settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

13" Macbook Pro Retina mı? Yoksa sağlam bir PC (Notebook) mi?

0 oy
Merhaba,

Ben Radyo, TV ve Sinema bölümü öğrencisiyim. Bu doğrultuda kısa film vs. yapmak / düzenlemek, Anime Studio ile 2D çizgi diziler hazırlamak, Premiere ve Photoshop kullanmak gibi işler için taşınabilir bir bilgisayar alacağım.

3000 lira gibi bir bütçem var ve açıkçası bir öğrenci için toplanması zor bir meblağ.
İşte kararsız kaldığım nokta tam da bu. Bu kadar parayı topladıktan sonra onu nasıl doğru kullanabilirim? Yukarıda saydığım işler için;

-13" Macbook Pro Retina (8GB, i5, 128GB SSD, Mid. 2014) mü? (İkinci el, Zorlu Center çıkışlı, garantili)
-Yoksa GTX 960M Ekran Kartlı bir PC (Notebook, Monster) mi?
http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V4-1.html

en az 2-3 hatta 4 yıl yukarıda saydığım işleri sorunsuz, donmadan, kasmadan rahat rahat yapabilmek için hangisini tercih etmeliyim?

Biliyorum burası bir Apple blogu ancak sizden bir kardeşiniz olarak objektif cevap istiyorum. Vereceğim para az bir miktar değil. (Benim için.)

Cevaplarınızı bekliyorum
7 Nisan 2015 Mac Ailesi kategorisinde dzhem Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
7 Nisan 2015 dzhem tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

PC derken notebook değil de bir masaüstü pc mi kastettiniz pek anlaşılmıyor.. Ama 3000 tl gibi bir fiyata sanırım kastınız masaüstü pc..Bu şartlarda bütçenizi aşıyor ama 4000 tl'ye apple store eğitim sayfasından alabileceğiniz imac'de bir seçenek olabilir sizin için..

ben kendi düşüncemi şöyle yazayım..

Eğer 960 ekran kartlı pc notebook ise ve işlemcisi u serisi değilse onu alın.. modeli siz yazıp da özelliklerini inceleyince ve mobil bir cihaz istiyorsanız macbook pro ilk sıraya geliyor..

Eğer  notebook değil de bir masaüstü ise imac almanızı tavsiye ederim.. mobilite çok elzem değilse imac düşünülmesi gereken bir seçenek..

Eğer macbook pro işimi görür mü diyorsanız görür ama video editleme işinde daha güçlü bir bilgisayar ilk tercih olmalı.. Birde sizin alacağınız 2.el macbook pro'nun hafızası size çok yetersiz gelecektir, 256GB olsa onu da tavsiye ederdim.. ürün özelliklerinden sonra macbook pro alınıp bir de thunderbolt disk alarak depolamayı da çözersiniz..

7 Nisan 2015 pureman Yardımcı (2,440 puan) tarafından cevaplandı
7 Nisan 2015 pureman tarafından düzenlendi
Ah kusura bakmayın pc derken notebook kastettim. Cevabınız için teşekkürler
tam model yazarsanız o notebook'da daha iyi tavsiye alırsınız..
Bu arada bu notebook ile macbook pro arasında dağlar kadar fark olacak mı?
bu notebook yerine macbook pro alırdım ben.. çünkü bu pc'den alacağınız performans macbook'un performans ve stabilitesine erişemez..
Yukarıdaki yorumunuzda 960m olan notebook ise alın demiştiniz?

Size de zahmet veriyorum ancak bana artı ve eksileriyle ne almam gerektiğiniz yazarsanız çok sevinirim inanın. Bugün gidip alacağım çünkü
eğer dell gibi bir markanın ürünü olsaydı önerecektim.. 960 ekran kartı 750 muadili bir kart.. performans anlamında aralarında çok fark yok ve fiyat belirleyici bu iki seçenekte..
monster maalesef çok kaliteli bir seçenek değil..  çünkü pc içindeki bizim gördüğümüz bileşenlerin ve göremediğimiz bileşenlerin birbiriyle uyumu ve stabilitesi çok önemli bir kriter.. monster bu konuda çok başarılı değil.. monster gaming notebook ile alienware arasındaki fark gibidir kastettiğim..

mobilite önemli olunca pil ömrüde önemli oluyor.. bu konuda macbook pro'ya rakip zaten yok..

Alacağınız macbook'da 128 GB bile olsa bir ssd var, diğer pc'de ise klasik bir disk.. uygulama çalışmasında bu size çok ciddi bir zaman kazandıracaktır..

monster'da bulunan işlemcinin 4 çekirdekli olması tek avantajı.. ama taşınabilirlik, pil, stabilite, disk gibi birçok kriter devreye girince macbook en iyi seçenek oluyor..

bir üst mesajda yazdığım gibi thunderbolt disk alarak kapasite sorununu da çözersiniz.. harici diski hangisini tercih ederseniz edin zaten alacaksınız ama macbook pro alınca thunderbolt çıkışada sahip olacağınızdan veri yedekleme, kopyalama vs hızlarında muazzam bir hıza da erişmiş olacaksınız..
Açıkçası gönlüm Macbook'tan yana beynim Monster'dan sanki. Monster'ın 960M oluşu, verdiğim paraya yüksek donanımlar alabilmek beni çekiyor. Macbook'a bu parayı verdikten sonra beni 2-3 belki de 4 yıl rahat ettirir mi? İki de bir bilgisayarımı değiştirmek istemiyorum. Ayrıca içindeki Iris grafik işlemcinin gücü yeterli olur mu benim işlerim için?
ekran kartı harikalar yaratmaz ama siz video edit işi yapacaksınız.. burada ekran kartından daha önemli olan işlemci ve disk..
macbook rahat 3-4 yıl götürür, ama monster konusunda birşey diyemem.. nihayetinde netbook ile 5-6 yıl geçiren insanları düşününce bu biraz kullanıcı ile alakalı.. ben macbook pro alırdım kesinlikle..
anladım teşekkürler. dediğim gibi çok kararsızım. macbook pro'nun görüntüsü, kasa kalitesi, virüs bulaşmama olayı, format vs ile uğraştırmaması, hafif ve ince oluşu insanı çekiyor. ama donanım kafa karıştırıyor.

monster ise donanımı ile ağız sulandırıyor ama dediğiniz gibi marka imajı olarak pek bilinmiyor. ama adamlar da 15 gün içinde evinizin rengine uymazsa getirin değiştirelim gibi bir şey söylüyor :D

son olarak şu 3-4 yıl olayı şöyle ki; ben 3-4 yıl sonra elbette normal kullanımda sorun yaşamam ama video işlerimi çok aksatmaya başlar mı?

İlgili sorular

0 oy
5 cevap
0 oy
3 cevap
0 oy
1 cevap
29 Ağustos 2018 iOS App Store kategorisinde fundamer Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
27 Eylül 2016 kayradurmus Yardımcı (1,570 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,821 kullanıcı

...