settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

torrentt ile indirilen uygulamalar çalışır mı?

0 oy
merhaba ;
macbooklara kaçak program yüklenemiyoe diyorlar ancak torent ile program indirsem çalıltırabilir miyim? ayrıca kaçak uygulama indirdiğimden garantiden çıkarma macbook?

uygulamalar yakalanıp kendiliğinden silinir mi?

teşekkür ederim :)
24 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde rosaweltall Yardımcı (1,240 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
Öncelikle yazılımlar işletim sistemlerine göre ayrı olarak geliştirilir. Windows işletim sistemi için olan programlar Mac OS için olanlar, Linux tabanlı işletim sistemleri için yazılanlar vs. Windows için oluşturmuş bir yazılımı Mac'in işletim sisteminde çalıştırmanız mümkün değildir. Bir programı torrent yoluyla veya direkt olarak bir web sitesinden veya internet üzerindeki bir başka dosya servisinden indirmiş olmanız bir şey değiştirmez. Aynı yazılımı torrentdan da başka bir yolla da indirmiş olsanız yazılımın içeriği aynı olacaktır. Windows için olan yazılım yalnızca Windows'ta, Mac OS için olan yazılım yalnızca Mac OS'da çalışacaktır.

Torrent bir program değildir, Torrent dosya indirmeyi daha hızlı hale getirme amaçlı bir dosya indirme protokolüdür. Örneğin Microsoft Office programının Windows versiyonunu torrenttan veya başka bir yolla da indirseniz, o yazılım yalnızca Windows sistemlerde çalışacaktır.

Mac OS için korsan yazılımlar yok değil. Var fakat sayıları Windows için olan korsan yazılımlara göre oldukça az. Bu da tamamen Mac OS'un kullanım oranının Windows'a göre düşük olmasıyla alakalı bir durum.

Korsan yazılımlar kullanmak istiyorsanız internette biraz araştırmayla Mac OS için bir çok yazılımın korsanını bulabilirsiniz. Uygulamaların yakalanıp kendiliğinden silinmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu yazılımları kullanmanız Macbook'unuzu garantiden çıkarmaz.
Ama size tavsiyem lisanslı veya ücretsiz yazılım kullanmanız yönünde :) Zaten bir çok lisanslı yazılımın, ücretsiz kullanıma açılmış alternatifleri mevcut.
24 Ağustos 2015 akyagmur Deneyimli (2,980 puan) tarafından cevaplandı
25 Ağustos 2015 demirtele tarafından seçilmiş
cevabınız için teşekkür ederim :) çok aydınlatıcı oldu benim için. bu işlerden çok anlamam ama uygulamaları ücretsiz indirmek için baya araştırmam lazım sanırım çok fazla yerde yok çünkü. macbook almayı çok istiyorum ancak bu uygulama program işleri tabi çok karıştırdı kafamı.
0 oy
Arkadaşın dediklerine ek olarak unutmayın ki, her torrent dosyasında -sonuçta korsan yazılım/dosya vs. olacak, kimin ne eklediği belli değil - mac'iniz için zararlı yazılım çıkma ihtimali vardır. Torrent ve korsan yazılım kullanarak bunu göze almış olursunuz.
25 Ağustos 2015 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
14 Kasım 2020 Mac Ailesi kategorisinde slnsirin Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
15 Eylül 2014 Mac App Store kategorisinde pose34 Uzman (58,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde vahit.lafci Yardımcı (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde aslaner Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
17 Ağustos 2022 macOS kategorisinde gorkemoa Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
19 Eylül 2020 Mac Ailesi kategorisinde demirdenmehmet Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
29 Ocak 2020 Watch kategorisinde tnrbsran Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2 Kasım 2019 iPhone / iPad kategorisinde dilar işsever Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,871 kullanıcı

...