settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Bu sorunu çözene helal olsun

+1 oy
5 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde vbdestabe Deneyimli (7,230 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7 Cevaplar

0 oy
Arkadaşlar cevap bekliyorum acil bir sorun
6 Ekim 2014 vbdestabe Deneyimli (7,230 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Resimlerden anladığım kadarıyla sanırım ya diskinizde daha bölüntülemek için alan yok ama eksiyede tıklanamadığını söylemişsiniz tıklayamamanızın sebebi yosemite den bölmüşsünüz Vbdestabe bölüntüsünü o yüzden ona tıklayın ve silmeye çalışın önemli veriniz varsa yedekleyin çünkü sisteminize zarar gelebilir yeniden yüklemeniz gerekebilir. Siz dediğimi bir deneyin herhalde Yosemite' in Beta sürümünü kurdunuz. Küçük bir hatırlatma Beta sürümünü kurduysanız Beta sürümü son kullanıcılar için değil geliştiriciler içindir, sorunu tam olarak bilmediğimiz için dediğim yöntemi uygulayın olmazsa sistemi yeniden yüklemek kolay ve hızlı bir çözüm olacaktır, dediğim gibi önemli dosyalarınız varsa şimdiden yedekleyin. ( Yada sorunu bilen arkadaşlarında cevap yazmasını bekleyebilirsiniz )

Kolay gelsin ...
6 Ekim 2014 Bradstrike Deneyimli (4,110 puan) tarafından cevaplandı
Maalesef olmadı hocam diski tamamen silmek için bir yol arıyorum bilgisayarı
0 oy
Peki Bilgisayarı Recovery bölümünden başlatıp silmeyi denedinizmi ? Denemediyseniz bir yapın hem silerseniz internet üzerindende yükleyebilirsiniz Recovery den.

Kolay gelsin ...
7 Ekim 2014 Bradstrike Deneyimli (4,110 puan) tarafından cevaplandı
Aynısı yaptım apple destek ile telefonda beraber yaptık
cmd+r cmd+r+alt ne denediysek olmadı filevault ile şifrelemiştim yosemite diski artık neden çözemedim gitti eksta bir program yokmu sorunu çözelim
0 oy
Silmenin yolunu aradığını söyledin olmazsa sen bir Mac yükleme diski veya Windows yükleme diski tak artık kolay yoldan silmeyi denersin şifrelediğin için bilemiyorum işine yararmı ama elinin altında bir Mac yükleme diski varsa onu deneyin. Bilgisayarı açarken alt tuşuna basılı tuttunuz ve disk bölümleri gözüktü sonra Recovery ye girdiniz ve ( apple servis ile beraber ) uyguladınız ama olmadı şifreden kaynaklımı ? Yoksa hala silmek için bir seçenek çıkmıyormu ? Artık demin belirttiğim yöntemde olmaz ise önceden EFI dan girip silme işlemi yapmıştık ben bir araştırıyım ona göre yardımcı olalım.

Kolay gelsin ...
7 Ekim 2014 Bradstrike Deneyimli (4,110 puan) tarafından cevaplandı
Hocam tamamını denedik olmadı saçma sapan şeyler olmuş sanırım ekte görünen resimdeki gibi yosemite diski koruma altında bir şekilde ondan silme kapalı

http://prntscr.com/4u0ape bakın bootcamp bu hatayı verdi ilginç değilmi
Hocam team wier yardımı sunabilirmisiniz.
0 oy
Evet Teamwiever dan yardım edebilirim fakat şu an pek uygun değilim kusura bakmayın. Gerçekten ilginç ! Acaba bu sorunu yaşamadan önce Disk izlencesinden HDD niz ( yada SSD ) üzerinde farklı ayarlar uyguladınız mı ? Hatırlıyorsanız söyleyin ona göre yardımcı olalım. Yada alternatif bir çözüm düşündüm biraz komik gelebilir fakat işe yarayabilir son dediğimi deneyin artık olmazsa bu yöntemi söyliyeyim. Birde attığınız resimde diskin bölüntüsünü bölmeye çalıştığınızı belirtiyor, disk in bölüntüsünü değil kendisini kullanarak başlatın. Bu sorunu uzun zamandır yaşıyorsanız sistem yüklenirken yanlış bölüntüleme yapılmış olabilir.

Kolay gelsin ...
8 Ekim 2014 Bradstrike Deneyimli (4,110 puan) tarafından cevaplandı
Hocam şimdi ilkin disk izlenecesinden 20 gb kapasiteli bir bölüntü oluşturdum sonra yosemite kurdum ardından filevaultu açtım yosemite işletim sistemini kullanırken sonra başlangıç diskinden tekrar mavercikse geçtim ardından maverciksden yosemiteyi sil dedim silindi dedi ama disk ortadan kalmadı aksine ana dosya oldu şimdi alt tuşuna bastığımda yosemite diskine bastığımda yosemite açılıyor parola giriyorum sonra siyah ekran oluyor açılmıyor. yani resimde görülen yosemite diskin içinde sanırım dosyalar var olmuyor ama sizin komik olanı deneyelim bu sorun çok canımı sıktı
0 oy
Haklısınız biraz can sıkıcı bir sorun. HDD nizi çıkarıp bir PC ye ( Windows yüklü bir PC olabilir ) takın HDD yi taktığınız PC de başka bir HDD yada SSD bulunmasın. Sonra bir windows yükleme diskini takın klavye yöntemlerini seçin > şimdi yükleye basın > özel gelişmiş ayarlardan diskin tüm bölümlerini silin ( emin olmak için tekrardan biçimlendirin ). Bu yöntemi uyguladıktan sonra elinizde bir mac yükleme diski olması lazım. Pardon baştan belirtmem gerekirdi ayrıcadan onuda temin edin çünkü dediğim yöntemi uyguladığınızda Mac in recovery kısmı silinebilir ( silinicektir ). Yöntemi uyguladıktan sonra tekrar HDD yi Mac inize takın ve temiz bir Mac OS X yüklemesi yapın. Eğer Mac iniz yeni nesil iMac yada yeni nesil Macbook Pro gibi ( HDD si çıkmayan ) modellerden ise direk windows yükleme diskini takıp ondan başlatın hiç boot camp ten bölme işlemi falan yapmayın. Evet biraz saçma gelebilir ama etkili de olabilir çünkü Windows Mac Os X in sistemini tanımıyacaktır bu yüzden bu yöntem sonuç verebilir. Pardon lafı biraz fazla uzattım sanırım.

Kolay gelsin ...
8 Ekim 2014 Bradstrike Deneyimli (4,110 puan) tarafından cevaplandı
http://youtu.be/FpYP1fNiNWI
hocam yeni bir video daha upload ettim şimdi sorunu tamamen anlayacaksınız.
Evet anladım. Fakat yanınızda olsak farklı yöntemleri sıra ile deneyip sonuca varabilirdik ama ne yazıkki değiliz ... Bu yüzden Apple servisini arayıp sorununuzu bildirmenizi ve yardım beklemenizi öneriyorum. Ayrıca videoda " vbdestabe " isimli bölümü silme seçeneğinin olduğunu ve bastığınızı gösterdiniz, sonra cancel e bastınız videoda ki seslerin bir kısmı tam anlaşılamadığı için orada neden basmadığınızı anlamadım bir açıklayabilirmisiniz ? Çünkü ona göre yabancı bir forumda sanırım benzer soruna rastlayan biri var onun yazdıklarını okuyordumda ... neyse siz orayı açıklarsanız iyi olucak ?

Teşekkürler ...
Hocam orda silebiliyorum dedim ama bölüntüleme ek disk oluşturma aktif değil.
mesele yosemite diski silmek
Hocam http://prntscr.com/4uv968 windows7 yüklerken bu simge açıldı ardından klavye ve maus çalışmıyor caplosk tuşu yanıp sönmüyor neden acaba ? başka bilgisayarda oluşturduğım yükleme diski
0 oy
Gönderdiğiniz resimde sadece klavye seçim ekranı gözüküyor. Klavye çalışmıyorsa tekrar başlatıp deneyin sanırım bootcamp yükleme diski oluşturmadan denediniz, şu an için en doğrusunu uyguladınız. olmaz ise farklı bir disk ile deneyebilirsiniz. USB den mi yoksa cd denmi boot ediyorsunuz acaba ?
10 Ekim 2014 Bradstrike Deneyimli (4,110 puan) tarafından cevaplandı
Hocam bugün diyarbakırdaki servise götürdüm oda anlamadı çizgi bilgisayara gönderin adanada dedi
Nerede oturuyorsunuz ? Ona göre yetkili bir Servise yönlendirelim. Bu arada gittiğiniz servislerin yetkili servis olup olmadıklarını öğrenin öyle tercih edin lütfen yoksa Mac inize farklı bir şekilde zarar yada  kaçak parça olayı gibi olaylar ile karşılaşabilirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
9 Kasım 2019 Mac Ailesi kategorisinde Yemroha Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
17 Temmuz 2018 Mac Ailesi kategorisinde baweelo Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
–1 oy
1 cevap
25 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde herabuyukbektas Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
–8 oy
6 cevap
9 Ocak 2014 Yukseloz Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Kasım 2012 Mac Ailesi kategorisinde berkeso Yardımcı (990 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,818 kullanıcı

...