settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Bilkom'un değişimler konusundaki politikası

+1 oy
Selam arkadaşlar.

Macbook Pro Retina 13 modeli, alalı 1 ay dolmadan arızalandığı için, buradaki (İzmir, Egemek) teknik servise yolladım. Arızayı onaylayıp, bir yazıyla birlikte Bilkom'a yollamışlar. Bilkom onaylarsa ürün birebir sıfırıyla değişecek. Ayrıca Egemek'teki arkadaş, en kötü ihtimal arızalıyı parçayı değiştiririz dedi. Ben ise, "en kötü ihtimal"i düşünmek bile istemiyorum.

Yasal hakkım olan birebir değişim konusunda Bilkom nasıl davranır sizce, tecrübesi, fikri olan arkadaşlar var mı?
6 Eylül 2013 Mac Ailesi kategorisinde bi adam Yardımcı (1,550 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
Bir haftalık sürecin ardından bilgisayarım için değişim kararı çıktı. Aldığım yere götürüp değiştireceğim. Yani Bilkom elinden geleni yapıyor, insanı uğraştırmıyor. Sonunda adam akıllı bir servis zihniyeti olduğunu öğrenebildik Türkiyede.
12 Eylül 2013 bi adam Yardımcı (1,550 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
İç karartmak istemem fakat; Bilkom olarak değilde ülkemizdeki değişim politikası maalesef kötü durumda. Yani sizlerde bilirsiniz ki her koşulda kullanıcıyı suçlamanın bir yolunu bulup kullanıcı hatası deyip para ister. Örneğin benim aldığım iMac 21.5" de 2-3 adet farklı bölgelerde ölü pixel çıktı. Adamlara götürdüğüm zaman ise bununların olabileceği ve apple'ın bunun garantisini vermediğini söyledi. Adamla uzun uzun konuştum fakat aynı iMac ile gerisin geri gelip kullanmaya devam ettim.

Ama herşeyden öte inş. senin durumunu birebir değişim ile sağlıklı bir çözüme ulaştırırlar...
8 Eylül 2013 FermaNHat Yardımcı (1,100 puan) tarafından cevaplandı
Cevabın için teşekkürler. Ben arkasını bırakmayı hiç düşünmüyorum. Sonuçta bu kadar para veriyoruz ve karşılığında adam akıllı bir hizmet bekliyoruz.
+1 oy
Sonucu paylaşırsanız çok memnun olurum. Benzeri konuları takip etmek önemli.

Ayrıca teknik servisler için: http://www.sihirlielma.com/teknik-servis/

Selamlar.
9 Eylül 2013 goktug Uzman (119,870 puan) tarafından cevaplandı
Paylaşacağım, hele bir sonuçlansın.
Az önce Egemek'ten aradılar. Bilmeyenler için Egemek, Apple'ın Ege'deki yetkili teknik servisi. Yarın bir form doldurtucaklarını ve bunun karşılığında Vatan Bilgisayar'a gidip ürünü yenisiyle değiştirebileceklerimi söylediler. Bilkom'da nasıl olduysa benim üründen yokmuş. Garip. Neyse bu da iyidir.
Hayırlı olsun. :) Yorumunuzu cevap olarak eklerseniz, en iyi cevap olarak seçelim. Sonradan sorunuzu görenler cevaba da ulaşsınlar mutlaka... :)
Tamamdır, dediğiniz gibi yaptım.

İlgili sorular

–1 oy
2 cevap
5 Nisan 2016 iPhone / iPad kategorisinde c34t Yardımcı (610 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,347 soru

22,760 cevap

15,870 yorum

72,743 kullanıcı

...