settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

128gb ssd ve 500 gb hdd

0 oy
Merhaba. Macbook pro retina 13 alıcam sıparısı verdım butcem 128 ssd ye yettı sorularım sunlar;
128 gb sıstem kullanımı harıcınde bana kalan kapasıte ne kadar olacaktır?
128 ssd yı komple doldurmanın hıza olan etkısı nedir?
Adobe programları kurucam bunlar ssd de ne kadar yer kaplar?
500 gb harici hdd alıcam depolamamımı orda yapıcam bunun dezavantajları nedir?
Cevaplarınız için şimdiden tesekkür ederim.
29 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde Omartr64 Yardımcı (570 puan) tarafından soruldu
29 Ağustos 2014 Omartr64 tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
sistem kullanımı max. 10 gb kaplar ben 15 inç retina pro kullanıyorum 256 gb diski var adobe programları ise tanesi 1 gb filan en fazla kaplar deplamanızı harici hdd de yapmanızın dezavantajı dosya transfer süresi olur pek bir eksiniz olmaz
29 Ağustos 2014 pose34 Uzman (58,380 puan) tarafından cevaplandı
29 Ağustos 2014 Omartr64 tarafından seçilmiş
Hocam gozunuzden kacmıs herhalde su sorum; 128 ssd yı cok doldurmanın hıza etkısı varmıdır?
Ekstradan ilerde pişman olurmuyum neden 256ssd almadım diye
tamamina yakin sekilde doldurmazsaniz bir sorun cikmaz. yaklasik 120 gb nin uzerine cikmayin yeter.
500 gb veya 1 tb harici alırsanız pişman olmazsınız depolamayı hariciye program ve uygulamaları da bilgisayara kurarsınız paşa paşa kullanırsınız
+2 oy
Bende 128 GB SSDli Air var. 5 GB boş alan kalmışken bile performans sorunu yaşamıyorum.Okuma ve yazma hızında bir değişiklik görmedim.
30 Ağustos 2014 ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından cevaplandı
Hocam birde sunları duyuyorum ssd zamanla yıpranıyor okuma yazma hızı dusuyor gibi seyler okudum hatta bu sitede ssd mi hdd mi diye bir soru baslıgı altında
Bunun aslı varmıdır
Yıpranıp yıpranmama konusunu bilmiyorum. Ama yıpransa bile içerisinde hareketli parça olmadığı için dayanıklı olduğunu düşünüyorum.
0 oy
Ben senelerdir SSD kullanıyorum hiçbir hız değişimi görmedim. Sistem ve application'lar ise toplamda 60-70 gb tutabilir. Ben reklamcıyım makinede her halt yüklü toplam 90 gb yer kaplıyor sana ordan örnek vereyim dostum. Yalnız SSD HD kullananlar için donanımsan bi bilgi vereyim ki bu çoook çok önemli. SSD üzerine asla fuzuli bir dosya yazmayın kayıt etmeyin. Zira şunu örnek vereyim ki daha net olsun.. SSD HD'ler malesef üzerlerine 80.000 kayıta izin verir ki buda en kral markalar için geçerli sıradan markalar için bu rakam 60.000'dir. Buda ortalama hergün 8-10 saat kullanımda ortalama ömrünü 5-6 seneye düşürür. Arkadaşlar bu bağlamda programların içindeyken yaptığınız dosyaları mümkün olduğu kadar Harici disklere yapın. Çünkü her "Save" üzerine yazılan bir sayıdır. Bunu sakın hafife almayın, çünkü hiç olmadık bir anda bilgisayarı elinize alırsınız bende demesi.

Bir ikinci konuda SSD hdd kullanan arkadaşlar eğer işletim sisteminiz Yosemite değil ise bilgisayarınıza kesinlikle "Trim Enabler" kurun ve aktif edin. Yosemite buna izin vermediği gibi SSD'ye ağır hasarlar açabiliyor bu program aktifken. O işletim sistemi hariç diğerlerinde kurulum yapın bilgisayarınız sadece 10-12 sn arası açılacak ve bütün programlar jet hızıyla çalışacaktır. Bunlarla ilgili aklına soru takılan olursa yazabilir cevaplarım. ;)
17 Ekim 2015 Onur Gök Yardımcı (750 puan) tarafından cevaplandı
El Capitan içinde geçerli mi? Yani "Trim Enabler" kurmalı mıyız.
Tabiki, sadece Yosemite'e kurmayın amaan diyeyim makinem bi kilitlendi Apple Campus bile çözemedi o yüzden El Capitanda çözüme ulaşıldı. Bende El Capitan kurulu 256 SSD var Yosemite'den öncede kuruluydu yine çok hızlıydı. Şimdi çok daha hızlı 8-9 sn'de açılıyor sistem. En uzun açılan program 4-5 sn'de açılıyor.
Bu arada dediğim SSD'ye dosya kaydetme olayına aman özen gösterin. Sadece işletim sistemi ve programlar SSD'de olsun diğer herşey harici diskte.benim macbook pro'da iki hdd takılı o yüzden ben harici kullanmıyorum. Herşeyi itunes müziklerini bile orada tutuyorum. Retina Macbook prolarda bu pek mümkün değil tabiki ;)
Bende cihazı yeni aldım, hız sorunu yaşamıyorum.
Apple'in kendi SSD'leri için gerek yok deniyor. Zaten bu desteği veriyormuş. Farklı bir SSD takmışsanız kurmalıymışız. Kafam karıştı :) Ayırca "Trim Enabler" yeni versiyonu ücretliymiş.
Zaten hepsi ücretlide hepsi için gerek var bu programa. Ben apple donanım uzmanı ve yazılımcısıyım. bana mailinizi yazabilirseniz size bir yeri kontrol etmenizi isteyeceğim. Yada Mac'iniz türkçe mi ingilizce mi kurulu?
About This Mac (Bu Mac Hakkında)'ya basın ekranın sol üst köşesinden. Sonra açılan pencereden System Report... (Sistem Raporu..)'na basın.
Yeni açılan pencerede de SATA / SATA EXPRESS sekmesine dokunun soldaki menüden. Orada sağ tarafda TRIM SUPPURT yazısının karşısında ne yazıyor? Evet mi Hayır mı?
Onur bey http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/fdtqyqO.png Trim Desteği Evet Yazıyor. İlgi ve alakanız içinde ayrıca teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
27 Kasım 2018 Mac Ailesi kategorisinde bumerang1983 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
21 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde danisdanisman Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde saayze Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap
0 oy
1 cevap
21 Nisan 2020 Mac Ailesi kategorisinde hanifeoglu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap
25 Mart 2014 Mac Ailesi kategorisinde ozan48 Yardımcı (1,180 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,845 kullanıcı

...