settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mountain Lion Güncellemesini yaptım. iLife Paketim gitti.

+7 oy
Dün mountain lion u macbook pro yu formatlayarak kurdum ( açılış diski ile) Sorunsuz olarak yüklemeyi tamamladım ancak ilife paketimde iphoto,imovie,iweb,garage band yani hepsi gitmişti. Dedim app store da vardır satın alınanlarda ordada yok. Zaten orda hiç olmadı. Macbook u ilk kurduğumdan beri ben satın alınanlarda göremedim bunları. Başka bir yere sordum, bana apple id den kaynaklı bir sorun olabileceğini söylediler. Macbook un yanında 2 tane DVD geldi orada bundle paket olarak yüklenebildiği söyleniyor. Ancak DVD lerim başka bi ilde şuan. Bunu net üzerinden halletme imkanım var mı ? Apple a mail atmayı bile düşünüyorum ancak bir mail adreside bulamadım henüz :)

Acil yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkürler. Bu arada 2011 model macbook pro sahibiyim.

Edit: Dilim döndüğünce apple ada mail attım az önce bakalm ne diyecekler :)
27 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde bRk Yardımcı (540 puan) tarafından soruldu
27 Temmuz 2012 bRk tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

 

[email protected] bu adrese mail atarsanız size yardımcı olacaklardır.Durumunuzu açıklayın 1 gün içinde geri dönüş yaparlar.

27 Temmuz 2012 sezerergin Uzman (22,860 puan) tarafından cevaplandı
29 Temmuz 2012 bRk tarafından seçilmiş
Cevabınız için teşekkürler dilim döndüğünce konuştum oradaki çalışanla. İngilizcem pek iyi değil ama sanırım bana DVD ler ile tekrar kurabileceğimi söyledi. Ancak ben ona DVD lere ulaşamıyorum acil ihtiyacım var dediğim içinde bana Bulgaristandaki Apple Store numarasını verdi ve oradan talep etmem gerektiğini söyledi.
Bende o mail e cevap olarak App Store hesabımda iLife paketimi görmek istediğimi ve ordan istediğim zaman download edebilmeyi talep ettim bakalım ne diyecekler. Bu arada mail ide kopyalıyımda sizde bir kontrol edin. Yine DVD ile işim çözülüyorsa buda güzel ben umudu kesmek üzereydim.

Dear Bay Burak Yildiz,

I understand that your iLife apps came with your MacBook and your MacBook came with DVDs that are no longer with you.

These DVDs contains the software installation files that you need to recover your iLife apps. Since you no longer have them, you would need to contact AppleCare technical support to see if they can furnish a copy for you.

Since AppleCare has no local number for Turkey, you may want to call AppleCare Bulgaria on 0080060027753 for assistance. I found that number here:

Contacting Apple for support and service
http://support.apple.com/kb/HE57

Sincerely,

Charles
Evet DVD den kurabileceğinizi söylemişler istersenizde Bulgaristan Apple Store dan kopya göndereceklerini belirtmişler.Siz en iyisi DVD yi bulun kurulumu yapın :)
DVD den oluyorsa problem yok içim rahatladı şimdi :) Yanında DVD ile gelen macbook larda iLife paketi sanırım App Strore da görünmüyor. Yada görünüyor ama ilk açılış başka bir apple kimliği ile yapılmş o yüzden bende yok. Bu konu hakkında nette bi yazı okudum bu durum için belirli bi itiraz süremin olduğunu eğer itiraz etmediysem bir daha hiçbir şekilde sahip olunamayacağı yazıyordu. Bana pek mantıklı gelmedi açıkcası apple bu konuda müşteriyi yalnız bırakmamamlı. Eğer bırakıyorsada diyecek bişey yok. Tabi bu anlattığım durum DVD ile satılmayan macbook larda oluyormuş. Sonuçta ben gibi açıp DVD den kurma şansı yok.
Dediğiniz gibi DVD niz olduğu için ekstra App Store dan indirme şansınız bulunmuyor olabilir.Bir sıkıntınız olduğunda o adrese mail atın size geri dönüş yapıyorlar ve gerçekten ilgileniyorlar :) Ben aldığım zaman direk kurulu geldi bir sıkıntı olduğu zaman App Store dan indiriyorum.Sizde artık DVD den kurulum yapacaksınız. :)
+1 oy

[email protected]  adresine mail attım. aynı sorun malum herkesin başında var. bir çok kişi uğraşmayarak satın almış durumda. Mailime cevap 1 saat sürmedi. benden imac ve macbookpromum serial number ını istediler ve 2nci mailimi seriallerimi yazarak attım. 1 gün sonra tekrar cevap maili geldi ve iLife ürünleri olan iphoto, imovie ve garageband herbiri için ayrı 3 kod göndermişler. imac ten application > "app store" girdim apple id mle giriş yaptıktan sonra sağda "redeem" menüsüne tıkladım. (üst menüde boşuna aramayın!)  bana gönderdikleri iphoto, imovie ve garageband kodlarını tek tek yapıştırdım. böylelikle para vermeden purchase kısmında gözükmeyen uygulamalarım tekrardan ücretsiz bilgisayarıma yüklendiği gibi artık purchase kısmında da yerini aldı. Umarım bazı arkadaşların işine yarar. iyi akşamlar.

17 Ağustos 2012 oglumbakgit Yardımcı (2,040 puan) tarafından cevaplandı
Sizden rica etsem apple a attığınız maillin bir koyasını buradan paylaşabilir misiniz? benim ilife programlarım gitti. Açıkçası satın almak istemiyorum. Ancak apple a attığım mail ile çözemedim maalesef :((

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap
2 Kasım 2012 Mac Ailesi kategorisinde okankara06 Uzman (38,670 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
10 Eylül 2012 Mac Ailesi kategorisinde backstroke Yardımcı (460 puan) tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap
26 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde merterunsal Yardımcı (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
29 Aralık 2013 iTunes Store kategorisinde Akin Yeni Kullanıcı (310 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
28 Ekim 2013 Mac App Store kategorisinde altar_ceyhun Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
+8 oy
4 cevap
27 Mart 2012 Mac Ailesi kategorisinde yuxell Yardımcı (1,060 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
3 Eylül 2019 macOS kategorisinde eonder87 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
27 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde onedayss Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
18 Eylül 2017 denisonder Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,263 kullanıcı

...