settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Bazı sorularım var , bu sorularımı cevaplar mısınız lütfen , yardım edin lütfen

0 oy
---''(Apple Kimliği)'', şimdi yani 10 tane hakkım var demi , bunu en fazla 5 bilgisayara kadar kullanabiliyorum geri kalan 5 tane ye ise iphone , ipad , gibi cihazlarda kullanabiliyorum , eğer bir tane yi bilgisayarda kullanacaksam 9 tane hakkım kalıyor değil mi , ?


---Bilgisayarlarda Mac veya Windows, Apple kimliğimizle giriş yaptıktan sonra , zaten otomatik olarak yetkilendirilmiş olmuyor mu ? Bu yetkilendirme nedir , yetkilendirme yapmadan da kullanamayız mı ? iphone ve ipadlerde yetkilendirme nasıl yapılıyor?


---Ve bir diğer sorum , şimdi benim mesela macbook air' ım var , onda ben mevcut apple kimliğimi kullandım bilgisayarlar için kaldı 4 hakkım , şimdi o mac air ' ı birini verirken veya satarken , geri nasıl 5 hakkımı geri alırım yani Apple kimliğimi o bilgisayardan kaldırabilir miyim , ve böylece 5 hakkım geri gelir mi ?


--- Ve , şimdi iki tane mac 'im var desek , air la ,pro , ikisinde de aynı apple kimliğimi kullanarak uygulama indiriyorum , mesela air la , skype uygulamasını indirdim , bu uygulama pro ya geçince otomatik iner mi veya satın alınanlar da gözükür mü , ?


---Ve aynı şey iphone , ipad için de geçerli mesela , ikisin de de aynı apple id i kullanıyorum , iphone da sahibinden.com u indirdim , ipad e geçince o indirdiğim uygulama ipad e otomatik iner mi veya satın alınlarda gözükür mü , gizlediğimiz zamanda her ikisinde de mi gizlenir.
20 Mayıs 2015 Mac Ailesi kategorisinde vettelmania Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
Tüm sorularınızın cevabı evet diyebiliriz. İndirdiğiniz uygulamaların diğer cihazlarınıza otomatik inip inmemesi o cihazda yapacağınız seçime bağlıdır, isterseniz iner, istemezseniz inmez. Yetkilendirme için aşağıdaki adreste yazılanlar faydalı olacaktır. https://support.apple.com/tr-tr/HT201251
20 Mayıs 2015 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Evet apple kimliği ile alınan hey şey başka bir mac e aynı kimlikle giriş yapınca satın alınanlarda görünür. İkinci bir ücret ödemeden oradan indirilebilir. Otomatik olarak yükleme de yapılabiliyor. Öyle bir seçenekte var.

 

Diğer soruların ise çok kafaya takılacak şeyler değil. Ben 3 mac e aynı kimlik ile giriş yapıyorum. Bilgisayarı satacak olsam farklı bir kimlik ile giriş yapan biri zaten benim yetkilerime sahip olamaz. Sıfırlayıp satmak lazım o yüzden. 10 hak ile ilgili konuyu bende duydum ama detaylarını çok bilmiyorum. Mac'in resmi internet sitesinde telefon destek hattı var. Oradan en iyi cevabı alabilirsiniz. Şu an ben o on hakkı herhalde 5-6 seneden önce dolduramam. 6 ayda bir cihaz almadığım için üzerinde durmadım açıkçası. Mantık yürüterek sıfırlanan bir bilgisayar artık sizin şifreniz ile yetkili olamayacağı için 10 hakkınızdan birini geri kazanmış olursunuz diye düşünüyorum. Aynı anda 10 aktif cihaz sınırlaması olduğunu düşündüm ben bunu ilk öğrendiğimden beri. Ama Telefonla destek hattını aramakta fayda var. İçiniz rahat edecekse.
20 Mayıs 2015 HEYBARIS Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
5 cevap
4 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde PVH Yardımcı (780 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
18 Nisan 2017 Mac Ailesi kategorisinde kursadturk Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+12 oy
5 cevap
30 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde bykhan Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Mayıs 2023 Mac Ailesi kategorisinde kukumela666 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
19 Ocak 2021 iPhone / iPad kategorisinde Themiyauv Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Ağustos 2018 Mac Ailesi kategorisinde Amersin48 Yardımcı (1,130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde aytacdada Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,345 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,160 kullanıcı

...