settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Yeni aldığım imac kasıyor Acil Yardım!

0 oy
Merhaba yeni imac 5k retina 27'' i5 aldım. (Macte neler yaptığımı neler yüklediğimi detaylarıyla anlatmam lazım ki sorunun ne olduğunu bileyim.) creative cloudu indirdim ve ordan da adobenin ındesıgn, photoshop, ve illüstratör programlarını indirdim bir de lol oyununu indirdim. (Indesıgnda kitap yazıyorum bu arada) Indesıgndaki işimi yaparken başta hiçbir sıkıntı yoktu fakat birkaç gün sonra takılıp kasmaya başladı yazılar sonradan geliyor programlar olduğundan geç açılıyor. Sorunu fark edince hemen değişim istedim değişimi yaptılar fakat yine aynı şey oldu. Bu arada hard disk takmıştım (wd marka) virüs falan da yok onda ama hard diskten mi kaynaklandı ne oldu anlamadım. Sorun nedir? Lütfen cevap verin :(
7 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde gzmkc Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
dosyaları harddisk üzerinden mi açıyorsunuz yoksa imac üzerindeler mi? eğer harddiskten açıyorsanız yavaşlık normal.

fakat bunun dışında indesign, photoshop gibi programlar zaten güç isteyen programlardır, bahsettiğiniz geç açılma süresi nedir örneğin? ssd'ye rağmen 15-20 saniye gibi zamanlarsa bunlar normaldir. bunları programların lisanslı olduğunu varsayarak yazıyorum, crackliyse her türlü sorun olabilir.
7 Nisan 2016 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
sadece illüstratörle ilgili bir dosyayı harddisk üzerinden açmıştım fakat onu da masaüstüne attım harddisk kullanmıyorum artık yani. Örneğin 5 dakika kasıyorsa sonrasında normale dönüyor daha sonra tekrar yavaşlıyor. Bazen pencereyi aşağı indirirken hafif takılarak iniyor. Kullandığım programları adobenin sitesinden deneme sürümü olarak indirdim. İnternette gezinirken kasma olmuyor sadece özellikle ındesıgnda oluyor. Ama olmaması gereken bir durum değil mi sizce de ne yapmam gerekiyor anlamadım? :(
Sanırım dediğiniz gibi lisanslı olmadığı için yapıyor olmalı. İnternette kasma problemi yok çünkü bu 3 programdayken oluyor kasma. Sizce de lisanslı olmadığından mı kaynaklıdır?
öyle olma ihtimali yüksek. ama adobe'in sitesinden deneme sürümü indirdim dediniz, bu durumda programlar orjinaldir, eğer üzerine herhangi bir crack atmadıysanız.
Evet adobenin sitesinden deneme sürümü olarak indirdim. Peki neden kaynaklı olabilir ki? Baştan beri bi kasma olsa tamam dicem ama dediğim gibi ilk başta hiç kasmayan program bikaç gün sonra kasmaya başlıyor.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
0 oy
3 cevap
0 oy
1 cevap
15 Ağustos 2021 Mac Ailesi kategorisinde Sametuygan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
16 Eylül 2017 Hllreyosx Yeni Kullanıcı (340 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,347 soru

22,760 cevap

15,870 yorum

72,969 kullanıcı

...