settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac'te kaydedilmiş web parolaları iPhone'da otomatik doldurulmuyor?

0 oy
Macbook Pro cihazımda kayıtlı web parolalarını, iPhone cihazımda otomatik dolduracak şekilde ayarlayamıyor muyuz? iCloud Anahtar Zinciri iki cihazda da aktif.

Not: Daha önce iPhone'umdan giriş yaptığım sitelerde bile parolalar kaydedilmiyor. Safariden çıktıktan sonra tekrar girmem gerekiyor. (Bilgiler kaydedilsin mi gibi soruyla da karşılaşmıyorum. Mac'te böyle bir sorun yok, otomatik parola doldurma sorunsuz kullanılıyor.)
11 Ocak 2016 iPhone / iPad kategorisinde umutayberk Deneyimli (3,480 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
ben de uzun süredir 1password kullanıyorum dropbox ile, mac'te bütün browserlarda kendi kısayoluyla "cmd+," tuşlarıyla bütün parolaları dolduruyor, ios'te de safari de aynı şekilde. ayrıca bir çok uygulamanın 1password'le uyumluluğu var, uygulama içinden de 1password logosu olduğunda,buna tıklayarak hemen dolduruyorsunuz.

çoğu zaman ciddi indirimler oluyor, bunları takip etmenizi öneririm, şuan 104 tl civarında olması lazım app store üzerinde, ben app store üzerinden almadım, uzun süre bekledim sonunda 50 tl civarı bir miktara satın alabilmiştim, aklınızda olsun. kesinlikle tavsiye ettiğim bir uygulamadır, bunun dışında da bazı özellikleri var, sitesinde uzun açıklamalar ve videolar mevcut, incelerseniz göreceksinizdir.
11 Ocak 2016 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
11 Ocak 2016 umutayberk tarafından seçilmiş
Şuan 129.99 tl. takipte kalacağım.
Teşekkürler..
Yalnız  kötü bir tarafı da vardır 1Password uygulamasının; bağımlılık yapar. :)
doğru, Cüneyt Bey'e katılıyorum.:)

Bir kötü özelliği daha var aklıma gelmişken yazayım, bazı uygulamalar için zor ve random şifreler oluşturuyorsunuz, gmail diyelim mesela güvenliği arttırmak için, örneğin 25 haneli: xjd78aslk5asncx2asd1df89 gibi bir şifreniz oluyor, 1password varken hiç sıkıntı yok, ama başka bir yerden o uygulamaya girmek eziyete dönüşüyor bu tarz durumlarda, bilginize. :)
Ücretinden çok, daha önce bahsettiğim gibi üçüncü parti uygulamaları kullanmayı tercih etmediğimden satın almadım ama iyice meraklandırıyorsunuz, Cüneyt Bey :)
Güvenlik için bulunması zor şifreler oluşturmanın dezavantajı, hesabınızın güvenliğinden önemli değil bence :)
Zor şifreler oluşturması sizin seçiminize kalmış, isterseniz kendi şifrelerinizi kendiniz de üretebilirsiniz. Ve yanlış hatırlamıyorsam 256 bit ile şifreliyor parolalarınızı.
Az önce 1password'u indirdim. Az sonra incelemeye başlayacağım.

Bir de şu linkteki başlığa göz atabilirseniz harika olur..
Buyrun: http://sorucevap.sihirlielma.com/40664/macte-mail-görünümünü-özelleştirme
daha önce konuşmuştuk, şuan ucuzladı App Store'da önceden 104ken şuan 64lira gibi bir ücrette,bilginiz olsun.
+1 oy
iOS tarafındaki Safaride bu özelik var mı emin değilim. Parolaları kaydedeyim mi diye sormadığına göre yok gibi. Ben 1Password kullanıyorum, sorun olmuyor.
11 Ocak 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Genellikle Mac'te oturum açtığım için, iPhone'da da aynı parolaların doldurulması çok önemli bence. Daha önce iOS Safari'de bazı sitelerde giriş bilgileri kayıtlı kalıyordu. Fakat bu, web sitesinin "beni hatırla" özelliğinden miydi, Safarinin kabiliyetinden miydi hatırlamıyorum. Handoff özelliği, bahsettiğim özelliğe göre daha zor bir şey. Parola senkronizasyonu olmaması bana tuhaf geliyor. Bahsettiğiniz uygulamaya parolaları elle girip, elle mi alıyoruz yoksa otomatik çekiliyor mu bilgiler?
iOS tarafındaki Safari'nin beni hatırla özelliğinden olabilir. Şimdiye kadar iOS tarafındaki Safaride ne parola ne de kredi kartı bilgileri için saklayayım mı diye bir soru ile karşılaşmadım. Sistem Tercihleri > iCloud altında hem Anahtar Zinciri hem de Safari seçili mi bir kontrol edin. Ben 1Password kullandığım için Mac tarafında Safaride parola tutmuyorum.

1Password Mac tarafı ücretli iOS tarafı ücetsiz. Herhangi bir taraftan bir kere girildiğinde tüm cihazlarınızda kullanabiliyorsunuz. Mac App Store sürümü iCloud ile, diğer sürümü Dropbox ile senkronize çalışabiliyor.
Anahtar Zinciri açık ama faydası yok. Ben parola, kredi kartı vs. bilgilerimin bulunduğu platformlarda üçüncü nesil uygulamalar kullanmayı pek sevmiyorum. Apple sağolsun, bazen mecbur bırakabiliyor! 1Password'u biraz araştırıp değerlendireceğim.
Bu arada ilginize teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
21 Mayıs 2018 iPhone / iPad kategorisinde selcukatay Deneyimli (3,360 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap
29 Haziran 2012 Mac Ailesi kategorisinde iYusuf Deneyimli (7,200 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap
30 Mart 2012 iCloud kategorisinde Captainmac Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde Antiokhos Uzman (16,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde AttilaHan Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Ekim 2022 iPhone / iPad kategorisinde FurkanB. Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Eylül 2021 iPhone / iPad kategorisinde xekekaff Yeni Kullanıcı (330 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Ağustos 2020 iPhone / iPad kategorisinde orcunmengenli Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Ağustos 2019 iPhone / iPad kategorisinde Krofosor Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,252 kullanıcı

...