settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Harici Ekran Takılıyken Aşırı Isınma 16inç

0 oy
i9 16inç cihazımı genelde harici ekranda kullanıyorum normalde harici ekran takılı değilken 40 45 derece olan cihaz harici ekranda 60 derece altına inmiyor hiç bir şekilde boşta durarken bil amd ekran kartına geçtiği için fazla ısındığını düşünüyorum ama entegreye geçiş harici ekran takılıyken olmuyormuş güçlü ekran kartının ısınmasını engellemek için ne yapabilirim gücünü azaltmama yarayacak bir yazılım var mı? ve ara sıra durduk yere karnel %1000 cpu kullanıyor pc kullanılmayacak duruma geliyor ama derece 60 65 civarına oluyor
16 Mayıs 2020 Mac Ailesi kategorisinde etkilibey Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

0 oy
Merhabalar, öncelikle bağladığınız harici ekranın özelliklerini yazarsanız daha hızlı bir sonuca varabiliriz. Sorunuza gelirsek evet Macs Fan Control uygulaması ile bilgisayarınızın fanlarını istediğiniz devirde çalıştırabilirsiniz, MacBook larda gerçekten ısınmadan fan sesini duymuyoruz bu bilgisayarın kullanım konforu ile alakalı bir durum. Kendiniz daha yüksek devirlerde kullanarak bira daha performans elde edebilirsiniz.
17 Mayıs 2020 Bradstrike Deneyimli (4,110 puan) tarafından cevaplandı
altta paylaştığım resimi bir macbook topluluğuna attım ve ekran kartının çipinin yanmış olabileceğiniz söylediler normal fan ayarlarına alsam bile 53 derece civarında olsada cihaz 4 bin devir üzerinde çalışıyor apple teknik servisinede ulaşmak oldukça zor kısıtlamalardan dolayı buna benzer bir sorunla karşılan birinide bulamadım
0 oy

2k viewsonic 32inç bir ekran genelde yüksek devirde kullanıyorum fanları ama derece yine aynı ve bir kaç gündür dediğim gibi karnel %1000 oluyor şöyle bir ekran yakaldım az önce yine oldu 

17 Mayıs 2020 etkilibey Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından cevaplandı
Dedikleri gibi ekran kartı çipi yandı mı sorunları tespit etmek için bir donanım testi yapmanızı öneririm neden kaynaklandığını biliyor olursunuz hem kesin olarak, desteğe ulaştığınız da direkt sorunu bildirirsiniz. Donanım testi yapmak için bilgisayarı açarken “d” tuşuna basılı tutun dili seçin, isterseniz wifi ye bağlayıp devam edin.
Bunu ilk sıkıntı çıkmaya başladığında denedim ama bir sorun çıkmadı şimdi baştan herşeyi silip yükledim ama harici ekrana takınca güçlü ekran kartı devreye girince macos sisteminin defult fan ayarları benim macs fan control de yaptığım ayarlardan çok daha hızlı çalışıyor derece 60 civarı olmasına rağmen yarın apple servisi arayacak randevu aldım cihazın sorununu uzaktan tesipt edebilirlerimi bunu merak ediyorum işlerim nedeni ile şu sıralar 1 2 hafta cihaz olmadan durmam imkansız gibi
0 oy
Merhaba 2 hafta önce bende aynı cihazı aldım macbook pro 16 inç ve harici ekrana bağlayınca bende de aşırı ısınma ve hızlı sarj tüketim sorunu yaşanıyor, apple telefon destek ile görüştüm SMC ve MVRAM sıfırlaması yaptık ama hiç bir şey çözülmedi, telefondaki yetkili bana harici ekran bağlamalarında bilgisayarın kendi standartları dışına çıktığından ısınmanın normal olabileceğini söyledi ve performanısı etkilemediği sürece ısınma durumunda sorun yok dedi, ama ben performan olayını anlayacak kadar ekranı kullanmaya devam etmedik macbook a zarar verdiğini düşünerekten, sonuçta aşırı ısınıyor ve batarya neredeyse 3-4 kat daha hızlı tükeniyor. Siz bir çözüm bulabildiniz mi acaba bu soruna?
24 Eylül 2020 szraksy Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Selamlar,

bendede MacBook Pro 16" var ve hariciye monitör'e bağladığım zaman ısı 58-60 ortalamada seyrediyor ama tabi MacBook un kendi ekranı kapalı ise, eğer MacBook un kendi ekranıda açıksa sıcaklık 65 üstüne çıkıyor ve turbo fan devreye giriyor, sıcaklık 75lere kadar çıkıyor.

MacBook u kendi halinde kullandığımda ise sıcaklık 40" civarında seyrediyor.

bir diğer konuda şu; harici ekrana display port tan bağlayınca sıcaklığın daha çok yükseldiğini fark ettim, harici monitör ün hami portunu kullandığımda sıcaklık daha az artıyor. Burada ilginç olan ise hami porta bağlantı yaparken MacBook un usbc çıkışında convertor kullanıyorum oysa display port bağlantısını doğrudan usbc > hdmi olarak yapıyorum.

harici ekranım Xiaomi 34" gamer monitor.

yukarda bahsettiğim konularda fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

benim aklıma gelenler; acaba bu sıcaklık değişimleri kullandığımız kablonun kalitesine göre değişiyor olabilir mi? ben apple sitesinde satılanlardan almadım, oradan alsaydım fark eder miydi? yada bu sorunların önüne geçmek için neler yapabiliriz?

vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
3 Aralık 2020 atakanhere Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Merhaba şu an da aynı sorunu ben yaşıyorum, çözüm bulabildiniz mi acaba?
21 Temmuz 2021 emrecording Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
23 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde z_yataganbaba Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
23 Temmuz 2014 Diğer kategorisinde alepren Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
28 Haziran 2020 Mac Ailesi kategorisinde Alperen Enes Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
30 Ocak 2020 macOS kategorisinde etkilibey Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Ağustos 2018 Mac Ailesi kategorisinde fundamer Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,329 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,783 kullanıcı

...