settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac Air 13,3 aldım, hızı ve program silme hakkında sorum var

+1 oy
Arkadaşlar selamlar,

Büyük bir hevesle mac aldım, ancak şimdi pekte memnun değilim. Sorumlarım şunlar;
Malum ilk önce güvenlik diyerek bir antivirüs (Kaspersky deneme sürümü) programı yükledim. Sonrasında bilgisayar yavaşladı ve sileyim dedim. Silmeyi Kaspersky kaldırma menüsünü göremediğim için doğrudan sistem dosyasını çöp kutusuna sürükleyerek yaptım. Şimdi her bilgisayar açıldığında Kasp amblemi yukarıdaki çubukta çıkıyor. Akabinde de Sophos yükledim. Bilgisayar yine yavaşladı, onu da sildim. Sophos u normal remove kısmından sildim. Sonuç olarak bilgisayarım halen daha yavaş, ve Kasp ambelimini bir türlü silemiyorum.

Soru 1: Kasp amblemini nasıl silerim?
Soru 2: Yavaşlamasının başka nedeni olabilir mi?
Soru 3: Siz hangi antivirüs programını kullanıyorsunuz?

Yardımlarınız için teşekkürler.
16 Aralık 2012 Mac Ailesi kategorisinde mehilak Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
Mac için antivirus kullanmanıza gerek yok, zaten mac için mevcut antivirus yok. o yuzden time machine ile dosyalarınızın bir yedeğini alıp yeniden kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Mevcut yavaşlamanın sebebi de büyük bir ihtimalle yüklediğiniz antivirus programıdır
16 Aralık 2012 ccemboz Deneyimli (2,930 puan) tarafından cevaplandı
cevabınız için teşekkürler, mac için tehlikeli yazılım olmadığı için mi antivirüs yok? bu arada dediğinizi denedim, time machine açtım ancak geçerli bir kapsül yok sanırım yanlış anlamadıysam. Araştıracağım nasıl kullanıldığını.
hayır zararlı yazılım diyebilceğimiz tek şey mackeeper, kaspersky türünden antivirus olduğu iddia edilen yazılımlar. time machine kullanımı için yardımcı yazıyı ise http://www.sihirlielma.com/2011/02/20/time-machine-ile-macimizi-yedeklemek/ linkinde bulabilirsiniz
0 oy
Mac için antivirüs kullanmamanız gerektiği konusuna bende katılıyorum. İnternet geçmişi 3-5 seneyi geçmiş birisi zaten nerelerden nelerin bulaşabileceğini anlar biraz da olsa.

Karsperskiy amblemi için Macintosh HD > Kitaplık > Application Support içinde Karspersky e ait birşey varmı bir bakın varsa orayıda temizleyin , büyük ihtimalle kalkacaktır.
20 Aralık 2012 duwayn Deneyimli (5,370 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Sayın Mehilak

Apple pc leri özellikle macbook air ki ben yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. onların işletim sistemleri windowslardan farklıdır. kısaca emin olun gayet korumalılar sizin extradan bir virus programı indirmenize gerek yok. Ayrıca madem yeni kullanısınız size tavisyem indirmek istediğiniz program ne olursa olsun MUTLAKA MAC İLE UYUMLU OLMASINA DİKKAT EDİN. örneğin; vlc programı hani şu koni şeklinde film izleme programı onu indiremek istiyorsunuz arama motoru (google) a vlc for mac yazmalısınız... hangi programı indirmek istiyorsanız "for mac" ifadesini kullanınız. ayrıca ilk olarak appstore dan arayın indirmek istediğiniz prgramı daha saglıklı olur.

maclerin işletim sistemlerinden dolayı extra bir virus prıgramı indirmenize gerke yok. mevcut programı silmek için de "system prefences" ayarına tıklayın oarada indirdiğiniz virus programını muhtemelen göreceksiniz. programın üstüne gelin sağ klik remove yapın ve bu işlemden sonra pc sinizi tekrar başlatın (restart) sorunun ortadan kalkması gerekmektedir.

Pc nizin yavaşlama nedeni mac için uyumlu olmayan prgramları indirip yüklemye calısmanız. onun içind ezaten bir virus programı var bostan yere baska virus prgamları indirmekle zaman kaybetmeyin.

Mutlu günler
31 Ocak 2014 ozzypac Yardımcı (780 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+3 oy
2 cevap
23 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde nc39 Yardımcı (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Eylül 2015 iPhone / iPad kategorisinde ufukarpacioglu Yardımcı (1,130 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap
27 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde mrttttt Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Temmuz 2014 Mac Ailesi kategorisinde umutcanmiroglu Deneyimli (2,560 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
18 Haziran 2018 ufukkskr Yardımcı (640 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
24 Temmuz 2014 Mac Ailesi kategorisinde Michael31 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,844 kullanıcı

...