settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Menteşe Çıtırdaması

0 oy
Arkadaşlar merhaba,
Macbook Pro Mid 2012 var elimde 2015 kasımda alındı.Daha önce oluyormuydu bilmiyorum ama sol menteşeden çıtırdama sesi geliyor.Ekran belli bir süre açık kaldığında kapatırken geliyor.Forumda okudum birkaç bir şey ama normal midir ?
28 Şubat 2016 murat0606 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

0 oy
eger catirdama sorunu varsa birbirine surten parca var demektir. yani cihazda bir yamukluk/egrilik gibi bisey olabilir. cozmek icin teknik servise goturun.
28 Şubat 2016 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Hocam o ihtimalde aklıma geldi fakat, o kısım gövdeden ayrı yani arada açıklık var.
arada aciklik olmasi bisey fark ettirmez. birbirine anormal sekilde surten parca varsa ses cikar. bu kasa ile ekran arasinda da olabilir mentesenin kendisinde de olabilir.
Mesela bir tepsi gibi tutup açtığımda en ufak bir ses gelmiyor.
Ram ve SSD değiştirdim ilk başta garanti için üzerindeki HDD'yi tekrar takmak gerekecek sanırım.
0 oy
Daha önce benim de benzer bir sorunum vardi.ekrani acip kapayinca gicirdamaya benzer bir ses geliyordu zamanla duzeldi. cok ciddi degilse biraz bu sekilde kullanmayi deneyebilirsiniz.
28 Şubat 2016 mirzaa Deneyimli (3,160 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Teşekkürler cevaplarınız için.
28 Şubat 2016 murat0606 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Merhaba,

Normal değil. Benimkinden gelen ses o kadar fazla ki gece kapağını kapatmıyorum çünkü evdekiler irkiliyor. Kediler bile uyanıyor. :) Şu an bana lazım olduğu için götüremiyorum ama ekstradan bir yıl kullanıcı garantisi de yaptırmıştım. Bu kadar masraf edip böyle kullanışsız bir şekilde kalmasını istemiyorum. En kısa zamanda götüreceğim. Siz de götürün bence.
6 Mart 2016 coulrophobic Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından cevaplandı
Sorun hakkında...
0 oy

Ben kendi kendime oturdum ve çözdüm sorunu. Şu an çat diye değil de %90 daha az tık diy ebir ses geliyor ki rahatsız da etmiyor.

Bu arada yaptıklarım tamamen garanti kapsamından ürürününü çıkaracaktır yani eğer riske atmayım da çat sesine razıyım dersen sen bilirsin.

İlk başta bilgisayarını tamamen kapat (uyku moduna alma). Prizden ilgi alakasını kes.

Sonra bilgisayarını menteşeleri aşağıya bakacak şekilde kucağında ya da bir düzenekte tut. Böyle tutmadığın taktirde bilgisayarın içerisine su kaçacaktır ve geri alınamaz sorunlara neden olur. Tutuş buna benzer bir şekil ve bunun gibi tutarsan sorun olmaz.


Bulduğun bir sprey su veya temizleyici maddeyi hafif hafif menteşelerin başlangıç bölgelerine fıslat. Ardından bir peçete ile üst kısmını kurula menteşe girişlerinin. Tuşlara fıslatmamaya dikkat edersen tadından da yenmez. Ardından bütün su akana-kuruyana kadar beklet. Beklerken bilgisayarın menteşeleri yine aşağı baksın ki içeri sıktığın su aşağıya doğru rahatça kaysın.Bu zamanda asla açma çünkü bilgisayarının içinde su kalırsa geri dönüşü olmaz.

Menteşelerin başlangıç kısımlarından kasıt şu siyah yerlerin köşeleri.

 

 

 

21 Mart 2016 Said Buğra Karabulut Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
26 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde coulrophobic Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,345 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,253 kullanıcı

...