settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

macbookpro internete bağlanıyor internet gelmiyor

0 oy
Modem değişti hg255s modem kullanıyorum İnternet bağlandı diyor ama hiçbir site açmıyor inernete bağlı dğilsiz diyor. ayarlarla ilgili sorun mu var modem üzerinde n 5g yi kapttım yine farketmedi.
11 Eylül 2018 Mac Ailesi kategorisinde Gurselkeskin Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

Aşağıdaki adımları tekrar bağlantı sağlayana kadar sırayla denemenizi öneriyorum.

1. Başka bir site veya uygulama deneyin.

Problemin tek bir web sitesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığından emin olmak için yüksek güvenilirliği olan google.com gibi başka bir siteye gidin.

Benzer şekilde, problemin kullandığınız uygulamada (eposta uygulaması veya web tarayıcısı) olup olmadığını anlamak için internete ihtiyaç duyan başka bir uygulamayı kullanın. Eğer sadece bir siteye bağlanmakta sorun yaşıyorsanız Down For Everyone Or Just Me adresine gidip problemli siteye ait URL'i girin. Hizmet, internete bağlı diğer bilgisayarların siteye başarılı bir şekilde bağlanıp bağlanamayacağını size söyleyecektir.

2. Ağ Tanılama'yı kullanın

Bazı ağ sorunları türleri, tarayıcınızın bir Ağ Tanılama düğmesine sahip olmasına neden olabilir. Bu, OS X’in bağlantı sorununuzu hata ayıklamaya yardımcı olma yoludur ve bu yardımı kabul etmenizi öneririm. (Bir düğme görmüyorsanız, Ağ Tanılaması'nı manuel olarak başlatabilirsiniz. Bunu yapmak için, Apple menüsü> Sistem Tercihleri'ni seçin ve Ağ'ı tıklatın. Bana yardım et'i ve ardından Tanılar'ı tıklatın.)

Ağ Tanılama yardımcı programı, ethernet veya Wi-Fi bağlantınızı ağ yapılandırmasına ve DNS sunucularına kadar uzanan bir dizi soru ve testte size yol gösterecektir. Bazen yardımcı program problemleri kendisi onarabilir; yapamadığı zaman, genellikle sorunun niteliği hakkında daha ayrıntılı bilgi verir ve çözüm önerileri sunar.

3. Wi-Fi menü kontrolleri

Mac'iniz İnternet'e Wi-Fi üzerinden bağlanıyorsa, olmasını istediğiniz ağa bağlı olduğunuzdan emin olmak için Wi-Fi menüsünü (ekranın sağ üst köşesinde) kontrol edin. Mac'lerin uygunsuz zamanlarda daha az arzu edilen ağlara bağlanabiliyorlar.

Menünün simgesi, herhangi bir ağa başarılı bir şekilde bağlanamadığını belirten bir ünlem işaretine sahipse, menüden Kablosuz Ağı Kapat'ı seçmeyi, yaklaşık 30 saniye beklemeyi ve ardından Kablosuz Açık seçeneğini belirlemeyi seçmeyi deneyin. Bu da çalışmıyorsa, Mac'inizi yeniden başlatın. Bazen Wi-Fi'nin bağlanmasını engelleyen tuhaf hataları temizlemenin tek yolu budur.

4. Başka bir cihaz deneyin

Aynı internet bağlantısını kullanan başka bir bilgisayara veya mobil cihaza erişiminiz varsa, o cihazdaki bir web sitesine bağlanıp bağlanamayacağınızı kontrol edin. Aksi takdirde, Mac'inizi sorunun kaynağı olarak en azından dışarıda bırakabilir ve bir çözüm için başka bir yere bakabilirsiniz. Ancak, diğer cihaz bağlanabilir ve Mac'iniz yeniden başlatıldıktan sonra bile bağlanamazsa, “DNS ayarlarınızı kontrol edin” adımına atlayabilirsiniz.

5. Modeminizi veya yönlendirinizi sıfırlayın

Mac'inizin dışındaki ağ sorunları için Mac'inizin bağlı olduğu ağ aygıtına (AirPort baz istasyonu, Time Capsule, yönlendirici, anahtar veya hub gibi) sahipseniz veya bunları kontrol ediyorsanız, bu aygıtı kapatın, yaklaşık 10 saniye bekleyin ve tekrar açın. Tamamen açılmasını bekleyin (bazen birkaç dakika sürebilen çok adımlı bir işlem) ve tekrar bağlanmayı deneyin.

Siz ve İnternet arasında, örneğin bir kablo modemine bağlı bir AirPort Express gibi bir cihazdan daha fazlası varsa, internete en yakın olanla başlayın ve ardından Mac'inize geri dönün ve her birinin kapatıp açın.

6. DNS ayarlarınızı kontrol edin

Etki Alanı Adı Sistemi (DNS), Mac'inizin etki alanı adlarını (apple.com gibi) IP adreslerine dönüştürmesini sağlar (17.172.224.47 gibi). Mac'inizin kullandığı DNS sunucusu çevrimdışı, yavaş veya hatalıysa, herhangi bir siteye veya hizmete bağlanamayabilirsiniz. Google.com gibi hiçbir web sitesinin yanıt vermemesi durumunda DNS'nin işlevsel olup olmadığını kontrol etmenin kolay bir yolu var. Tarayıcınızda şu URL'yi yazın: http://74.125.230.243. Bu, Google web sitesini getirmelidir. Öyleyse, internet bağlantınızın iyi olduğunu ve sorunun yalnızca alan adlarını aradığını biliyorsunuz.

Bu sorunu gidermek için, Sistem Tercihleri'nin Ağ bölmesini açın ve soldaki listede ağ bağlantınızı seçin. Gelişmiş'i ve ardından DNS'yi tıklayın. DNS Sunucuları alanında, bir veya daha fazla IP adresi görmelisiniz. Bu adresler etkinse (gri yerine siyah), her birini sırayla seçin ve eksi işareti (-) düğmesine tıklayın. Daha sonra, orada zaten gri olan adresler olup olmadığına bakılmaksızın, artı işaretini (+) tıklayın ve 208.67.222.220 değerini girin; 208.67.222.222 ile tekrarlayın. (Bu adresler, ISS'nizin kullandığı varsayılan sunuculardan genellikle daha güvenilir olan ücretsiz bir DNS hizmeti olan OpenDNS'e işaret eder.) Tamam'ı ve ardından Uygula'yı tıklatın. Şimdi tekrar bağlanmayı deneyin.

Tekrar online olma

Tüm bu adımları uyguladıktan sonra bilebağlantınız geri gelmez çünkü bazı kesintiler kontrolünüzün ötesinde olabilir. İnternet'in dağıtılmış niteliğinden dolayı, bir İSS'deki bir ekipman hatası, yalnızca İSS'nin müşterilerini etkileyebilir. Ve daha büyük ölçekte, büyük bir fiber optik kablonun kazara hasar görmesi (ve bazen) büyük bir bölgeye Internet erişimini silebilir. Yani, bazen bir internet kesintisi için tek çözüm, bunun düzeltilmesini beklemek. Fakat sorun yerel ağınızın ötesindeyse, İSS'niz ile iletişime geçin.

11 Eylül 2018 Fatih Şahin Uzman (27,590 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
20 Mart 2021 macOS kategorisinde ozanatmaca Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
18 Eylül 2015 Diğer kategorisinde Akcanil Yardımcı (790 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Şubat 2013 Mac Ailesi kategorisinde nyalim Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
7 Haziran 2014 Mac Ailesi kategorisinde COMODOR45 Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Temmuz 2017 iPhone / iPad kategorisinde developer Deneyimli (5,490 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
22 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde emrhyldrm Deneyimli (3,000 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,127 kullanıcı

...