settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Air mi Windowslu notebook mi?

0 oy
Macbook Airdeki keynote, pages gibi uygulamalardan sunum hazırlayıp windowslu arkadaşların pc'leriyle psylaşım yapabilir miyiz? Yada iworkden hazırlayıp windows office programlarına çevirebilir miyim? Daha önce iwork kullanmadım ama keynoteda power pointe göre çok daha fazla şablon vs. seçenekleri var diye duydum, eğer ben bunları kullanırsam windowslu pc'ye attığımda sunumda bozulmalar olur mu? Çoğunlukla ödev, yazı yazma, sunum hazırlama gibi kullanacağım, macbook mu yoksa normal notebook mu almalıyım?(3. Nesil iPadim var ama genelde eğlence ve kısa internet araştırmaları için kullandığımdan bilgisayar almayı düşündüm. Eğer bunları rahatça ipadimden de yapabilirsem almayabilirim de.). Cevaplarınız önemli benim için.
Dipnot: Gönlüm macbooktan yana, bu dediklerinin hepsini ipadde yapamazsın ama macbookta sorunsuz yapabilirsin derseniz macbook almayı düşünüyorum. Teşekkürler şimdiden.
29 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde meldaakkaya Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
iwork uygulamalariyla hazirlanan dokumanlari ms office formatina cevirip windows pc'lerde acabilirsiniz. ancak font uyumsuzlugu veya efektlerdeki uyumsuzluklardan dolayi mac'de hazirladiginiz gibi calismayabilir. mesela keynote ile hazirlanmis bi sunumu powerpoint formatina cevirdigimizde sunumdaki videolarin hicbiri pc'de acilmamisti.

ipad icin iwork tabiki mac'deki kadar kapsamli degil ve sahsi fikrim mac'de calismak ipad'e gore cok daha kolay. ancak windows ile paylasim konusunda yukarida bahsettigim sorunlar var. bunun disinda pek bir sorun yasayacaginizi sanmiyorum. ek olarak mac'e ms office yuklemek de mumkun. mac kullanmak pc'ye gore cok daha rahat. uyum sorunu da yasamazsiniz.
29 Temmuz 2016 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim bilginizi ve tavsiyenizi paylaştığınız için. Ms officein 'fake'ini yıllardır ücretsiz şekilde normal pclerde kullanınca macde her yıl ücret vermek insana biraz koyuyor açıkçası :) bir kere satın alınsa alınır elbette ama her yıl olunca gözüme batıyor. O yüzden varolanların yada sorun çıkarmayan ücretsizlerin windowsla uyumu daha işime yarar. Çok sağolun tekrardan:)
office 2016 for mac'te bir defa ucret aliniyor. yillik abonelik seklinde degil.
https://products.office.com/en-us/buy/compare-microsoft-office-products?tab=omac

ucretsiz diger alternatiflere hic girmeyin. performans olarak tek kelime ile rezaletler.
Ipadde yıllık abonelik şeklinde olunca macte de öyle diye tahmin etmiştim ama sizden bunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim.
rica ederim. ne demek.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap
25 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde cryblood Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
2 cevap
27 Mart 2015 airbus380 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Ocak 2019 macOS kategorisinde macgarantibelgesi Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
30 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde klbroglu Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde Clumsycoder Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
4 Nisan 2014 Mac Ailesi kategorisinde LeeCoop Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap
4 Şubat 2014 Mac Ailesi kategorisinde heman123 Yardımcı (1,330 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,801 kullanıcı

...