settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Win10/El Capitan yüklü Mac'te açılışta otomatik çıkan işletim sistemi sorusu?

0 oy
Arkadaşlar merhaba. Mac konusunda yeni sayılırım. Mac'imi bir tanıdığımdan ikinci el aldım ve sıkıntısız kullanıyorum. Bilgisayarı aldığımda üzerinde iki tane işletim vardı Win10 ve Yosemite yüklüydü. Bilgisayar açılışında veya yeniden başlattığımda options tuşuna basma ihtiyacı duymadan, işletim sistemimi seçme menüsü geliyordu. Birkaç gün önce yaptığım El Capitan güncellemesinden sonra bu menü kayboldu. Şimdi ancak options tuşuna basılı tutarak işletim sistemimi seçebiliyorum. Benim için kullanışlı bir detaydı fakat şimdi kullanamıyorum. Sistem Tercihleri menüsünden Oturum Açma ayarlarında "Oturum otomatik açılsın ; Macbook" işeretli. Kapalı yaparak denedim, bilgisayarımı yeniden başlattım, açılışta Yönetici/Konuk Kullanıcı seçeneği çıktı. Kısacası sonuç alamadım. "Oturum açma penceresinde giriş menüsünü göster" aktif değildi, aktif hale getirerek denedim, yine sonuç alamadım. Belki çok basit bir şey fakat internette bu konuya dair bilgi de bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
5 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde vahimkanseri Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Normal şartlarda alt (option) tuşuna basılmadan o seçim ekranı çıkmaz. Ancak, daha önce; siz El Capitan'a yükselttikten sonra silinmiş ve/veya El Capitan ile uyumlu olmayan bir yardımcı kullanmış olabilirsiniz. Örneğin: http://www.rodsbooks.com/refind/
5 Ocak 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Söylediklerinizden de yola çıkarak araştırma yaptım. Sanırım Yosemite ile uyumlu çalışan refind uygulaması El Capitan'a güncellemem ile devre dışı kaldı. El Capitan'a uyumlu refind uygulamasını ise henüz bulamadım. Konu birkaç aylık olduğu için epey taze sanırım, bilgi bulmakta zorlanıyorum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
24 Ocak 2014 Mac Ailesi kategorisinde semimix Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
21 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde israfil Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
25 Eylül 2016 Kevser Deneyimli (7,690 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Ekim 2015 sukrugencer Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,105 kullanıcı

...