settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

imac ısınma problemi

+2 oy
merhaba!

Yaklaşık olarak 2 sene önce aldığım ve çok severek kullandığım imac'im son zamanlarda normalden daha yavaş çalışmaya başladı. özellikle photoshop açılış ve kayıt işlemleri, aynı anda farklı programlar da beraber çalışırken yavaşlamaya başladı, yaz sıcağından olsa gerek bilgisayar çok da çabuk ısınıyor. Makinaya nasıl bir bakım yapmalıyım? Tavsiyeniz nedir?

imac'im teknik olarak şöyle: 21.5inch, 2.5 ghz intel core i5, 4gb 1333 mhz ddr3
10 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde afroman Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

Bilgisayarınızın fanı tozdan kirlenmiş olabilir garantisi hala devam ediyorsa teknik serviste temizletmenizi öneririm.Ayrıca CCleaner la harddiskinizdeki gereksiz ye kaplayan internet geçmişi,cookies,caches temizliği yapabilirsiniz.Birde turkmac.com dan aldığım şu tavsiye var:

 


Mac'inize yeni bir program (veya mevcut bir programın yeni sürümünü) kurduğunuzda, kaldırdığınızda, her türlü sistem/program güncellemeleri sonrası ve tercihen belirleyeceğini z periyodlarla aşağıdaki işlemleri uygulamak, sistem performansı ve stabilitesini olumlu etkilemekle kalmaz, ileride karşılaşılması muhtemel potansiyel sorunlara da büyük ölçüde tedbir olur.

System File Check
NOT: Belirtilen komutları F Klavye ile yazabilmek için kullanılacak tuşlar parantez içinde belirtilmiştir.

1) Mac'iniz başlarken Cmmnd/elma + s (cmmnd + i) tuşlarını basılı tutun.  PC'deki DOS benzeri bir arayüz karşılayacak. (Single User Mode)
2) En altta root ile başlayan satır görüntülendiğin de; (tireden önce bir boşluğa dikkat ederek)
/sbin/fsck -fy (/içnz/aivm -ad) yazıp enter'a basın.
3) Denetlemeler bittiğinde en alttaki satırda “....to be OK“ ile biten cümleyi gördüğünüzde reboot (ığçhho) yazıp enter'a basarak bilgisayarınızı n normal modda yeniden başlamasını sağlayın.
4) En alt satırdaki cümle “was succesfull“ ile bitiyorsa, to be OK ile biten cümleyi görene kadar 2. ve 3. adımları tekrarlayın.

Repair Disk Permissions (Disk İzinlerini Onar)
Macintosh HD > Applications (Uygulamalar) > Utilities (İzlenceler) klasöründeki Disk Utility (Disk İzlencesi) uygulaması çalıştırılır.
Arayüzün sol tarafından, üzerinde sistemin bulunduğu harddisk seçilir. Ana pencerenin sol altındaki Repair Disk Permissions (Disk İzinlerini Onar) butonu tıklanır. İşlem sonlanana kadar beklenir.

Repair Disk (Diski Onar)
Öncelikle bilmeniz gereken, bu komut üzerinde sistemin aktif olduğu diskler için kullanılamaz, bu sebeple bu komuta ait buton pasiftir ve soluk renkte görünür. Repair Disk komutunu uygulamak için önünüzde üç seçeneğiniz var.
a) Mac'inizi sistem DVD'si ile başlatıp, ekranın üstündeki menübardan Disk Utility uygulamasına erişmek.
b) Mac'inizi üzerinde işletim sistemi bulunan harici disk ile başlatarak buradaki Disk Utility uygulamasını kullanmak
c) Mac'inizi FireWire ile farklı bir Mac'e bağlayıp Target Disk modunda başlatmak. Bunun için bilgisayarınız başlarken T (F klavyede O) tuşunu basılı tutabileceğiniz gibi, Mac OS 10.5 nam-ı diğer Leopard ve sonrası sistemlerde System Preferences > Startup Disk denetim masasındaki butonu da kullanabilirsin iz. 
Mac'iniz açıldığında ekranında Firewire simgesi görüntülenecek ve harici disk gibi davranacaktır. Bağlı olduğu diğer Mac'i açıp bilgisayarınızı n diskine ulaşabilirsiniz .
(NOT: Kendi bilgisayarınız da bağlı bulunduğu Mac üzerinde görüntüleneceği nden karışıklığa mahal vermemek için masaüstlerinin olabildiğince düzenli ve sade olmasına azami özeni göstermeniz önerilir)

Ayrıca sistem bakımı için sisteminize ait OnyX sürümünü indiririp kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Her ne kadar türkçe menülere sahip olsa da, ne işe yaradığını bilmediğiniz ya da tam emin olmadığınız komutları kullanmayın. Özellikle System Log'ları seçiliyken temizlik uygulanmışsa sistem güncellemelerin i yapamayabilir ya da  sorun yaşayabilirsini z...
10 Ağustos 2012 sezerergin Uzman (22,860 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
5 cevap
18 Mayıs 2020 macOS kategorisinde yakoint Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Ekim 2017 mlhcrm Deneyimli (2,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Nisan 2016 eday Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
10 Eylül 2015 Kevser Deneyimli (7,690 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap
12 Haziran 2015 Mac Ailesi kategorisinde firatyenidunya Yardımcı (1,210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Aralık 2014 iPhone / iPad kategorisinde m.mustafa Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Aralık 2020 Mac Ailesi kategorisinde tunçayöngen Yardımcı (910 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
6 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde sauvage Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Eylül 2019 Mac Ailesi kategorisinde mtatlidil Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Mart 2019 Mac Ailesi kategorisinde mtatlidil Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,345 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,231 kullanıcı

...