settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Apple ve sistemlerine lanet olsun

–8 oy
Macbook falan almayı düşünen var ise şiddetle TAVSİYE ETMİYORUM. Sorunu derdi tasası bitmiyor. 2 yıldır macbook pro kullanıyorum. En büyük problemi ısınma ikincisi kasım kasım kasılıyor. Sistem sürekli göçüyor. 1 yıldır 8-10 kişi windows kurma denemesinde bulundu ama bir türlü kuramadık. Bu arkadaşlarda bilgisayarı yemiş yurmuş adamlar. ve bu 2 yıl içinde belki 70 defa sistemi osx sistemini baştan kurmuşumdur. Ve son olarak bilgisayarı bir güzel kırdım. elimde patladı yani. merak edenler için. Macbook pro i5 500 gb hdd 4gb ram. Özellikleride bunlardı kabaca. Macbookun mu var derdin var.
9 Ocak 2014 Yukseloz Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

6 Cevaplar

+13 oy
Dostum o senin yeteneksizliğin bence. Bende bilgisayar sistemlerini yalayıp yutmuş biri sayılmam ama windows 95ten windows 8e ubuntu 11den 13e ve OS X 10.7den 10.9a pek çok sistem kullandım.

1- Bootcamp yapmak çok kolay kazma olmayan biri 5dklık bir yazıyla nasıl yapılacağını öğremiyor.

2- Şuana kadar OS Xim çökmedi. Programlar baya çöktü orası ayrı.

3- Apple çok ısınmıyor aluminyum kasa ısıyı çok iletiyor. Retina macbook prolar daha az ısınıyor.

4- Bilgisayarı kırman appleın suçu değil.
9 Ocak 2014 Lazeran Yardımcı (420 puan) tarafından cevaplandı
–8 oy
Bootcamp kurulumuyla ilgili okumadığım TÜrk ve yabancı form kalmadı. her adımda bir sorun her sorunu çözdükçe başka bir sorun çıkıyor. Ya DVD görmüyor, ya Flash görmüyor NTFS formatlamak rEFIt programı ve 10 larcası bir sonuç yok. anlıycağın kardeş o 5 dakkalık dediğin kurulumu bende biliyorum. benim Boot camp i çalıştırınca yükleme başlangıcında 3 tik var mesela bende ilk olan yani flashtan yükleme açık görünmüyordu onu bile açtık.  Ne yaptıysak olmadı. Oyun satın aldım mesela Apple dan o kadar para verdim oyunu açmaya çalışıyorsun kitleniyor makina ve 2 defa sadece böyle sistem göçtü. disk onarım bile yapamıyor. falan filan mac in derdi bitmez internette biraz araştırma yaparsan Mac sistemleriyle ilgili problemden başka soru soran yok. milyonlarca sorunlarına çözüm arayan page lerle dolu internet.
9 Ocak 2014 Yukseloz Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından cevaplandı
+6 oy
6 aydır mac kullanıyorum.Macden önce windows 98,XP,vista,win7 ve Pardus kullanmış biri olarak beni şu ana kadar yormayan tek işletim sistemi Mac OS X. Yukarıda saydığım işletim sistemleri bana en fazla 2 ay dayanabildi ya mavi ekran yedim ya da virüs problemi çıkardı. Ayrıca ısınma sorunu olduğunu yazmışsınız belki de sorun sizin bilgisayarınızdadır çünkü benim bilgisayarım(2012 late MacBook air 13inç) günlük kullanımda en fazla 50 dereceyi görüyor. Ama bundan önce kullandığım Acer Aspire laptop ise günlük kullanımda 80 dereceden aşağı inmezdi ve sürekli takılırdı. Bence kendi yaşadığınız problemlerden dolayı insanlara yanıltıcı bilgiler vermeyin. Siz 2 senedir mac kullanıyormuşsunuz bu sayfada 10 yıldır mac kullananda var ama hiç kimsenin  buraya çıkıp LANET OKUDUĞUNU görmedim.
9 Ocak 2014 ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından cevaplandı
Kimseye yanıltıcı bilgi vermiyorum ayrıca ilk zamanlar banada öyle olağanüstü geliyordu. 6 aydır kullanıyormuşsun bir 6 ay sonra anlatmak istediklerimi gayet iyi anlıycaksın. 3 bin tl verip karşılığında sürekli sorunla karşılaşırsan lanet okursun. en basiti CD-DVD sürücün bir zaman sonra CD-DVD okumamaya başlar flashla çözüm ararsın flash görmez. program lazım olur parayla alırsın. 2 yılda bana maliyeti 5 bini geçmiştir. 5 bin tl ye Mounster den windows tabanlı uzay meki yaparsın. bu pc nin. ısınma sorununa gelince aç bir oyun 15 dk oyna görürsün nasıl ısınıyor. bunun içinde yaz google a macbook ısınma problemi diye onuda görürsün. ayrıca yukardada yazdım madem bu kadar düzenli sisteme sahip olduğunu iddaa ediyorsun internette macbook larla ilgili milyonlarca sorundan başka hiçbirşey yok. ben sadece macbook alacak olan varsa uyarıda bulunuyorum tecrübeli birisi olarak bu kadar parayı bu bilgisayarlara yatırmayın gidin kendiniz windows tabanlı bir bilgisayar oluşturun anakartını ramini ekran kartını vs.. kendiniz seçseniz 3 bini bulmaz. ve her türlü sorununuzu çok kolay bedava programlarla halledebilirsiniz. verdiğim para haram zıkkım olsun.
Windowsda hiç sorun çıkmıyormuş gibi konuşuyorsunuz.12 sene windows kullandım ve ''Lanet ettim''  bir daha windowsa asla geri dönmem. Isınma olayında haklısınız 15 dakika oyun oynayınca çok ısınıyor ama bizim bilgisayarlar oyun için yapılmış bilgisayarlar değil o yüzden oyun çok sıkıntı değil. Oyun oynamak isteyen adamın Mac alması zaten başlı başına bir hatadır. O paraya çok güzel oyun bilgisayarı toplanabilir ama o oyun bilgisayarı günlük kullanımda macin verdiği rahatlığı vereceğini sanmam. Ayrıca Bedava program demişsiniz mac için bedava program bulunabiliyor.En azından ben bulabiliyorum. Hiç bulamazsam Wine ile windows tabanlı programları kurup çalıştırıyorum. Ayrıca internette çok fazla sorunlu Mac konusu açıldığından bahsetmişsiniz, bu sorunlu macler için açılan konular windowslu bilgisayarlar için açılan konuların yanında Denizde bir damla kalır.
+5 oy
Yüksel Bey selamlar,

Burada herkes sizler gibi kullanıcı, ben de öyle. Kimse Apple adına yazmıyor, Apple için çalışmıyor. Sadece tecrübemizle birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Sorununuz Boot Camp ile Windows yükleyememek midir? Nerede sorun yaşıyorsunuz? Hangi hata mesajını alıyorsunuz? Mac'inizin özelliklerini paylaşabilir misiniz? Hangi OS X sürümü yüklü, ve hangi Windows sürümünü yüklemeye çalışıyorsunuz?

Daha net anlatabilirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Çözebileceğimiz bir şey olursa ve sizin işinize yararsa en azından yardımcı olmuş olabiliriz umuyorum ki.

Selamlar,
Goktug
11 Ocak 2014 goktug Uzman (119,870 puan) tarafından cevaplandı
adam kırdım diyor mac i Göktuğ bey.
Adam hunharca kırmış MacBook'u
Göktuğ bey daha önce sorularım oldu ve yardımcı oldunuz bunun için minnettarım size. Macbook u kırdım kurtuldum diyebilirim. Mac osx 10.9 yüklemiştim en son 64 bit windows 7 kurmaya çalışıyordum daha önceki osx sürümlerindede gereksinimlerine göre yüklemeye çalışıyordum bunda bir sıkıntı yoktu. sorunumun olduğu flash ı NTFS formatlamama rağmen Winows kurulumda görmüyordu üstelik 1 USB bellekte değil belki 10 tanesinde denedim. bunun için rEFIt ve 3G falan programlarıda denedim USB girişinde sorun yok normalde görüyor. DVD den yüklemeye çalışmıştım DVD zaten 1 yıldır hiç görmüyor. Enteresan olan boş DVD-CD görüyor dolusunu görmüyordu. Ve inannırmısınız ayda belki 4-5 defa formatlıyordum. 20 GB dan az HDD alanı dolu yani hiç yüklediğim bir programda yoktu. En son safariye tıklayınca donup kalıyordu. reset atmak zorunda kalıyordum. Bazen sabah kalkıp açıyordum direk gri ekran Hadi bi format daha. zaten buda son nokta oldu.
Sorunda burada zaten flash ı ntfs formatlamamanız gerekiyordu fat formatlı olması gerekiyor.
Orda bi dil sürçmesi diyelim FAT formatlı demek istemiştim.
+3 oy
Tam Tamına 2 yıldır Macbook Pro kullanıyorum.Ha kullanmak dediğimde hergün daima elimin altında ve sürekli kullanıyorum daha hiç bir sorunla karşılaşmadım.Isınıp duruyor ve sürekli kasıyor demişsin bu olacak durum değil anlaşılan cihazın arızalıymış peki bunun için ne yaptın veya hiç aklına geldi mi arızalı olabileceği.Cihazın ya arızalı ya da sen tamamen beceriksizmişsin. :) Yazık çevrendeki insanları da kendi beceriksizliğinle OS X den uzaklaştırmışsındır.
11 Ocak 2014 worldunya Uzman (11,480 puan) tarafından cevaplandı
Worldunya Macbook ısınıyordu ve kasıyordu. Param çok rahatliyim diye kırıdm rahatladım. Olacak durum değil dediğin macbook ların en büyük sorunlarından birisi bilgisayar satmaya çalışan elemanlar gibi yazılar yazma.
Hayır kullandığım için biliyorum tamam yaz aylarında biraz ısınıbiliyor ama benim bilg. hiç ısınmıyor ayrıca kasma söz konusu değil.Paran çoksa mesele yapma birini kır yenisini al.Diğerini eskit öbürünü al.Siz olmasanız nasıl dönecek bu dünya. :)
öyle  alcan vercen ekonomiye can vercen.
+5 oy
Güldüm sadece. 6 ayda bir format atılan bilgisayarlar gördüm. FORMAT Atma tabiri Ülke Lügatına girmek üzere bu windows yüzünden. Bi sorun çıkar "FORMAT at düzelir ya"

"kanka virüs girmiş, format at kanka düzeliyor."

"ABİ Çok yavaşladı bilgisayar ya. -format at hızlanır."

"ali abim sen anlarsın bilgisayardan baksana bi çok donuyor bu makina. - Windows abi yapar o."

Macbook kullanmaya beyaz macbook 13.3 core2duo lu mac'le başladım arkasında 2007 yazıyordu bana 2011 de geldi ve 2013 e kadar adobe cs6 yı hiç kasmadan kullandım.  i7 hp envy17 makinamı sattım içim bile acımadı. şimdi MBPR kullanıyorum böyle bi rahatlık yok. Makinayı nasıl kırdın onu hala düşünüyorum.
11 Ocak 2014 trshark Yardımcı (1,780 puan) tarafından cevaplandı
12 Ocak 2014 trshark tarafından düzenlendi
Valla 8. katta oturuyorum arkadaşı aşağı balkonun önüne çağırdım. tutma dedim attım aşağı bayağıda güzel oldu he böyle dağıldı. :)

İlgili sorular

–1 oy
1 cevap
25 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde herabuyukbektas Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
12 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde mervesmr Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
17 Temmuz 2018 Mac Ailesi kategorisinde baweelo Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
+1 oy
7 cevap
5 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde vbdestabe Deneyimli (7,230 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Kasım 2012 Mac Ailesi kategorisinde berkeso Yardımcı (990 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
1 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Zfx67 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
1 Nisan 2021 iPhone / iPad kategorisinde biqo Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,346 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,419 kullanıcı

...