settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook'a usb taktığımda içi boş fakat dosya attığımda dolu diye uyarı veriyor,

0 oy
arkadaşlar kolay gelsin,

sorum yukarıdaki gibi aslında, bende bir kac tane usb var, usblerr yeni, içine film vs bisey atmaya calısıyorum, ama içi boş gözükmesine rağmen dolu diyor, biçimlendirdiğimde dosya atmaya başlıyor, diğer gün başka bir film atmak için daha once attıgım filmi siliyorum, yeni film atmaya çalışıyorum bu sefer yine hafıza dolu diyor, yine biçimlendiriyorum bos usb yi yeniden atmaya başlıyor,

bunun sebebi ne olabilir ?

ayrıca windows taki gibi mesela bir dosyayı sag tıkladıgımızda usb ye gonder derdık, mac de bunun gibi basit bir yontem var mı ?

tesekkurler sımdıden
5 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde Mrtgoktepe Yardımcı (990 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap
Bilgi Ver... ile bakın, ne kadarı boş, atmaya çalıştığınız dosyanın boyutu boş olan yerden büyük olabilir. OS X de oraya gönder buraya gönder yoktur, nereye gitmesi isteniyorsa sürükleyip oraya bırakılır.
5 Ocak 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
5 Ocak 2016 Mrtgoktepe tarafından seçilmiş
cuneyt bey cok tesekkurler cevabınız ıcın

onu da yaptım, 8 gb lık usb ye , daha once atmış oldugum yaklaşık 3-4 gb lık fılm sılıyorum usb den , yine aynı boyutlarda bır fılm atmaya calısıyorum , atmıyor,

usb nin ıcınden surukleyerek bırak dıyorum cop kutusuna o sekılde atıyorum atmıyor,  dolu dıyor, sonra bıcımlendır dıyorum bıcımlendırıyor.  daha sonra tekrar at dıyınce atıyor. anlamadım.

ama gecen usb yı bır wındows pc de baktıgımda ıcınde gızlı ve bazı dosyalar gordum, format atınca gıdıyor, sonra nasıl - neden gerı gelıyor anlamıyorum ?

- cuneyt bey, surukle bırakda, kes yapıstır gıbı yapmıyor mu ? ben kopyalamak ıstıyorum ? sanırım baska bır yol yok baska.

- cuneyt bey hazır siz de buradayken bir sorum daha var, mesela altyazı indiriyorum, zip dosyalı, siz bana bir prog. onermistiniz daha once,unarchiver ile, normalde windows ta winrar ile acınca icini gorebiliyoruz, ama bunda bir altyazı ya da sıkıstırılmıs bisey indirdigimde direk dosya cıkarıp atıyor, icini goremeden, bunun bir yolu var mı ? istedigim yere cıkartmak istiyorum mesela ?
Sanırım usb nin içindekini silmek için çöpe attıktan sonra çöpü boşaltmıyorsunuz.

Sürükle bırak normal şartlarda (diskler farklı ise) kes yapıştır yapmaz, kopyalar.
sildikten sonra çöpü de ayrıca bosaltmam mı lazım ? onu bilmiyordum :)

cuneyt bey ben herhangi bi dosya atayım cop kutusunu guvenlı bosalt dedıgımde hep 1200 - 1300 dosya silmeye calsıyor yarısında kalıyor, biraz arastırdım siz bir tane kod vermıssınız terminale yazın diye, onu yazdım yine bisey olmadı hep ortada duruyor, ilerlemiyor, guvenli bosalt yapamıyorum, normal siliyor, acaba bunun sebebi ne olabilir ?
Güvensiz boşaltın.
tmm teşekkür ederim cuneyt bey,

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
1 Ocak 2013 Mac Ailesi kategorisinde Antiokhos Uzman (16,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Nisan 2018 ismclk Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Mayıs 2014 Bin907 Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
+1 oy
5 cevap
16 Temmuz 2015 iPhone / iPad kategorisinde fatihbulut95 Yardımcı (710 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,958 kullanıcı

...