settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Apple TV ile Mac'de film izlerken birden bağlantı kopuyor ne yapmalıyım?

0 oy
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle harika bir platform olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bir cümle de Apple TV için; harika bir alet ve inanılmaz bir kullanıcı dostu. Itunes store'nun Türkiye'de açılması ile birlikte de çok daha yaygınlaşıp kullanım alanı artıcaktır diye düşnüyorum.
Apple TV ile gayet güzel ve keyifli filmler izliyorum fakat bazen birden bire tam filmin ortasında Apple TV bağlantısı kesiliyor. Film MAC'imde devam ediyor ama Apple TV'de Film donuyor ve sonra bağlantı kopuyor. Bu sorunu Apple TV ayarlarından Apple TV'yi aç kapat yapıyorum ve sonra simge MAC'imin ekranına geliyor, tekrar bağlantı yapıp  filme kaldığım yerden devam ediyorum. Bu sorunun kaynağını hala bulamadım, fikri olan varsa bekliyorum teşekkürler.
16 Aralık 2012 Apple TV kategorisinde den!z Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Merhaba,

Benzer sorunları yaşıyordum fakat bir şekilde bu sorunu aştım.

Öncelikle Apple TV 3.0 güncellemesi geldi, onu kurduğunuzu varsayıyorum.

Ben bu sorunu yaşadığımda güncelleme çıkmamıştı, ben de power saving özelliklerinden şüphelendim. Tam nokta atışı yapamasam da Macbook bir süre kullanlılmayınca bazı özellikleri kapatıyor. HDD, ekran vs. Ben bunların süresini uzatınca kesilme olmadığını gördüm. Yani tam hangi özelliği arttırınca bilemiyorum fakat sebep bence powersaving sırasında kapatılan servisler - donanımlar. Örneğin HDD kapanış süresini 1 saat yaparak deneyebilirsiniz.
18 Aralık 2012 ParacelciuS Yeni Kullanıcı (370 puan) tarafından cevaplandı
Merhabalar bende yeni bir mac kulanıcısıyım ve bu sorunu bende yaşıyorum bunun daimi bir çözümü var mıdır yok sa böle yaşamaya devam mı edicaz çok can sıkıcı nette pek bir bilgi bulamadım yardımlarınızı bekliyorum
Oncelikle apple tv versiyon guncellemesini yapmalisiniz. Ama asil sorun muhtemelen mac'teki enerji- guc seceneklerinde. Pil gostergesine tiklayarak hem pil kullanilirken hemde ac kullanilirken secilmis olan tasarruf secimlerini guncelleyin. İlk kurulumda sistem kendisini 15dk sonra ekran ve 1 saat sonra tum sistemi stand by konumuna almak uzere ayarlamis durumdadir.
Bunlari denedikten sonra cozume ulasamazsaniz ltfn bildirin alternatif cozum ve denemeler yapalim birlikte
Apple tv nin yazılımı güncel 5.2 dediğiniz güç seçeneklerinide denedim film izlerken birden tv deki görüntü donuyor ama mac ekranındaki görüntü devem ediyor mesela internettede bi tv programını yansıttığımda aynı şey başıma geliyor aralıklarla aynı işlemi tekrar yapmam gerekiyo bi çözümü olması lazım inşallah deneyerek hep braber buluruz ilginiz için teşekkürler
Apple Tv nin internet baglantisi kopuyor olabilirmi? Onu kontrol ettiniz mi ?
Durum şu şekilde oluyor apple tv den izlerken birden tv deki görüntü donuyor ama mac teki görüntü devam ediyor ve köşedeki airplay simgesi kayboluyor bende bilgisayardan wifiyi kapatıp açıyorum simge geri geliyo yeniden apple tv ye bağlanıyorum ama bu 15 20 dk da bir bazende uzun zaman geçince oluyor bi anlam veremedim modemden falan mı acaba?
Mac'in internetten dusuyor. Bunun tek aciklamasi bu gibi anlasiliyor anlattiginiz durumdan. Mac'in isletim sistemi de gunceldir muhtemelen. O halde geriye tek secenek modemden yada internet agindan kaynaklanmasi aciklamasi kaliyor.
uydunetin netmaster modemini kullanıyorum apple tv ye bağlı olmadığım zaman hiç böyle netten düşme falan olmuyor ayrıca apple tv de sadece müzik dinlediğimde bu sorunu yaşamıyorum

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap
0 oy
1 cevap
9 Ocak 2013 Apple TV kategorisinde mayeseren Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
12 Haziran 2012 Apple TV kategorisinde snow Yardımcı (460 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap
28 Mayıs 2012 Apple TV kategorisinde Salih Elmaagacli Uzman (21,750 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
16 Haziran 2014 Apple TV kategorisinde Hrn Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
14 Ekim 2015 Apple TV kategorisinde ecz.hilal Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Temmuz 2013 Apple TV kategorisinde MTCOKAN Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
18 Mayıs 2013 Apple TV kategorisinde ersinsa Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
6 Şubat 2013 Apple TV kategorisinde amebek Yardımcı (770 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
6 Şubat 2013 Apple TV kategorisinde mcankahya Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,328 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,735 kullanıcı

...