settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

mühendislikte kullanmak için macbookpro alınır mı?

0 oy
merhaba ben mğhendislik programlarınıda kullanmak üzere macbook-pro-retina13 256gb almak istiyorum. ancak bazı kuşkularım var. Matlab, Autocad gibi programları ücretsiz indirip kullanmam mümkün mü yoksa hep para ile mi satın almak zorundayım?

ayrıca mac windows yükleyip bu programları bedava inidirip kullanabilir miyim? performans düşüşü yapar mı?

şuanda asus i7 işlemci, 16gb kullanıyorum , macbook geçmek ile performans kaybım çok olur mu?

elimde hali hazırda asus bilgisayarım kalacak acaba mac air 11 alıp dışarda bunu kullanıp mühendislik işlerimi asus ta halletmem çok mu saçma olur?

başka seçeneğimde macbook-pro-13 retinasız 500gb alıp onu 8gb-i7-2.9ghz yükseltemeyi düşünüyoum. bu da mantıklı olur mu? bunlarda tabi flash depolama yok ve 4.nesil oluyor.

sorularıma hızlıca cevap verebilirseniz çok sevinirim acilen almak için kara vermem gerekiyor..
24 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde rosaweltall Yardımcı (1,240 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
autocad benzeri uygulamalari para ile almak zorunda degilsiniz. crackli versiyonu yuklenebilir ancak bu forumda korsan yontemlerle ilgili paylasim yapilmiyor. daha detayli bilgi bulmaniz biraz zor. ama yuklenebiliyor korsan olarak.

mac'e windows yukleyip aynen pc'deki gibi kullanabilirsiniz. performans dusuklugu olmaz. ama windows isletim sisteminin performansi os x kadar olmadigindan, tabii ki os x kadar mukemmel calismaz.

mac'e gecerek performans dusuklugu yasamazsiniz. bilakis daha yuksek performans alirsiniz. mac'in stabilitesi ve windows'a gore cok daha az kaynak kullanmasiyla ilgili onlarca cevaba forumda ulasabilirsiniz. kisaca orta donanimda bir mac'den bile, ust duzey donanimda windows pc'ye gore daha cok performans alinir.

macbook air alip gunluk olarak kullanmak, muhendislik icin asus'u kullanmak sacma olmaz. ama bir defa mac kullandiktan sonra windows cok hantal gelecegi icin muhendislik islerine de mac'de devam etmek isteyebilirsiniz. bu durumda macbook air yetersiz kalabilir.

eski model macbook pro'lari tavsiye etmiyorum. sizin de dediginiz gibi hem flash yok hem islemci eski nesil vs. buna ragmen 3000 kusur tl fiyati var. onun yerine retina olan bir modeli almak cok daha mantikli.
24 Ağustos 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
24 Ağustos 2015 rosaweltall tarafından seçilmiş
cevabınız için teşekkür ederim. ben şuan retina-13-macbook-pro almaya karar verdim. çünkü asus satmayacağım için elimde illaki windows yazılım olacak. macbook yazılımları daha ilgilimi çekiyor artık. artık olmadı para ile office ve uygulama satın alabilirim.
sordugunuz sorulardan mac ile yeni tanistiginiz ve oldukca merakli oldugunuz anlasiliyor. sizin icin 'yeni baslayanlar icin mac' sayfasini tavsiye ederim. hem sordugunuz sorularin cevabi detayli olarak mevcut hem de akliniza gelecek muhtemel sorulara da cevap niteliginde yazilar var. bir goz atin: http://www.sihirlielma.com/yeni-baslayanlar-icin-mac/
0 oy
matlab yok ama autocad mac e uyumlu ayrıca öğrencilere 3 yıllık lisans veriyor resmi ve yasal olarak :)
25 Ağustos 2015 pose34 Uzman (58,450 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
17 Ocak 2020 Mac Ailesi kategorisinde alieren783 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
2 cevap
0 oy
3 cevap
0 oy
1 cevap
30 Ekim 2021 Mac Ailesi kategorisinde tunahangok5555 Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
17 Aralık 2020 iPhone / iPad kategorisinde mehmetfatih Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
15 Aralık 2020 Watch kategorisinde Mehmet SRML Yardımcı (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Eylül 2018 Mac Ailesi kategorisinde ufukkskr Yardımcı (640 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,356 soru

22,763 cevap

15,870 yorum

74,609 kullanıcı

...