settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Pro Retina vs MacBook Air

0 oy
Öncelikle merhaba. Bildiğiniz gibi Apple dün etkinlikte yeni MacBook'u tanıttı ve diğer Mac'lere de yeni özellikler geldi. Benim sorum, hangi Mac'ten yana olmak konusunda sizin fikirleriniz olacak.

Öncelikle, yeni çıkan MacBook'u almayı düşünmüyorum, zira çıkış noktasının bir kısımda toplanması, intel core m ile gelmesi de biraz üzdü. Bunun gibi birçok özellik sayabilirim MacBook'la ilgili.

Mac almaya karar vermiştim fakat yeni çıkan Mac'ide bekleyeyim demiştim. O yüzden seçimimi hiçbirinden yana kullanmamıştım.

Apple Store'a güncelleme geldi, fiyatlar çok arttı. rmbp'nun fiyati 4.299tl'yi buldu, üstelik tek eklenen force touch pad oldu.

Bilgisayarımı Apple'dan almayı düşünmüyorum. Bunun yerine istanbul bilişimden baktım. İstediğim mac olan rmbp orda 3.499tl.

Şimdi benim sıkıntıma gelecek olursak, aradaki fiyat farkı dudak uçuklatıyor. Yeni gelen özelliklerle grafik ve hızlara vb. özellikler gelmiş.

İstanbul bilişimden alırsam özellikleri:

2.6GHz Intel Core i5 Dual-Core 4th-Gen Haswell
Intel Core i5
8 GB RAM
128 GB SSD
Integrated Intel Iris Pro Graphics
9 SAAT PİL ÖMRÜ                                  

olacak; ama apple sitesinden alırsam;

2.7 GHz çift çekirdekli Intel Core i5
3.1 GHz’e kadar Turbo Boost
8 GB 1866 MHz LPDDR3 bellek
128 GB PCIe tabanlı flash depolama1
Intel Iris Graphics 6100
Yerleşik pil (10 saat)2
Force Touch trackpad

Bu güncellemeler, istanbul bilişimede gelebilir mi? Force Touch Pad almazsam ne kaybederim, grafikteki değişimler çok mu büyük, bunların cevabını bekliyorum. Bilgisayarım şu an 8 yıllık, aldığım modelinde en az 3 yıl götürebileceğini inanıyorum.

Diğer bir sorumda, MacBook Air olacak. mba, beni tasarımıyla etkilemişti, ama özelliklerinden dolayı düşünmemiştim.

Bilgisayarı, daha çok günlük işlerde kullanıyorum. rmbp, retina, ama mba'de retina ekran yok. Bu retina ekran, daha çok kim için önemlidir? Avantajı-dezavantajı nedir? Alanlarımdan dolayı, anatomi çizimleri, tabloları detaylı inceleme vb. gibi işlerim oluyor. Bunu Air'de yapamaz mıyım? Pro alırsam avantajı ne olur?
Hiç oyun oynamıyorum. Kodlama öğrenmek istiyorum, hayalim o. Ama şu anlık değil, Air'de kodlama yapamaz mıyım? Arada ki farklar ne kadar etkiler?

Air'in özellikleri ise;
1.6 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemci
2.7 Ghz'e kadar Turbo Boost
Intel HD Graphics 6000
4 GB RAM
128 GB PCIe tabanlı flash depolama
12 saat pil ömrü

Ve ayrıcai Air'i istanbul bilişimden almazsam, HD5000 ile geliyor. Ama Apple'dan alırsam HD6000 ile. Verdiğim bütün modellerde, HD5000, ya da HD6000 olmasının farkları benim için ne olur? Görüşleriniz benim için çok önemli, uzun tuttuğum için kusuruma bakmayın lütfen... :)
10 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde atakanalbayrak Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
force touch trackpad daha yeni tanitilan bir sey oldugu icin alindiginda yada alinmadiginda ne kazanilir/kaybedilir yorum yapmak zor. ama genel olarak apple urunlerinde son cikan urunu almak daha mantikli oluyor cunku hem bir onceki nesil urunun fiyati cok dusmuyor hem de ilerideki guncellemelerde yeni cihaz daha sorunsuz calisiyor.

istanbul bilisim konusunda bence oradan almayin. bir cok sitede istanbul bilisim ile ilgili cokca olumsuz yorum var ve kesinlikle teknik servis garanti vs gibi konularda apple'a yaklasamaz bile. direk apple'dan almak en mantiklisi.

uzun vadede rmbp'nun air'e gore avantajli olacagini dusunmekteyim. hem islemci olarak hem ram olarak daha ustun. ayrica retina ekran harika bir goruntu veriyor. retina ekrana alistiktan sonra baska bir ekrana bakinca sanki 90'lardan kalma bir teknolojiye bakiyormus gibi bir his geliyor.(13' air ve 21' imac dahil) retina ekranin bir dezavantajiyla suana kadar karsilasmadim. avantajini da soyledim. bahsetiginiz islemleri air'da da yapabilirsiniz ama performansi pro'daki kadar olur mu bilemem.
13 Mart 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
retina ekranla ilgili olumsuz şu yorumu yapabilirim, yeni aldığım NVDIA GT750 ekran kartı retina ekranı kaldıramıyor, 7399 tl vererek aldığım macbookpro'm, 2011 macbook pronun hızının kat kat gerisinde, finderda dosya önizlemek bile inanılmaz yavaş, sorun olduğunu düşündüm değişim yaptım, yenisi de aynı. Apple'da çalışan birisinin yorumu ise, dediğim gibi NVDIA'nın retina ekranı kaldıramadığını söylüyor, tabii bununla ilgili resmi bir bilgi yok. NVDIA yerine düşük Intel Irıs Pro'nun daha iyi olduğu bilgisi de forumlarda sıkça var.
oldukca illginc bir yorum. benim 13" retina'daki dandik hd graphics 4000 ile bile gayet iyi performans aliyorum. imovie'de video edit'i vs hic sorun cikarmiyor. GT750'nin performansinin cok daha iyi olmasi gerekmiyor mu? bir de ekran karti olarak iris pro'yu kullanirken donma oluyor mu?
deneme amaçlı olarak şuan grafik değişimini kaldırdım, o yüzden son 2gündür sadece NVIDIA'yı kullanıyorum. Çözebilmiş değilim açıkçası henüz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
21 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde misseagle Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
5 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde arteriyoskleroz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
–3 oy
1 cevap
26 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde Gkygkn Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
26 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde Gkygkn Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
5 Haziran 2015 seyyahemre Yardımcı (1,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Mart 2022 Mac Ailesi kategorisinde muzo Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,345 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,240 kullanıcı

...