settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

iphone 5 mikrofon sorunu

0 oy
Merhaba
iphone5 sahibiyim, kızlarım ben evdeiken genelde telefonumdan çizgi film izlerler. dünde yüksek ses ile youtube den çizgi film izliyorlardı (bir darbe düşme yada sıvı teması olmadı) telefonu görüşme yapmak için ellerinden aldım ancak telefon ile arama yaptığımda ne karşının bana sesi geliyordu nede benim sesim karşı tarafa gidiyordu, şimdi bir telefonda aynı anda darbe olmaksızın mikrofon ve kulak hoperlörünün (alttaki hoperlör sağlam) bozulma durumu olağanmıdır.
Araştırdığım kadarı ile iphone5 de 3 adet mikrofon var, hepsi birdenmi bozulur,yada madem biri arızalandı diğerleri ile idare edebilmeliyim değil mi?
Bunun haricinde telefonda bazı acayiplikler gözlemledim, mesela maden hoperlör ve mikrofon bozuk o halde kulaklık kullanayım diyorum, kulaklığı takıyorum ancak telefon kulaklığı algılamıyor, e madem öyle handsfree'den konuşayım diyorum, arama yaptığım zaman handsfree tuşu pasif durumda, aklımda bide bluetooth alternatifi kaldı yarın onu da deniyeceğim çalışacak mı diye.
apple destek lie görüştüm bana sorunun yazılımsal olabileceğini söylediler bu nedenle telefonu bilgisayara bağlayıp itunes den yazılımı güncelledim,ancak herhangi bir değişim olmadı.
Bu konuda önerisi olan varsa çok acil yardıma ihtiyacım var,
12 Nisan 2015 iPhone / iPad kategorisinde Sydkrmn Yardımcı (1,220 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
Yazılımsal olabilir evet,size önerim mikrofonu ve hoparlörünüzü bir skype,viber tango vs. ile kontrol etmeniz veyahut whatsapp'Ta sesli bir mesaj kaydetmeye çalışmanız,eğer ki sorununuz hala devam ediyor ve siz apple destek ile anında uğraşmak istemiyorsanız,telefonunuza iCloud ile veya usb kablosu ile iTunes'a bağlayıp,dfu moda almadan önce yedek alıp ardından dfu(kurtarma) moduna almanızdır.Dfu moda nasıl alacağınızı google'da aratarak bulabilirsiniz,aklınıza takılan başka bir soru var ise cevaplayabilirim,teşekkürler,iyi günler :)
12 Nisan 2015 esprinefes Deneyimli (8,090 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Mehaba,

dün apple destek'in telefonla bana yaptırdığı işlem sanırım dfu modu idi. teli kapatıp bilgisayardan itunesi açtırdı daha sonra telin orta tuşuna elim basılı bir şekilde ara kabloyu bağladım bu şekilde ekrana gelen adımları tekip ettim. Ancak sorun düzelmedi malesef. whatsapp dan ve imessage den sesli mesaj göndermek için mic işaretine elimi basılı tutuyorum ancak hiç kayıt yapmıyor.Hatta yeni bir kayıt programı indirdim onunla kayıt yapıyorum ancak tık yok.

anlamadığım nokta tamam mic bozulabilir ancak jac girişinden kulaklığı sokuyorum hiç algılamıyor, kulaklığın yuvasının içine kir pislikmi girmiş diye düşündüm temizledim iyice ancak sonuç değişmedi.

şimdi kardeşimde anakartı arızalı iphone 5 var onunla mikrofonunu değiştirmeyi deniyeceğim.

bunların haricinde bi öneriniz varmı?
12 Nisan 2015 Sydkrmn Yardımcı (1,220 puan) tarafından cevaplandı
durumunuzu anladım,genelde bu tip rezaal olaylar apple ürünlerinde yaşanmaz ama ben de hayret ettim genelde böyle problemler çok salakça ve ufak şeyler yüzünden yaşanır,dfu mod tam olarak ana tuş ve kilit tuşlarıyla yapılan bir sıfırlama işlemidir bu sıfırlamanın ardından hala devam ediyorsa sorunun normal olmadığını düşünüyorum.Kulaklığın da mikrofonun da çalışmaması çok esrarengiz.Pislikten falan çalışmama durumu olmaz,eğer ki yakında bir apple store varsa orayı ziyaret etmenizi yoksa da telefon tamircilerini ziyaret etmenizi önermekten dışında aklımda bir şey yok.Umarım sorununuzu halledersiniz.Başka bir gelişme olursa bilgilendirebilirsiniz,iyi günler. :)
evet apple cihazların her zaman etrafımda bulunan insanlara metihlerle anlatmışımdır. durum gerçekten ilginç, adıyamanda yaşıyorum burda içini açabilecek bi servis tanıyorum yarın gideceğim bakalım ne olacak !
Aklıma bişey gelmişken sizinle paylaşayım, mevzubahis olan telefonun daha önce sahip olduğum iphone5 imi uyku tuşu değişim programı sonucu 6 ay önce zorlu centre den aldığım telefon. bi önceki iphone 5 im kronik tuş sorunu harici neredeyse taş gibiydi, oda çocuklarımın elinde oyuncak olmuştu ve abartısız yüzlece kez zemine düşmüşlüğü vardı.
Acaba diyorum Apple değişim programı sonucu müşterilerine verdiği sıfır ürünler daha düşük kalitemi, apple da düşük kalite pek söz konusu olmaz  ancak başka bir ülke üretimi olabilirmi?
yada benimkisi sadece komplo teorisi :)
Evet bu değişim programını iPhonedo diye bir kanal var orada duymuştum ve kendisi de bir video çekmişti ve böyle bir komplo teorisinden bahsetmemişti.Keşke istanbul'a gitseniz de hep bu değişim programınından sonra kafayı yedi diye bağırıp çağırsanız(öyle yapınca ciddiye alıyorlar)Şaka bir yana verdikleri alet yeni bir alet olmak zorunda değil sadece tuşu da değiştirebiliyorlar ama yenisini de vermiş olabilirler,yenisinin daha düşük kalitede olması bana microsoftu çağrışıtırdı,hayır yenisinin daha düşük kalitede olması tarzında bir şey söz konusu değildir,kızlarınızın çizgi filmlerine dayanamayıp telefonunuz intihar da etmiş olabilir :)apple tüm ürünlerini (Mac Pro dışında) çinde monte ettirir
Aslında ipadleri var ancak nedense babalarının telefonu daha tatlı geliyo :)
yeni bir gelişme oldu mu?
Dün telefonu bluetooth kulaklık ile denedim, ancak bi sonuç alamadım. iphone tamirinden anlayan bir arkadaşım var ona götürdüm, oda şaşırdı b tarz bir arızaya. kardeşimin telefonunun gelmesini bekliyorum, o gelince önce ekranlarını değiştirip deneyeceğiz olmadı mic'ler değişecek..
Telefonu şimdilik sadece macbook ile kullanabiliyorum onun haricinde malesef konuşulmuyor.
Selamlar..
0 oy
Yazılımsal olarak böyle hatalar olabilmektedir. Zorlu kapatıp başlatabilrsiniz. Bunu yapmak için açma kapama tuşu ile home tuşuna aynı anda basıp kapatın ve açılana kadar bekleyin.

Eğer sorunu böyle çözemezseniz yeniden bir yedekten yükleme yapın. Tüm bunlara rağmen sonuç alamazsanız donanımsal bir hata olma olasılığı yüksek. Servise götürürseniz size tavsiyem İstanbuldaki merkez Apple Store'lara götürmeniz. Aksi taktırde işlemleriniz uzun ve meşakatli olacaktır.

 

Geçmiş olsun...
1 Mayıs 2015 ofsort Yardımcı (1,870 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
12 Ocak 2015 iPhone / iPad kategorisinde lalalabo Yardımcı (1,460 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Mart 2016 iPhone / iPad kategorisinde Mtndmr63 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap
3 Ekim 2015 iPhone / iPad kategorisinde Mr.Banner Yardımcı (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Ekim 2015 iPhone / iPad kategorisinde dilayerdem Yardımcı (560 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
17 Ağustos 2015 iPhone / iPad kategorisinde mokanbugdayci Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
–1 oy
2 cevap
27 Aralık 2014 iPhone / iPad kategorisinde brky741 Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Mart 2014 Diğer kategorisinde zaferguder Deneyimli (2,580 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
16 Ocak 2015 iPhone / iPad kategorisinde lalalabo Yardımcı (1,460 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
12 Mayıs 2015 erendincer Yardımcı (680 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,859 kullanıcı

...