settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Pro açılışta gri ekranda kalıyor

+2 oy
Merhabalar,
Macbook Pro(2011 Early) labtopum açılırken apple logosu çıktıktan ve apple logosunun altındaki çark da çıktıktan sonra gri ekranda kalıyor. İnternette baya bir kaynağa baktım, safe mode'da açtım, kurtarma modunda açtım, NVRAM sıfırlaması yaptım, recovery yapmayı denedim hatta yosemite gömülü bir usb ile yeniden yüklemeyi denedim. Yosemite kurulum kısmına bile gelmeden tekrar aynı hatayı veriyor. Hatta bazı zamanlarda gri ekrandan sonra mavi ekran da görünüyor. Apple Servisi'ne verecektim fakat her halükarda teknik servis ücreti alacaklarını söyleyince samimiyetlerine güvenemedim en azından sorunu bir de buradan araştırayım istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
24 Nisan 2015 Mac Ailesi kategorisinde cagriyilmaz Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
ekran kartı sorunu gibi duruyor, apple'ın 2011 prolar için ekran kartı değişim programı var, servise götürüp bu programla -eğer dahilseniz- ücretsiz olarak kartınız değişecektir.
25 Nisan 2015 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
servise götürdüm, programa dahil olmadığım söylendi fakat samimiyetlerine pek güvenemediğim için bırakmadım yetkili servise. Bugün internette hakkında güzel yorumlar okuduğum bir servise (yetkili olmayan) götürmeyi planlıyorum.
sorunun ekran kartı olduğunu doğrulattınız mı peki?
Henüz değil 3-4 güne tesbit edileceği söylendi. Buraya yazacağım.
0 oy
Tekrar merhabalar,
Bilgisayarımı yapılamamış olarak tekrar aldım. Sonra dedimki yetkili servise vereyim artık neyse ödeyeyim. Ama bu sefer de yetkili servis bilgisayar yetkisiz bir servis tarafından açıldığı için bakamayız dedi. Bu götürüğüm yetkili servis kızılaydaki Servis Bilgisayardı. Daha önce götürdüğüm Lydia isimli yetkili servis bilgisayarımın değişim kapsamı dışında olduğunu söylemişti. Fakat bu Servis Bilgisayar keşke bize getirseydiniz ücretsiz olarak değiştirirdik dedi bana. Şimdi bu durumda Apple Türkiye'yi arayıp bu durumla ilgili şikayette bulunmalı mıyım? Çünkü yanlış yönlendirildim ve anakart parası isteneceği düşüncesiyle yetkili olmayan bir servise verme kararı aldım bu yanlış yönlendirme yüzünden. Sonuç olarka mağdurum. 
Neyse oradan çıkıp internetten bulduğum başka bir bilgisayar tamircisine götürdüm taa Oran'da. Onlar da bilgisayarla çok gereksiz yerlerin kurcalanığını ve bu kurcalamanın ekstra masraf yarattığını söylediler. Bunu ilk götürdüğüm yetkili olmayan servis yapmış. (Kendilerinin adı Pema Bilgisayar aklınızda bulunsun) Ve bilgisayarım hala serviste. Bir ara bilgisayarın anakartının tamir edildiği voltajların doğru geldiği şenklinde telefonla bilgilendirildim ve artık sıkıntının yazılımsal olduğunu ve onların da pek yazılımdan anlamadıklarını söylediler bana. Ben de bilgisayarımı tamire verdiysem açılır bir şekilde geri almak istediğimi belirttim, biraz daha bakalım dediler ve 10 günü geçti şu an. 
Bir önerisi olan var mıdır?
14 Mayıs 2015 cagriyilmaz Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
29 Nisan 2018 Mac Ailesi kategorisinde kenandonmez1 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
16 Temmuz 2014 Mac Ailesi kategorisinde gulcemaldi Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Ağustos 2014 pasha Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
22 Ocak 2021 macOS kategorisinde xmstekin Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
16 Ocak 2018 Mac Ailesi kategorisinde Akifff Yeni Kullanıcı (330 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde 6antique7 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
27 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde buldurmert Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,773 kullanıcı

...