settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

App Store Güncelleme Yapmıyor.

0 oy
App Storeda güncelleme var diyor güncelleme yapmak istediğimde Pages, Numbers ve Keynote için aşağıdaki uyarıyı alıyorum.Oysa ürün adıma faturalı bu sorunu nasıl çözebilirim?

Verdiği hata şu:

"Pages, başka bir Apple Kimliğiyle ücret iadesi yapıldığı veya satın alındığı için sizin Apple Kimliğinizle güncellenemiyor."
20 Temmuz 2020 macOS kategorisinde nkt Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Aynı Apple ID'yi kullandığınızdan emin misiniz? Kendi Apple ID'niz ile baktığınızda Satın Alınanlar içinde o uygulamaları görüyor musunuz?
20 Temmuz 2020 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
20 Temmuz 2020 nkt tarafından seçilmiş
Cüneyt Bey evvela cevap için teşekkürler. App Storda kendi Apple İD im ile oturum açmış durumdayım. Yani ID kendimin. Programlarda zaten Macbookta kurulu gelen satın alma işlemi yapmadığım uygulamalar.

 MacBook Pro'yu yeni aldım, bir genel sistem güncelleme verdi onu uyguladım sonrasında app storda bu güncellemeleri verdi fakat güncellemedi.
Bilgisayarı ikinci el mi almıştınız?
Hayır Cüneyt Bey sıfır aldım. Apple Türkiye üzerinden daha 2-3 gün oldu.
İlginç bir problem. Sanki sizden önce birisi o bilgisayarı açıp kullanmış sonra da iade etmiş, o uygulamalar da o kullanıcı üzerinde kayıtlı kalmış gibi geldi bana. Tabi ki benimki sadece bir tahmin. Problem farklı da olabilir, çünkü yabancı forumlarda aynı problemle karşılaşanların olduğunu okudum.

Launchpad üzerinde alt (option) tuşuna bastığınızda o uygulamalarının simgelerinde bir çarpı işareti görünür. O çarpı işaretine tıkladığınızda uygulama bilgisayarınızdan silinir. Daha sonra App Store'den indirebilirsiniz. İndirilen uygulama sizin Apple ID'niz üzerine kayıtlı olması gerekir. İsterseniz bu yöntemi uygulamaların birinde deneyin, probleminiz çözülürse diğerleri için de aynı yöntemi uygularsınız.
Cüneyt Bey, çözüm öneriniz işe yaramış görünüyor. Programları silip  tekrardan kurduktan sonra bir güncelleme hatası almıyorum.

Macbook daha önceden kullanılmış gibi bir görüntü vermedi bana ama yaklaşık bir ay kadar önce laptop almak için incelerken Apple Türkiye sitesinden bir ID oluşturmuştum ürünü aldıktan sonra kurulumu yaparken bu ID ile kurulum yapmak istediğimde hata vermişti ve yeni bir ID oluşturmamı istemişti aklıma bir bu geliyor soruna yol açabilecek gibi.

Sonuçta sorunum çözülmüş görünüyor; ilginiz, önerileriniz için çok teşekkürler, sağolun. Size kolaylıklar dilerim.
0 oy
Sorununuz çözüldü mü?
21 Temmuz 2020 yigitcpolat Yardımcı (650 puan) tarafından cevaplandı
Şuan çözülmüş gibi duruyor.Dün programları silip tekrar kurduğumdan beri güncellemeler ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.
0 oy
Aynı sorunu yeni aldığım MacBook Pro da yaşıyorum.İphone da kullandığım iCloud hesabımla giriş yaptım ve güncellemeleri yapmaya çalışırken aynı uyarıyı alıyorum.Apple kullanılmış ürün mü bana yolladı diye şüpheliyim
27 Temmuz 2020 happymoon Yardımcı (440 puan) tarafından cevaplandı
Benim de başıma gelse ben de şüphelenirdim, hatta iade ederdim. Ama yabancı forumlarda da aynı problemle karşılaşanlar olduğunu okudum. Diğer arkadaş daha önce kullanılmış izlenimi vermediğini belirtmiş, sizdeki durum nasıldı, kutunun jelatinini siz mi açmıştınız?
Evet kutunun jelatinini ben açtım.Kullanılmış gibi durmuyor ama belki 14 gün İçinde  iade edilen bir üründür diye düşünmedim değil?Şarj kabloları vs hepsi ambalaj içindeydi
Bugün Apple ı aradım.Apple sitesinden ürünü aldıysam asla kullanılmış bir ürün olmadığının garantisini verebilirim dedi.Uygulamaları silip yeniden güncelleyince sorun çözüldü.Sık karşılaştıkları bir şey olduğunu söyledi.Iphone da kullandığım icloud hesabımı kullanmıştım.Ondan olabilir dendi ama.Ben açıkçası şarj döngüsüne baktım henüz 1 o nedenle bende kullanılmadığını düşündüm ürünün.
Evet, daha önce de belirttiğim gibi, aynı problemle karşılaşanlar vardı yabancı forumlarda. Apple, kullanılmış ürün gönderecek bir firma değil ama işte acaba biri alıp açmış Apple ID'si ile kurulum yapmış sonra da iade etmiş gibi bir ihtimal de gelmedi değil akıllara. Neyse, iyi günlerde kullanın. :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
7 Mayıs 2021 Mac App Store kategorisinde larandey Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+3 oy
2 cevap
13 Eylül 2012 Mac App Store kategorisinde kemal-kose Yardımcı (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
21 Şubat 2021 macOS kategorisinde mm44 Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Şubat 2017 souldoll Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5 Aralık 2012 Mac Ailesi kategorisinde furkanaltunay Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
7 Temmuz 2015 Mac App Store kategorisinde Dejavu Yardımcı (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap
1 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde qqqqqqq Yeni Kullanıcı (340 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
14 Ekim 2014 Mac App Store kategorisinde mertkahveeci Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,749 kullanıcı

...