settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Air vs Macbook Pro

0 oy
Merhaba arkadaşlar , filoloji alanında üniversitede eğitim görmekteyim ve macbook ailesinden bir notebook almayı düşünüyorum . Fakat karar veremedim . Alacağım bilgisayar 2013 Macbook Air 13'  ya da Macbook Pro ailesinden bir tanesi olacak. Macbook Pro Retina ekran modelini çok beğendim yalnız 5.000- 6.000 civarında ki fiyatı çok fazla geldi. Filoloji alanında eğitim gördüğümü söyledim çünkü herhangi bir teknik program kullanmaya ihtiyacım yok . Bana gereken başlıca programlar normalde office programları. macbookta bu programların muadili olan programlarda hazırladığım dosyaların başka bilgisayarlarda açılmaması gibi ihtimaller beni düşündürüyor . ilaveten cd-rom bulunmaması da kafamı kurcalayan detaylardan bir tanesi. yeni macbook air almak yerine retina değilde eski macbook proyu almak daha mı mantıklı olacaktır? macbook air ve macbook proda diğer bilgisayarlara kıyasla yapamayacağımız şeyler nelerdir ? bir de en uygun fiyatları nerede bulabilirim ? macbook seçimim konusunda her türlü detayla beni aydınlatacağınız için şimdiden teşekkürler. iyi günler diliyorum.
13 Ağustos 2013 Mac Ailesi kategorisinde chartreuse01 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
13 inç macbook alacaksan air prodan çok daha üstün ikiside paylaşımlı ekran kartı kullanıyor ikiside 4gb ram kullanıyor ve ikiside aynı işlemciyi kullanıyor ayrıca air da ssd olduğundan dolayı prodan daha hızlı pronun air a göre tek artısı daha sonrasında ram ve ssd upgrade imkanı bu air da yok ancak zaten 4gb ram bu çalıştığınız programlar için fazlasıyla yeter ayrıca OS X windows gibi ram hastası bir işletim sistemi değil.Ayrıca airların diğer bir artısıda günümüz cihazı olduğu belli retinasız olan prolar artık kalın kalmaya başladı(hala çok güzel görünüyorlar o ayrı) Belki seneye üretimi durdurulacak bir cihaz kalın macbook prolar.Bende 13 inç 2012 macbook pro var alırken arkadaşlarım air al demişlerdi almadım ama sonrasında çok pişman oldum.Bence kesinlikle 13inç air al.Ayrıca cd devride bence hızlı bir şekilde son buluyor hem harici dvd-rom da alabilirsin.En uygun fiyata gelince bilkom pupa teknosa gibi siteler genelde vatana göre pahalı oluyor.Ben en uygun fiyat vatanda gördüm ama daha uygun fiyatlı ve eli yüzü düzgün siteler varsa bilemem.
13 Ağustos 2013 worldunya Uzman (11,480 puan) tarafından cevaplandı
Anlıyorum ama şöyle de bir şey var ki yeni retina macbook pro eskisine göre bir çok eksi yönünü düzeltmiş durumda ve çok daha hafif. bunları da göz önüne aldığımız halde macbook air 13 ' kafi gelecektir diyorsanız o halde düşünmeye gerek yok. bir de gb olarak hangisini tercih etmeliyim?
siz retinalıyı çok beğentim ama pahalı dediniz diye ben kalın macbook pro ve air arasında kaldınız sandım eğer retinalı macbook pro almayı düşünüyorsanız hiç düşünmeyin derim :D Ama ekmeğimden kısıyım para biriktiriyim retina macbook alıyım diyorsanız yapacağınız işlemler için hiç gerek yok air alın havanızı atın :D :)
0 oy
3 aydır MacBook Air kullanıyorum ( 4gb Ram,128gb Ssd) şu ana kadar en ufak bir donma problemi bile yaşamadım.Genelde günlük işler için kullanıyorum. (Safari-iPhoto-iTunes-Pages) gibi uygulamalar için çok iyi. Bu uygulamaların hepsini aynı anda kullandığımda bile cihazda en ufak bir donma olmadı. Taşıması çok rahat, ayrıca ekran çözünürlüğü de yeterli keşke retina alsaydım diye bir pişmalığım olmadı 13 inç eski kalın Proya göre kıyaslayacak olursak

Pro 35-40 saniye de açılıyor Air sadece 12 saniye de açılıyor diğer işlemlerde de harddiskli proya göre çok daha hızlı

Pro hardiskten dolayı çok daha fazla depolama alanı sunuyor (en az 500 Gb) Air da depolama alanı arttıkça fiyat biraz kabarıyor

Cd-rom da artık çok eski bir teknoloji 5 sene sonra neredeyse hiçbir bilgisayarda CdRom olmayacak.

Retinalı MacBook Pro ya ise çok fazla performans gerektiren programlar kullanmıyorsanız gerek yok. Air hem daha taşınabilir hem daha ucuz

Ayrıca yeni Airlar 12 saat pil ömrü sunuyor.

Yine de Karar sizin :))
12 Eylül 2013 ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından cevaplandı
12 saat biraz abartı olmuş pil ömrü için yeni aldım ama 5 saatin üstüne çıkmadı. diğer övgülere şiddetle katılıyorum :)
yeni aldığınız air hangi air ?? onu belirtseydiniz 2013 model 13 inç 12 saat, 11 inç 7 saat dayanıyor.Sizin aldığınız 11 inç ise 5 saat dayanması çok normal ya da 2012 13 inç aldıysanız da 5 saatlik pil ömrüyle karşılaşırsınız.Ayrıca kullanımınıza bağlı olarak pil süresi artıyor. Ben ekran ışığı kısık bir şekilde internette dolaşarak 8 saat pil ömrü gördüm(2012 air 13inç)
tmm sinirlenmeyin :) 2013 model 13 inç . haklısınız aslında söylediğiniz koşullarda 8 saati buluyor.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
10 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde atakanalbayrak Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
–1 oy
4 cevap
17 Haziran 2014 Mac Ailesi kategorisinde armegedonteam Yardımcı (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde dcmavideniz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap
0 oy
2 cevap
5 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde arteriyoskleroz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde poyrazates Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,888 kullanıcı

...