kategorisinde okan.ozkasap Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Ekim 2021 Mac Ailesi kategorisinde Sedat_Baydemir Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,763 kullanıcı

...