settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook mu yoksa başka bir dizüstü bilgisayar mı?

0 oy
Merhaba arkadaşlar. Yakın bir zamanda günlük kullanım için (internette gezinmek, film izlemek vb) bir bilgisayar alacağım, lakin ömrüm hayatım boyunca hep windows işletim sistemli bilgisayarlar kullandım bundan dolayı Apple'ın sistemine hiç alışık değilim. MacBook alma gibi bir fikir de hiç aklımda yoktu aslında, ama benim için en önemli şey film izlemek ve genelde de hep bluray filmler izliyorum. O yüzden bana herkes gerek görüntü kalitesi gerek ses kalitesi senin için en ugunu MacBook olur dediler. Her ne kadar film izlemek dışında çok bilgisayar kullanan bir insan olmasamda öğrenci olduğum için zaman zaman office programlarına, yazıcı-taracıya, usb bellek kullanımına ihtiyaç duyuyorum. Özellikle de telefonumu sıkça bilgisayara bağlayıp şarkı atan bir insanım, ama telefonum da android(samsung). Elbette sorum şu olacakki tüm bunlar göz önüne alındığında benim için en uygunu MacBook mu yoksa başka bir bilgisayar mı olur? Bu konu hakıında bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse gerçekten çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. :)
7 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde slashthecat Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
mac'ler çok daha stabil, uzun ömürlü, kolay kullanımlı bilgisayarlardır. windows-mac kıyaslamasında mac her zaman önde gelir, bunu bütün kullanıcı yorumlarından görebilirsiniz. ama sadece internet ve film için mac'e bu kadar para vermek.. bilemiyorum, sizin kararınız.  bütçeniz varsa, uzun ömürlü istiyorsanız mac'i tercih edin.
7 Temmuz 2016 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
Cevap için çok teşekkürler. Yurtdışından alacağım için MacBook da alsam pc de alsam fiyat olarak Türkiye'de olduğu kadar bir uçurum olmayacak diye düşünüyorum. Benim asıl dert ettiğim normal pc de gayet rahatça kullandığımız şeylerin (usb bağlantısı, bellek, yazıcı, office programları vs) MacBook'da kullanımının nasıl olduğu, çünkü öğrenci olduğum için mecbur bunları da kullanmak zorunda kalıyorum. :/
usb bellek yazıcı bunların hepsi aynı. office için de, hem microsoft office for mac seçeneğiniz ver hem de mac'in kendi office uygulamaları. istediğinizi kullanırsınız. bu saydıklarınız arasında fark yaşanan bir durum yok. başka spesifik sorunlarınız, sorularınız varsa yine sorabilirsiniz. yalnız lütfen altıma yorum olarak yazın ki bana bildirim gelsin.
Tamamdır tekrardan çok çok teşekkürler, gerçekten çok yardımı oldu. Son bir soru sormam gerekirse, sizce kullanım şeklim göz önüne alınınca hangi MacBook modelini satın almam gerekir?
air tavsiye ederim ben. küçük, işinizi görür, taşıması kolay.
Tamamdır teşekkürler.
rica ederim.
–3 oy
Soruyu sorduğunuz platform inanın ki çok yanlış olmuş, bence daha tarafsız bir forum sitesinden yardım alsanız veya bir teknoloji merkezine gidip MacOS X ve Windows tabanlı pc leri kendiniz bizzat denemeniz sizin için daha iyi olacaktır.

SAYGILAR
8 Temmuz 2016 bodycann Deneyimli (5,840 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Eğer taşınabilir olmayacaksa sadece film internet için mac mini fazlası ile tatmin eder.Macbook şu fiyatlar ile fazla pahalı olur.
8 Temmuz 2016 eyoruk Yardımcı (470 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
17 Haziran 2014 ogzhnozcn Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
3 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde klbroglu Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Ocak 2020 Mac Ailesi kategorisinde macbook air kaşifi Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap
0 oy
1 cevap
3 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde hucreonbir Yardımcı (860 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde altf4 Yardımcı (710 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
2 Eylül 2017 gülşah Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,755 kullanıcı

...